20% скок в цената на хляба прогнозират хлебари от Добрич

От Съюза на хлебарите се опасяват от предстоящи фалити в бранша
25 авг 2021 14:52, Анисия Иванова
54
20% скок в цената на хляба прогнозират хлебари от Добрич
Снимка: Pixabay

Увеличение на цената на хляба с 20% очакват от Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в област Добрич. Причината - увеличената цена на електроенергията и на основните суровини за производството.

От Съюза на хлебарите се опасяват и от предстоящи фалити в бранша.

С увеличението на цената на тока с над 100%, както и на брашното с още 20% ситуацията за хлебопроизводителите е много напрегната, каза председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов пред БНР.

„Всичко това води до едно увеличение от порядъка на 20-25% и на цената на произвежданите от нас изделия. Ако не направим тази стъпка, просто трябва да затваряме“, каза той.

Тошко Няголов предполага, че цената на хляба в търговската мрежа ще достигне цена от 1,50 лв., като в нея ще бъде предвидено и задължителното увеличение на заплатите на работещите в бранша, тъй като те са далече от средните за страната.

Голяма част от собствениците на малки фурни са притеснени от предстоящи фалити до края на тази година, допъллни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: добричхлябценаскок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
не разбирам преди 2 години
В моето село хляба е 1,10!Тук в мола е 1,39!Ква е тая работа не знам!?
44
1
 
4
 
! Отговори
Свиркайте си ,бе... преди 2 години
"..7-8-дни ще си легнала....за да пестиш за тока , парното и хяаааба.."....ха,ха,хаааа
43
2
 
6
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Това е само началото!Купона ще е през зимата!Като не искате да бачкате,а чакате *** и пульо да ви дават на готово,и търчите да гласувате тарикатски за тях,така ще е!Бедна ви е фантазията кво ви чака!!!
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А За хляба от 1.60лв в момента дето вкисва на втория ден понеже е супер качествен някой да каже нещо?? Или дето седи спластен на топки? За това ли плащаме скъпо и прескъпо. Поне вземете да го правите както трябва. Стига сте ревали, че нямате огромни печалби. Не може да продадеш 100 хляба и да отидеш на почивка в Мексико за месец.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ейииии и тия не се наядоха.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАзи година нали реколтата е добра-Като е лоша цената се вдига защото е лоша, като е добра се вдига защото е добра. А в кой случай цената пада?? Няма да изнасяте зърното за което получавате субсидии и в БГ цената няма да се вдигне. Е ите тук никога не знаят посока надолу. И да Вали и да гърми, и мед и масло да текат по улиците цените само ще се вдигат..
39
4
 
4
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
С един некадърен фигурант на чело на държавата дори при сръхреколтата от тази година имаме скок с 20%. А годината все още не е свършила....
38
4
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
че хлябът се увеличава от години 1.19лв 1.20 лв 1.39 лв 1.49 лв 1.59 лввсеки ден се променят етикетите пшеницата се продава на зелено вземат сеевросубсидии и накрая 2 лв за хляб и 4 лв за олио ами искам да фалират наи послестига са ни заплашвали ами отиваите в банкя да питате защо тока за бизнесае 400 лв
37
7
 
4
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Какво значение имат цените важното е да се изчегърта Борисов и Гешев бе макари!!!
36
3
 
8
 
! Отговори
Рот фронт СмРАДЕВ.. преди 2 години
ЧЕСТИТА ЦЕНА НА ХЛЯБА, УВЕЛИЧЕНА С 20%.!
35
3
 
12
 
! Отговори
СМЕХ от ГЕРБ преди 2 години
Ше ядете сега на протестърите .....опинките..!ДА ВИ Е СЛАДКА "ПРОМЯНАТА"....и чалгата...!
34
4
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Да ви е честита "ПРОМЯНАТА" ,БЕ.....ХАХАХАХААА....АЙДЕ СЕГА МАЯМАТА ДА ПРАВИ И КОМИСЯ ПО ЦЕНАТА НА ХЛЯБА....ПА ..И СИРЕНЕТО.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още се скача ,не бойдте се, наследството на герб тепърва ще го ядем
32
14
 
11
 
! Отговори
you преди 2 години
Хора не разбрахте ли,че само ГЕРБ може да оправи кашата в която ни вкараха тия чалгари и бивши партийни членове от служебното правителство.Погледнете за шест месеца докъде ни докараха.Горива,храни,цени на ток,парно ,вода и още и още само и единствено нагоре.В същото време пак милиони ще харчим за избори.За тоя дето духа!Скапана държава с *** народ сме и това е.Затова сме на дъното на всичко.
31
1
 
14
 
! Отговори
ф преди 2 години
Ще ли да фалират. Ами фалирайте бе. Че вие Хляб от брашно правите ли? Ще си месим в къщи.
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 Като не ядеш хляб, яж ми онази работа! Ти не ядеш, но има хора, които само с хляб оцеляват!
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо по 5 лв да го направят хляба. Нали ще стигаме Швейцарските стандарти. Като измрат всички, които не могат да си позволят да ядат хляб, бързо ще останат само милионерите и готово - Швейцария на Балканите.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aми така е като никой не ще да управлява. Три пъти ги избираме, а те все се дърпат. Всички искат в опозиция. Ама в парламента да са, ама да не носят отговорност, ама да крадат с пълни шепи, ама пак се натискат да ги изберат и после пак не искат да поемат отговорност. И 3 лв ще стане цената на хляба и пак тях ще изберем. Защото няма алтернатива. Всичко е ДС. За каква държавна сигурност се борят като не останаха хора не ми стига акъла.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с 200% да вдигнат цената на хляба, аз хляб не ям!
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от много време е почти невъзможно да се намери българска пшеница, да не говорим за брашно. Внася се фуражна с подобрители, нашата се изнася - от години, но да не хвърляме вината върху хлебарите, щото те нямат кой знае кво общо. Вината е изцяло на липсата на контрол върху мафията зърнопроизводители (щедри спонсори на гроп и дпс), които на всичкото отгоре са субсидирани от евро*ейският съюз.