Грозен спор пред портите на Бачковския манастир, намеси се полиция

Причината за скандала - паркоместа
10 авг 2021 23:55, Красимир Ангелов
24

Напрежение и грозен спор пред Бачковския манастир. Пред погледите на десетки богомолци бяха разменени неприлични думи, а екшънът приключи с намесата на полиция.

Ябълката на раздора се оказа паркинг с 23 места, който се намира точно пред заведение, в подхода към манастира. Дълги години той е бил държавна собственост, а от Агенция "Пътна инфраструктура" са го отдавали под наем на собственика на заведението Георги Паунов.

"Тази земя е републикански път, аз от години го ползвам и поддържам", заяви Паунов.

Наскоро обаче от Бачковския манастир си връщат собствеността над имота. Отдават го под наем на фирма, която трябва да започне да събира таксата за престой на автомобилите. Паунов обаче не признава документа и неговите служители остават на работните си места на паркинга. Така се стигна до конфликт с новите наематели.

Спорът ще се реши в съда, смята игуменът на манастира.

"За настоящия имот разполагаме с нотариален акт, който беше предоставен и полицията реагира", каза епископ Сионий.

Вижте още в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отзовават Сионий от Троянския манастир - изпикал се пиян в шадраван и после пил от водата?!БЛИЦ
18
0
 
1
 
! Отговори
Архимандрит митрофан преди 2 години
ОНИЯ КОИТО СЕ УСТАНОВИ ЧЕ СА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ ОТ СВЕТАТА НИ ЦЪРКВА ЗАЩОТО ПЕТНЯТ НЕЙНОТО ИМЕ.НИКОГА В СВОЕТО ИСТОРИЧЕСКОМИНАЛО БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА НЕ Е ИМАЛА ТАКОВА ПОКВАРЕНО ВИСШЕ ДУХОВЕНСТВО КАКТО ДНЕС. И ВИЕ СВЕТИЯ СИНОД СТЕ ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА. КАК МОЖЕ ДА РЪКОПОЛАГАТЕ ДУХОВНИЦИ ЗА ЕПИСКОПИ ИЛИ МИТРОПОЛИТИ ЗА КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ ТЕ СА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ.
17
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
То на Жоро Манекена (собственикът на заведението) колко ли му остава, та и война ще води. Но за него си е спор за престиж.
16
0
 
1
 
! Отговори
Eskalibur преди 2 години
Как се е здобил с нотариален акт за път от републиканската мрежа това гадно попче !!!.Засрами се Сионий невернико скрий се
15
0
 
1
 
! Отговори
запада преди 2 години
Абе ходили сме тука таме и ние и в доста църкви се плаща да се влезе. Но там за разлика от при нас църквите са в населени места, докато тука от турското робство е останало да са извън.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на запад в нито една църква или храм не събират пари за паркинг, тук обаче печалбарството е налазило всичко и всички. Правиш входа на храма 10лв и готово, в него влиза паркинга, и входа за всичките им иначе отделни места вътре където се плаща. Не е красиво да влизаш на такова място и пред всяка врата да ти искат по 2лв. Грозно е, разберете го!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човеците правят отвратително едно прекрасно място като Бачковския манастир
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бъдат изчегъртани мутрите от заведението.
11
2
 
9
 
! Отговори
Карабинера преди 2 години
Те не само паркинга ще вземет.Ще искат и заведението после заедно със скарата с кюфтаците.Явно мутрата е завъртял мастите клиентела от Пловдив.Там обикновено ходят мутри и ченгета да се черпят взаимно покрай сполучливи взаимни сделки.През 90-те а и по-късно,парите си ги подаваха през масата за да правят още по голямо впечатление.Никой от тия не е за жалене,дори и кръчмара със частното мотелче за следобедна отмора наоколо.
10
2
 
17
 
! Отговори
ha преди 2 години
Полицията е трябвало да арестува собственика на заведението за неправомерни действия спрямо частна собственост. Щом има нотариален акт, доказващ собственоста на едната страна полицията е длъжна да защити правата и.
9
4
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бой на поп и мутра... къдя е видеото :)))
8
0
 
8
 
! Отговори
Баба Гуси преди 2 години
Ще реши проблема! Или деда боре ! Все чисти ора!! Тцтц , храма сме ние дами и господа , не църкви и манастири ! Не си осквернявайте храма с отрови и *** и пороци, вакси , 8769и всичко ще е наред
7
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само нашите попове са сребролюбци.
6
8
 
24
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 2 години
БПЦ е изключително грозно отражение на състоянието на българското общество и държава. Корупция, паралелни парични потоци, мутри, съчетано с базова неграмотност на повечето свещеници, която не им позволява да вършат пряката си работа.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошениците със заведението, които печелят заради манастира ,но и паркинга не искат да връщат на църквата, да се разкарат от паркинга, църквата да плати, ако са използвани разходи за подобряване на паркинга, нищо повече!
4
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БПЦ - най-големият собственик на имоти в РъБъ. А инак проповядват смирение, пост и скромност. Скромността се простира до 5 литров мотор на Майбаха, щото има и по 6,3 литра.
3
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев!
2
6
 
10
 
! Отговори
Ядосан преди 2 години
Не ми дреме и за двамата ама кой точно кюрето който иска да *** пари наготово след като някаква мyтра очевидно го е поддържала години наред?
1
3
 
61
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Затова всякакви паркинги трябва да са по-далеч от манастирите,та хората вървейки пеша,да се освободят от всичките си страсти и мераци.