Нарушения в определянето на границите на плажове край Лозенец

Границите се разминават с геодезическите измервания
28 юли 2021 17:15, Ния Христова
6
Нарушения в определянето на границите на плажове край Лозенец
Снимка: БГНЕС
След самосезиране на Върховна административна прокуратура са установени нарушения в определянето границите на морски плажове край Лозенец. През април 2021 г. ВАП разпореди на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извърши проверка дали участъци от черноморското крайбрежие се водят земеделски земи и ниви. 
 
Установено е, че общата засегната площ на морските плажове, по данните от приетите Специализирани карти и регистри за посочените в статията пет имота, е 888 кв. м дюни и 210 кв. м пясъчен плаж, като последната площ обхваща морските плажове "Мечата дупка 2" и "Корал", предаде Bulgaria ON AIR.
 
Към настоящия момент за морски плажове "Мечата дупка 2" и "Корал" е установено, че нанесените по данните от Акта за изключителна държавна собственост граници на морските плажове не съответстват на определените чрез преки геодезически измервания граници в специализираните карти и следва да се предприемат действия по изменение на КККР за тях.
 
За случая е сезирано и Министерството на туризма.

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И им дават 60/40 все още понеже се пръщят от хора дойога ще ги съжеляваме не стига че печелят 200% та и повече държавата ги захранва щот хотелите са на тези от властта а онези дето дават по тв са за парлама те не са собствениците на хотелите затова държавата налива пари на тези от властта Къде сме ние
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глоби,глоби , глоби - грамотно написани за да не падат при обжалване, докато концесионера сам почне да си бара ушите.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се премахнат всички ленти,въжета и ограждения по плажовете за да не загризяват плажният пейзаж,и на тяхно място да се издигнат зидове от тухли четворки за да се знае,кое на кой е,и да не се стига до глупави статии като тази например.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е плажа на герберастката мафия.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво като има нарушения, на мафиотите превзели морето не им пука. Нула!всеки се научи че последствия няма и гледай какво става, free for the mafia
1
2
 
10
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 месец
Абе вие нормални ли сте да ходите на 50+ градуса на тоя скапан пясък, където се потите и врите цял ден, всички сте мазни и лепкави... + полепналият песък.