Жестокост в Смолян: Кой е убил осем кучета?

Животните са влачени с мотор, доброволци издирват оцелели
23 юли 2021 18:54, Петя Славова
62

Полицията в Смолян разследва убийството на 8 кучета, умъртвени по особено жесток начин. Те са били открити по пътя към връх Перелик след сигнал, че безстопанствени животни са изхвърлени в района.

Преди няколко дни зоодоброволци тръгнали към връх Перелик след сигнал за изхвърлени под върха кучета. Намерили и нахранили част от тях. Когато тръгнали да търсят останалите, се натъкнали на криминалисти, които разследват смъртта на животните.

Още по темата

"Трагедия голяма, такава жестокост, не мога да го повярвам", възмущава се пред Bulgaria ON AIR Венета Иванова, който е зоодоброволец от Смолян.

Доброволците са в шок от чутото и видяното на мястото. Според тях животните умишлено са събирани и изхвърляни извън населените места. Така те попадат в графа вреден дивеч по закона за лова.

"Човек, който е способен да посегне на животно, за мен е абсолютно възможно да посегне и на човек. Това е убиец", категоричен е зоодоброволецът София Сариева.

След като криминалистите приключили с огледа, доброволците издирваха, за да спасят оцелели животни.

Всички кучета виеха от страх. Сред спасените има и такива с видими тежки следи от влачене с мотор, други са жестоко пребити, едно беше с огнестрелна рана. Въпреки усилията и на ветеринаря се стигна до ефтаназията на две от кучетата.

"Това си е зверство и такива хора нямат работа да се разхождат между нас", заяви Анастас Марински, който също е зоодоброволец от Смолян.

Доброволците се опасяват, че може да има още убити животни. Жестокото престъпление се разследва, по случая е образувано досъдебно производство.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лоши хора. Ще получат каквото трябва. Нищо не се губи и нищо скрито няма.
26
11
 
16
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Та да попитам медията,убийството на кучетата става новина ли ? Това по бай Тошово време нямаше да го пише и селски весник.Това ли е новината ? Пишете за глобалното затопляне,за настъпващия апокалипсис,за финансовата криза -неща които касаят всички !
25
4
 
2
 
! Отговори
Da преди 3 месеца
Дол и убиици!
24
3
 
7
 
! Отговори
До СС преди 3 месеца
Вярно. Там е пълно с ловци, те тука реват за кучета само :))
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мокто кученце > хора
22
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някий, достоен за медал!
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Познавам хора, убивали хора. Не са толкиов алоши и почти винаги са си имали ос ователни причини. То са ги лъгали, изнверявали са им, псуваши са ги. ..
20
12
 
22
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Значи според зоодоброволеца който посегне на животно ,може да посегне на човек.Любопитно ми е тя месо не яде ли,и задава ли си въпроса от къде идва? А според същата теза ,значи всеки мъж е и потенциален изнасилвач,защото има инструмент.Които и да е убил кучетата добре е направил Скитащите безстопаствени кучета в гората гонят дивеча трябва да се отсрелват,независимо от мнението на кучелюбците.А и полиция да разледва-- вижте за какви глупости се харчат парите на данъкоплатците ?
19
6
 
9
 
! Отговори
ОБИЧАМ КУЧЕТА преди 3 месеца
Ама добре де, ама те по смолянкско гърмят и сърни/ елени, зайци, мечки, лисици и т .н..Това не е ли е също жестокост? Съгласен съм за кучетата ама другите животни? Иначе, смолянско е много хубав район, сред топ в БГ. Ама имат доста ловци, на което не съм голям фен.
18
3
 
9
 
! Отговори
14 преди 3 месеца
До АнонименДевети, коментарът на единадесети показва що за стока сте вие кучкарите. Презирам ви, за липсата на човещина.
17
1
 
2
 
! Отговори
Венъм преди 3 месеца
До 16. Ами нищо, просто баряш меча.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали бяха 60, 8 са убити, значи първите и най-вероятно заподозрени са останалите 52! Арестувайте ги!
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ВанъмИ ко?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Границата от убийство на животно до това на човек е много тънка."Миии а днао някой кучи убиец да премине границата.
13
13
 
12
 
! Отговори
Венъм преди 3 месеца
Ние българите имаме поговорка "кучето хапе дявола за опашката и той бяга". Не се учудвайте на злобата срещу кучетата. Бездушните и кошерни "хора" не ги понасят, страх ги е от тях.
12
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Човек, който е способен да посегне на животно, за мен е абсолютно възможно да посегне и на човек. Това е убиец"Да и.????
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изсмукана от пръстите статия от която не става ясно нищо, оставя те в неведение.
10
10
 
13
 
! Отговори
Венъм преди 3 месеца
Дявола събира легиона си. Душевноболните и бездушните усещат и започват да се изявяват.
9
15
 
16
 
! Отговори
Евала преди 3 месеца
Аууу , национален проблем! Ако бяха хора, на никой кучезащитник нямаше да му дреме. Сега е е модерно и добре платено да си протестър, кучезащитник и ЛГБТИ.
8
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българинът е известен с жестокостта си. Най-обича да се прави на бабаит пред най-слабите...Границата от убийство на животно до това на човек е много тънка. На запад глобите за изхвърляне на животни са огромни, а за убийство-затвор. Само че тук насилието над животни се толерира и от властимащите, това е огромният проблем!