Новите безработни все още са повече от започналите работа

За периода от 23 до 29 август 3900 души са се записали в бюрата по труда
2 сеп 2021 15:50, Ния Христова
7
Новите безработни все още са повече от започналите работа
Снимка: БГНЕС
Новорегистрираните безработни в страната все още са повече от започналите работа. 
 
Това показват най-новите данните на специализираното наблюдение на пазара на труда заради пандемията от Covid-19, проведено от Националния статистически институт и Агенцията по заетостта, предаде БНР.
 
Според данните в периода от 23 до 29 август в бюрата по труда са се записали 3900 души, а започналите работа са 3200.
 
Работодатели предупредиха, че се е обърнала тенденцията, която съществуваше на пазара на труда до началото на юли.
 
За последната наблюдавана седмица от 23 до 29 август, най-много са новорегистрираните безработни в сравнение със започналите работа чрез бюрата по труда в областите Враца, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Хасково.
 
Изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов е категоричен, че трябва да се следи как се развива пазарът на труда.
 
"Той показва, че последните осем седмици броят на освободените лица, т.е. на регистрираните безработни надвишава броя на постъпилите на работа, като от началото на годината до края на август броят на безработните ще бъде увеличен с 22 хиляди човека, т.е. ние не сме преодоляли последствията на кризата, а все още се борим с тях и трябва да бъдат предвидени пари за това".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е с при хората с ниска квалификация. Тези с висока или поне с някакви умения са търсени. Дори може да се каже, че има глад за такива. Особено в София, Пловдив, Варна и Бургас.
5
2
 
0
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
До АнонименКакво!? Нищо не ти разбрах! Май си преписвал в час по литература :).Добре, че са 60 годишните дъртаци, че да се пръкнеш ти на белия свят :)
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще става и по зле
3
4
 
3
 
! Отговори
Задкулисното преди 2 години
правителство на Радев и бсп е неспособно за нищо, какво очаквате ? Страната е в хаос и протести на всички браншове, нагли някадърни, неспособни, крадливи червени цоциалисти, които бавно ни погребват
2
4
 
3
 
! Отговори
знае се преди 2 години
не са безработни , просто не се водят на работа .
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бензиностанцията на която работа и скоро напускам бачкат над 60 годишни дъртаци аз съм единствения млад,а парите 700 лева като за Пазарджик и тази работа изобщо не са толкова зле,просто младите 1 стотинка не струват!!