Глобяват собственици на безстопанствени коне

Животните застрашават пътуващи по шосето, проблемът - от години
31 авг 2021 03:00, Петя Славова
29
Глобяват собственици на безстопанствени коне
Снимка: БГНЕС

Глобяват собственици на безстопанствени коне за това, че са ги оставили без надзор и застрашавали пътуващите по шосето между Пещера и курортното селище "Свети Константин".

Животните са били заловени, след като граждани се оплакали на кмета на родопската община Йордан Младенов и той разпоредил да се предприемат необходимите мерки за прибирането им, съобщава "Монитор".

Животните са откарани в помещение, стопанисвано от Общинското предприятие по чистотата. При установяване на собствениците ще им бъде наложен акт според законовата уредба. При липса на такива, животните ще бъдат предадени на съответните органи за умъртвяване и превозени до екарисаж.

Проблемът с пуснатите на свобода животни не е нов за администрацията в местната община. Полагат се усилия за да се ограничи до минимум нехайното отношение на стопаните. Търси се най-добрият вариант за разрешаването на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Крайно време беше ! преди 2 години
"Безстопанствените" животни трябва да се предават на организации, които искат да се грижат за тях или да се дават в кланиците. Нерегистрираните каруци веднага да се нарязват за скрап !Ако това стане за "нула" време ще изчезнат "безстопанствените" животни и нерегистрираните каруци !
22
0
 
9
 
! Отговори
собственик преди 2 години
на кон без стопанин .... ????????аз тука влизам само заради журналистическите "бисери"
21
0
 
6
 
! Отговори
GFG преди 2 години
То самото заглавие е оксиморон, ама няма нищо.
20
0
 
8
 
! Отговори
Съпричастен преди 2 години
Като се чипират животните ще се знае собственика.Ако не са чипирани - продават се като безстопанствени.Трябва да има правила! Трябва да се предприеме необходимото!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще глоби собствениците на крави, телета и коне разхождащи се по пътя новият асфалт Крумовград - Ивайловград от години.
18
1
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Стопанин на безстопански кон...мъка,мъкааа,мъка!
17
0
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ще евърховна глупост, не ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ще е да се убиват тези красиви животни !!!_____Това само болен или престъпен мозък може да го измисли !!!___Сигурен съм, че ще се намерят много хора, които да искат да ги гледат или да ги купят !!!
16
2
 
6
 
! Отговори
Некой си преди 2 години
До TotenkopfУмнико, ти правиш ли разлика между собственост и стопанисване? Случайно да си чувал, че някой има собственост, но не я стопанисва? Аре у лево!
15
0
 
14
 
! Отговори
Док преди 2 години
И защо ще ги евтаназират? Какво са виновни животните? И вместо да се мъчат да глобяват туй що не може да се глоби, да вземат да продадат кончетата, хем пари в бюджета, хем животните при нов стопанин.
14
0
 
13
 
! Отговори
петенце преди 2 години
КАК ще глобат собственик на БЕЗСТОПАНСТВЕНИ коне-като са безстопанствени,това не означава ли,че нямат стопанство,тоест и собственик?
13
0
 
17
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
И парите от социалните помощи ли ще им удържите ???
12
0
 
13
 
! Отговори
Българинъ преди 2 години
Веднага да ги затворят на открита ливада! Да започнат от оня черния, който е избелял от скитане!
11
1
 
10
 
! Отговори
До Георги преди 2 години
Това сигурно са умрели полицаи, които са се преродили в крави.
10
0
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Глобяват собственици на безстопанствени коне" - Интересен оксиморон, как хем са безстопанствени, хем имат собственици, а Петя? Да не са те изпускали на главата, като малка?
9
0
 
12
 
! Отговори
Георги преди 2 години
За коне не знам, но раят на кравите е община Кирково, област Кърджали ! Като малка Индия са там! Миналата седмица пътувахме из оня район и беше някакъв ад от крави на пътя, особено около каменните гъби! Освен налягалите на припек по пътя имаше и други, които изскачаха от храстите като партизани. Имах чувството, че всичките тези крави са на полицаи, защото се държаха като тях нагло и просто :)
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А няма ли вариант да бъдат настанени в планински райони далеч от пътищата. Или продадени на стопани, които ще полагат грижи за тях..
7
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Да обявим отново минута мълчание в памет на българският език, оцелял през 2 века византийско и 5 века турско робство.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като са "безстопанствени" как имат собственици?
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как така ще ги умъртвят, ако не се яви собственик? Каква е тази вандалска процедура?Има полудиви коне на много места по билата на планините. Ами пуснете ги там. Грехота е да ги убиват.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като България е член на ЕС. Искам да попитам в колко такива държава се отглеждат коне за работа? Това не е ли малтретиране на животни? И къде са организзации те за защита на животните. Стига с това да заставаме зад една дума традиция и прочие. И дядо ми е имал традиция да ходи с *** но се е развил и вече не е така.