Отпушват тапата на "Тракия" към София, без обход край Стара Загора

Пускат движението по ремонтирания участък след 14:00 часа
Обновена: 22 юли 2021 18:32 | 22 юли 2021 07:21, Ния Христова
10
Отпушват тапата на "Тракия" към София, без обход край Стара Загора
Снимка: БГНЕС
От днес, 22 юли, след 14 часа, се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 
 
Планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци завършват с възстановяването на трафика и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора. 
 
С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври м. г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/. 
 
Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката има нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.
 

10
Още от Страната
Ще спре ли порочната практика хижи да стават частна собственост?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
шофьор преди 4 дни
Асфалтът сигурно пак е като полигон за тестване на гуми на мокро, с един пръст вода като завали и като огледало за да няма никакво сцепление. Както всички магистрали на Фончо..
9
0
 
4
 
! Отговори
Свиня преди 4 дни
Баси мръссните гербаджиски *** тролове ....вашия вожд за последно напълни чекмеджето с този ремонт струващ колкото нова магистрала....и ремонта се забави защото служебното правителство ги удари през ръцете за калпава работа от бързане да приберат патите...така че що за наглост да твърдите че служебното правителство е направило ремонта хеле пък и Радев намесихте...продажни копилета....
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Защо запушихте обходаа кретениии??
7
1
 
3
 
! Отговори
Не че нещо, ама.. преди 4 дни
Пак друса... Е малко по-малко, но е факт!!! Царе сме с пръдня боя да правим :)
6
0
 
17
 
! Отговори
Сатир преди 4 дни
Бабет да обясни след 22 дневно забавяне, неясно колко допълнително похарчени пари, какво му е по доброто на пътя?
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ремонтираната част от измекярите на румен радев вече пропада, предстои ремонт на ремонта, оставка на румен радев ВЕДНАГА!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ха! А аз като прочетох част от заглавието си помислих че става въпрос за шампанско!
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ремонтираният участък от служебнито правитеслвто отсега е с лошо качество - на вълни е на доста места, а има едни около 5 км в които маркировката стои жълта.
2
0
 
6
 
! Отговори
Има такъб народ преди 4 дни
ДАИ да има постове на магистралите на всеки 30 км и да теглят всички зърновози.Така хем ще има пари за ремонт на магистаралите , хем ще се пази пътя от претоварени камиони.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Благодарение на ГЕРБ и Бойко...