Блъснато дете почина в Пазарджишко: Закъсняла ли е линейката?

8-годишната Моника е ударена, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на зебра
19 юли 2021 18:39, Красимир Ангелов
75

Трагедия на пътя. Служител на областната дирекция на МВР в Пазарджик блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница. По-късно момичето почина в болница. Шофьорът е задържан за 24 часа.

8-годишната Моника е блъсната, докато с по-малкия ѝ брат пресичали на пешеходна пътека главния път в пазарджишкото село Братаница.

Още по темата
"Понеже имаше много движение, колоната назад спря и те тръгнаха да пресичат и вече в другата лента той тръгна да ги изпреварва и я удари. Детето изхвърча от пешеходната до аптеката. Чу се много силен шум, караше поне с над 90 км", посочи свидетел на трагичния инцидент пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Въпреки че автомобилът не е обозначен, се оказва служебен и е управляван от служител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. След като блъснал детето, шофьорът ударил и пътен знак и се качил на тротоара, спирайки на метри от аптека. Сред първите озовали се на произшествието е Десислава.

"Детето имаше много добър пулс. Беше започнало да посинява. Започнахме изкуственото дишане, върна се цвета на устата, порозовя и устата, но линейката отне толкова дълго време. Накрая започнахме сърдечния масаж, защото пулсът ѝ намаляваше и намаляваше...", разказа Десислава Колева.

Според местните хора медицинският екип се е забавил повече от 30 минути. От Спешна помощ отговориха, че не е имало забавяне.

"На десетата минута е започнала реанимация на детето от нашия екип", заяви директорът на ЦСМП Пазарджик д-р Борис Манев.  

Детето е било все още живо, когато е прието в МБАЛ Пазарджик, където по-късно е починало. Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова лично направи оглед на мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Шофьорът е задържан за 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
2
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
В това село има крайпътни магазини и шофьорите често спират на пътя заради тях.Миналата седмица и аз се обърках по същия начин на това място и тръгнах да изпреварвам автомобил,за който помислих,че е спрял. На това място и видимостта е ограничена. Един светофар за пешеходци би решил проблема.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46Е, да ама защо да не пробваме на минем? Нека другита будали спират, ние ще ги изправарим. Може пък да стане. Ей такива пишман шофьорски разсъждения, пък после "аман-заман", как тъй стана, аз не исках. Като в детската градина.
43
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСИЧАНЕТО НА ЗЕБРА СИ Е ЕКСТРЕМЕН СПОРТ! НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО СИ БОГАТ ИЛИ ЕДЪР! МАЧКА СЕ НАРЕД! АЗ СЪМ СТЪПИЛ НА ЗЕБРАТА И КОЛАТА Е ОТ МОЯТА СТРАНА И НЕ Е С ВИСОКА СКОРОСТ И ПАК НЕ СПРЯ А СИ МИНА! ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ, ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ СПРЕ КАТО СТЕ СТЪПИЛИ НА ЗЕБРА АМИ ГЛЕДАЙТЕ ДАЛИ СПИРА И САМО АКО СПИРА ПРЕСИЧАЙТЕ ЩОТО ЩЕ ВИ ПОМЕТЕ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО!
42
7
 
2
 
! Отговори
... преди 2 години
Този убиец не го оправдаван ни най- малко, но какво прави дете на 8г само с по- малкото си бтарче само?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Това не са шофьори. Да си шофьор на значи само за караш с 200км, все едно си през просото и никой няма наоколо, а именно да знаеш кога и къде да намалиш, да спазваш знаци и ограничения. А който иска с 200км и нагоре, има си Формула 1. Да се пробва на писта, а не у село или връхлитайки на тротоара. Ама нали всеки се смята за по и най големия пич. И най-бързащ и най-важен. Комплексарщина и никаква връзка с главния.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През центъра на селата не трябва да минават междуселско-градски пътища.Пишман шофьори си карат като на магистрала.Детето е минавало по пешеходна пътека.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си много неграмотен, че да не схванеш, че щом колата пред тебе спира, значи има нещо на пътя пред нея. Щом не го виждаш, значи е нещо по-ниско от колата, т.е. дете, стар човек приведен или рязко излязло на пътя животинче. Което и да е, ако минеш значи да катастрофираш. Всеки шофьор го знае.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи му ушев *** и нищо друго. То е закърмено с престъпления, схеми, кражби, измами и каквото престъпно ви дойде на ум. Ако ушевите се затрият изведнъж, престъпността ще спадне с деветдесет процента.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90% неговата ша шофират карат все едно е са във виртуална игра
36
0
 
4
 
! Отговори
до 1234 преди 2 години
За да влезеш в състава на МВР ти трябват връзки - поне 40 години преди Б Борисов!Късите връзки там не връзват!
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 2 години есента на свечеряване пресичах на пешеходна пътека.Винаги се оглеждам внимателно.И тогва се огледах.В далечината идваше бял лек автомобил,който се движеше много бързо.В лявата лента имаше кола която спря и ме изчака,а аз изчаках идващата отзад.След 2 секунди тя пресече пътеката. Ако бях пресякъл сега да не съм жив!Когато колата пресече пътеката забелязах,че е полицейска КИА!Беше без сирена и светлини!Който се оглежда и преценява остава жив.Така трябва-вниманието спаява живот.
34
0
 
21
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Случката е олицетворение на това в което се превърна държавата след толкоз години европейско развитие на България.Служител на МВР уби дете на пешеходна пътека. Този, който трябва да следи за извършването на нарушения и да ги предотвратява, всъщност гази безцеремонно правилата и сам ги причинява.Тотален разпад на държавността.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е редовния номер в едната лента те чакат да пресечеш а в другата някой те дебне с 200.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37Еми като знаеш че сме Дивия Запад (Изток) :) Все пак има напредък, малко по учтиви станаха хората, требва да се отбележи това :)) На нас не ни трябва някой да ни напада, ние се избиваме сами :))
31
1
 
17
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Нищо не се казва за алкохолна проба . За да предприемеш,такава дръзка и абсурдна маневра, би трябвало да си неадекватен под въздействието на упойващи вещества. Ще го прикрият ли колегите му?
30
5
 
25
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Полицаите назначени в епохата на Боко Тиквата са едни от най-наглите шофьори.Някои даже карат без колани,но със служебна книжка на предното стъкло,т.е. колегите от КАТ да не ги закачат.Този убиец,тръгнал да изпреварва изчакващите на пешеходна пътека в населеното място ,трябва да се накаже най-строго,максимално и без пощада.Вярвам мъката на родителите е неизмерима.
29
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27Аз направих грешката веднъж да защитя колега от побой (охрана), то ония сутеньор изкара че са го били 100 човека :)) После научих, че имат стара вражда заради некаква ку рва, която защитаваше ман гала с зъби и нокти, изпотрошиха всички витрини на магазинчетата в мола :))) Нема да се доверя повече така, грешка от моя страна, да си чупят на воля :))))
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А докога интензивния трафик ще минава през селата?!?
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***, в полицейски дрехи, но ***. Каквото и наказание да му дадат ще му е малко за тази трагедия. Искрени съоболезнования на близките.
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 годишно дете оставено без надзор от родителите си. Те също са за съд.