Жега и жълт код - температурите ще достигнат 42-43°C

По-приятни ще са градусите Черноморието – до 32°
28 юли 2021 07:58, Елка Василева
8

Жегите у нас продължават. Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна. Термометрите в Западна и Централна България ще достигнат 42 градуса и ще се задържат така поне още няколко дни.

По-приятни ще са температурите по Черноморието. Там те няма да надвишават 32°. Времето е много опасно за възрастните хора. От 13 до 18 ч. не трябва да се излиза навън и задължително да се пие много вода

Денят започва с температури от 18 до 24 градуса. През целия ден ще бъдe слънчево, а в следобедните часове ще бъде горещо. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 37 до 42 градуса, отново в района на Плевен ще бъде най-топло - до 43 градуса.

Морската вода си е направо чай, с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 26-27 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до метър и половина, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни у нас очакваме покачване на температурите. В четвъртък и петък ще бъде горещо с купести облаци над югозападните райони. Максималните температури в крайните южни райони и в централните части от Дунавската равнина ще се доближават 40 градуса. В Сандански отново ще бъде най-горещо - до 42-43 градуса.

Уикендът ще се задържи горещ и с високи температури до 41-42 градуса. В понеделник и вторник се очакват превалявания в североизточните райони и по Черноморието.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Sashkodg преди 2 години
Лелее как ще ти вдигна градусите....
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елкa си прави чай на 26-27 градуса.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правителство власт има ли? нещо някой да мъцне, например да кажат на работодателите да не държат хора на слънцето, почивки, вода както е в Европа? не няма никой? радев , слави трифонов мишки къде сте?
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жегаааа през август...Божеее, такваз аномалия е рядко срещана
3
1
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Еми... трябва, ама на чуждия гръб и 100 000 тояги са малко. Пaпyняци в България с лопата да ги ринеш...
2
2
 
9
 
! Отговори
морски преди 2 години
Под това опасно силно слънце + вискока влажност се разхождат наистина замаени хора, подпийнали полупияни кой знае с какво и от какво.Носят си бутилки с алкохол и залитат насам~натам...
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, 42С не трябва ли да е червен кода? Или като стане 55С тогава.