От какво най-често се оплакват туристите?

Сезонът е много различен, каза Димитър Маргаритов
28 юли 2021 14:58, Ния Христова
9
От какво най-често се оплакват туристите?
Снимка: БГНЕС
Категорично нарушенията по курортите са по-малко. Сезонът е много различен. Потребителите са по-малко, съответно жалбите също. В началото на годината беше затворено почти всичко. Коректността на търговците се е повишила, защото е трудно да се оцелее в тези необичайни условия, заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в ефира на Нова тв.
 
Според него на нашето Черноморие в момента почиващите са предимно българи.
Още по темата
 
"Най-често туристите се оплакват, че поради наплив се вдигат цените на чадърите и шезлонгите. Част от хората се оплакват и от лоши условия за настаняване и недобро отношение от страна на персонала", поясни Маргаритов.
 
Той коментира и това, че в условията на пандемия много от почивките се отменят по различни причини. 
 
"До 31 декември миналата година действаше извънредното законодателство, което удължаваше значително срока за възстановяване на средства от страна на туроператорите. Към момента тази норма не е в сила. Така че, когато пътуването се отменя, хората да настояват да си получат парите", каза още председателят на КЗП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
До АнонименТи да не си роден с няколко слънчеви бани предварително, а?
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шатра на Смокиня е 99лв на ден. Да знаете де, и няма никой. Но иначе рекламират че имало бой за чадъри, хахаха. Нямало място на плажа - е как да има след като има шатри с пари, чадъри с пари, място заградено на някой си там към хотел или каквото е и то на човек не му остава много място. Просто всичко е вече направено само за пари, даже и пясъка а скоро и въздуха.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ха, Митко Маргаритко преди 2 години
още ли командва КЗП-то?Нали уж имат мандати, ама покрай политическата какафония, още си живурка там?По едно време ставахме и лягахме с негови медийни изяви, ама сега се притайва - да не му изстине столчето.
4
0
 
4
 
! Отговори
Капаро дай...щото преди 2 години
после не се знай.
3
1
 
26
 
! Отговори
Веско преди 2 години
Ще ви кажа аз от какво ще се оплача - по стечение на обстоятелството съм в тая клоака - Кранево - аз съм от хората с широки пръсти и харча по ресторанти, но тук нещата са абсурдни.. най-евтиното, с което можете да минете (по-високо от баничка, в хранителната верига) е дюнер - голямо подобие на дюнер със спрайт от 1л е 10лв. Правете си сметката ако седнете в някой от гнусните им селски ресторантчета за какво става дума.В магазинчето - вода от 1.5л и кутийка спрайт с пликче - 3.50 ПОДИВЕЛИ СА!
2
6
 
1
 
! Отговори
Стария клиент не е преди 2 години
оплаквач.Винаги е добре дошъл през Сезона!
1
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз чадър не ползвам, за какво ви е чадър на плажа. Стойте си на сянка вкъщи на дивана тогава.