Горският пожар в Родопите тлее на три огнища

Гасенето продължава 11-ти ден, те са на трудно достъпни места
9
Горският пожар в Родопите тлее на три огнища
Снимка: БГНЕС

Продължава гасенето на горския пожар в района на Югово и Нареченски бани в Родопите.

11-ти ден огънят не може да бъде овладян напълно, защото има недостъпни участъци. Пожарът е отдалечен от  населените места.   

Няма опасност за хората и жилищата им нито в Югово, нито в Нареченски бани, направени са просеки и се поддържат, подчерта началникът на Районната противопожарна служба в Асеновград Величко Бришимов. Той уточни, че огнищата на пожара са три. Местата са високо в планината на трудно достъпни пространства.  

В гасенето в помощ на огнеборците и днес се включиха служители на горското стопанство и доброволци, а тази сутрин мотористи са помогнали за качването на вода към огнището над Югово, предаде БНР.

От Министерството на отбраната съобщиха, че днес в борбата с огъня участват 37 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк.. Техните усилия са съсредоточени в ограничаване разпространението на пламъците в района на връх "Божево име".  

Пожарът в тази част на Родопите засегна над 1000 декара гора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: пожарЮгово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
Къде го търсите хеликоптера да гасял пожар, то цялото ВВС пак е на учения с американците. Дано и този път не сбъркат мишените, то, че годни за каквото и да е /освен за разходки над магистрали и газопроводи/ хеликоптери няма, ама и самолетите са кът.
3
1
 
3
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Доброволците недоволства, че държавата изобщо я няма а хеликоптера пускал 1.8 кубика вода, след което отивал отново да зарежда и го нямало 2 маса. Подозират, че властта е в кэмлина с дървената мафия и нарочно оставя пожара да пообгори дърветато, след което мафията да ги сече и продава скъпо. Но така е, когато управлява фигуранта Радев и некадърните му калинки!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле с пръскачка гасят пожара. В кой век живеем? Държавата не им помага. Да пращат войската и техника.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Румен Радев си вее байряка и се занимава с политически интриги вместо да дойде да гаси!