Протест в Казанлък за чист въздух, а не кариера за подземни богатства

Недоволните затвориха за час подбалканския път между Николаево и Казанлък
Обновена: 19 юли 2021 15:18 | 19 юли 2021 15:17, Ния Христова
11
Протест затвори за час подбалканския път между Николаево и Казанлък. Жители от 12 старозагорски села изразиха недолоството си от решение на областния управител за разкриване на мина за подземни богатства в региона. 
 
Хората се притесняват от запрашаване в района и сериозни последствия за околната среда, предаде Bulgaria ON AIR. По време на протеста стана ясно още, че заповедта на областния управител се обжалва.
 
Пуснати са писма до Министерството на енергетиката за спиране концесията за разкриване на мината. В писмо областният управител Иван Чолаков заявява, че разрешението за мината е било дадено от бившия министър на енергетиката.
 
"Освен прах и боклуци, кариерата води и до разбити пътища от претоварени камиони. Виждаме какво става с кариерата при Братя Кунчеви - отровният прах се вижда от километри", заявиха протестиращи. 
 

11
Още от Страната
Пиян мъж нападна полицай при опит за арест
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Севдалина Ангелова преди 6 дни
Какъв чист въздух "Кастамону България" се готви да строй цех за Формалин(формалдехид) на площадка , на чиято територия няма разрешение за производство на основни химически продукти. Но въпреки това съоръжението ще бъде построено за дишат всички в региона токсичен и канцерогенен въздух, защото хората вече са си платили на когото и където трябва.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ние подземни богатсва имаме колкото си искате, ама сме ги подарили на канадците. Американците ни копаят златото за концесия от жълти стотинки. Най вероятно и тук ще стане същото. Ще си раздадеме богатсвата на чужди фирми.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Забележете кои искат чист въздух. Все някакви мутри с ланци, които пафкат по 2 кутии цигари на ден и карат дизелови трошки, но иначе защитават "чистия" си въздух.
7
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 дни
гарантирано от ПП ГРОБ!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ние, цивилизованите европейски мутанти, искаме кариера и растеж, а не чист въздух.
5
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 6 дни
И какви подземни богатства възнамериха да копаят там?
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
осле някакви еврочиновници ще ми обесняват за зелена икономика докато секат гори за хартиени торбички и копаят за редки метали нужни за производството на батерии за елктрически автомобили и вятърни перки и турбини.
3
8
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 дни
На буэлузжа да се качват, тия барофци
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ние сме като колония от третия свят всеки идва копае подземните ни богатсва и сече горите, всичко се изнася, а за нас остават ниските заплати, разбитите пътища и опустошената природа.
1
4
 
8
 
! Отговори
GROB преди 6 дни
Брао Боци трови ги!