Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
27 юли 2021 17:00, Анисия Иванова
152
Южното Черноморие - пълно на 100%, скок на цените на нощувките с 20%
Снимка: БГНЕС

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100 %, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

"Сезон 2021 година може да бъде дефиниран като сезонът на индивидуалния туризъм, независимо дали за пазар България, или за чуждестранния пазар. Наблюдава се по-слаба тенденция на организирания туризъм от страна на туроператорските фирми”, казва Христина Славова от Бургаската туристическа камара, цитирана от БГНЕС.

Туроператори определят това лято като сезонът на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция резервациите да стават на рецепция, а не организирано оскъпява и почивката.

„Интерес представлява, че имаме датчани, холандци, което прави пазара ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да завишиш леко цената, това е световна практика”, казва хотелиерът Георги Тръпков от Поморие.

Повишение на цените с близо 20% има не само в малките, семейни хотели, но и в големите затворени комплекси.

„В момента, ако запишете, ако намерите въобще пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента. Между 20-30% сме повишили цените от 5 юли", казва Ирина Джендова - мениджър на петзвезден комплекс.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора и ако дойдеш в 10 часа определено не можеш да си намериш никакво място препълнено е“, споделя Станислава Митова, която е на почивка в Поморие.


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
34
 
! Отговори
Това са все хора преди 2 месеца
Дето нямат възможност за Гърция, Италия и т.нат. Няма човек дори с 1на мозъчна клетка да иска доброволно да отиде на тази клоака. Всичко опира до пари....
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гадно ли ви е чалгари миячи?
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я виж ти, явно на българите не им дреме за разни форумни интелекти доктори по чакарака и седем осми.
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е да по "уикиндите" се събира навалица това и ние го знаем. А ще ривете ли още за субсидии за спасяване на сезона ?
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаха злобарите във форума ще се вкиснат