Тежка катастрофа: Дрогиран шофьор уби трима край Евксиноград

Загиналите са чужденци с постоянно пребиваване в България
Обновена: 4 сеп 2021 13:46 | 4 сеп 2021 11:52, Петя Славова
91

Тежка катастрофа край Варна завърши със смъртта на трима души. Шофьор, употребил наркотици, уби трима снощи в района на резиденция Евксиноград.

Сигнал за инцидента е подаден снощи, около 22.20 часа, предаде Bulgaria ON AIR. По първоначална информация лек автомобил се опитал да направи забранен обратен завой, навлизайки в насрещното платно, и е бил ударен от движещата се в посока Варна кола.

При удара са загинали двама френски граждани - жена на 50 години и 67-годишен мъж, както и англичанин на 59-годишна възраст. 46-годишният шофьор на колата, движеща се към Варна, е местен жител. Той е без сериозни наранявания.

При направения му на място наркотест е установено, че е употребил метамфетамин и амфетамин Задържан е за 24 часа.

"Това са чужди граждани, които са постоянно пребиваващи в България. Вследствие на пътно-транспортното произшествие са извършени проби на водача на виновния автомобил. Изпробван е за алкохол и наркотични вещества и е установено, че е на амфетамини и метаамфетамини и е задържан в Пето Районно управление. Автомобилите са се озовали в тревните площи между двете платна. Не мога да ви кажа скоростта, това ще е в следствие по досъдебното производство ще се установят подробности по случая", заяви пред БНТ началникът на "Охранителна полиция" - Варна Илиян Илиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТексакоИ ти ли караш надрусан?
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежка катастрофа ще се накаже тежко - с 6 месеца условна присъда
82
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май тая френска тетка не познава знаците как е взела книжка не се знае у францистан или по-точно северен Алжир знаците са едни и същи
81
8
 
11
 
! Отговори
чужденци преди 2 години
Като дойдат в България и те се побългаряват! Правят нарушения и не им пука. Ако бяха в Франция дали щяха да правят забранен обратен завой?
80
3
 
10
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Поручик Ржевски Както се вижда и от картатата на Гугл, това не е кръгово движение(не знам кой измисли тази глупост). Това е отбивка за преминаване в другото платно. Дрогираният, за негово нещастие, няма никаква вина за катастрофата, но ще опере пешкира. Загиналите са направили грубо нарушение, а там винаги се кара с висока скорост. Пътят прилича на магистрала.
79
4
 
24
 
! Отговори
СС преди 2 години
Варна, морето, сините вълни...и дрогирани изверги по пътищата. Пълно е с такива, а полицията спи. :(
78
10
 
14
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Не , не дрогирания шофьор ги уби , уби ги ненормалната анти правилника и забранена маневра !!!! Едно е да си употребил забранени субстанции , съвсем друго е да не спазваш правилника и да излагаш на опасност всички участници в движението !!!!!!
77
3
 
20
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Загиналите са направили грубо нарушение, другия се е надрусал и е летял сигурно със поне 100. Но все пак държавата/общината/ са направили най-много за да се случи това.Някой от общината е разрешил на бензиностанция да строи на кръговото, маркировка липсва и т.н.
76
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Противник съм на шофирането в пияно и надрусано състояние, но причина за катастрофата в случая не е дрогирания, а забранения обратен завой на пострадалите, само, че в България заради чл.20 ЗДвП, виновен е винаги живия при ПТП. Дори да не беше дрогиран, пак щеше да е виновен според кат. Затова и дори на магистрала като ударят някой дето пресича мантинелите, пак шофьора е виновен и го съдят.
75
6
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
До Анонимен Не можеш ли да четеш ? Дрогиран е водачът на ВИНОВНИЯ АВТОМОБИЛ!
74
3
 
10
 
! Отговори
2+2 преди 2 години
Щом по пътищата има война трябва да действат военновременни закони .Трибунал и веднага разстрел за всички дрогирани ***
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България контролът по пътищата се състои в две неща. Камери, които улавят превишена скорост и които всички знаят къде са, и полицаи, които не правят нищо. Може да глобят някого за нещо дребно. Контрол на изпреварвания, опасни маневри, вливания, пътна агресия, неизправни автомобили, няма. Контрол в малките населени места не. По света имат немаркирани коли, а отделно когато полицайска кола види нарушение, пуска светлините и спира нарушителя.Тук сме на принципа ако нещо стане, тогава ще го мислим
72
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трепи чужденеца, от тях не можем да отидем на море, вдигат петорно цените
71
7
 
16
 
! Отговори
Зуека преди 2 години
Разбрахте ли за какво забегнах от таз кллоакка?!?
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало ли е полицейско насилие? А камери нарушаващи личното пространство? Полицайте, които извършват контрол трябва да са видни за контролираните за да не ги хванат! Омбуснман да помага на джигитите да избягнат санкциите за извършените от тях нарушения. Управлението на автомобил е изконно право в България! Принуждаването за плащане на санкции за нарушения на пътя могат да бъдат само учтиви покани! Да не стресират джигитите. Е, нема такава държава, щото нема такъв преобладаващо *** народ!
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дрогиран с висока скорост, другите влезнали в насрещното при забранен знак. Думи нямам.
68
1
 
28
 
! Отговори
кв.Аспарухово преди 2 години
Ние сме в другия край на града, обаче такива неадекватни всеки ден минават с над 100, даже имаше с над 160км/ч-градско, заснет на частна камера. Ходили сме в кметството Аспарухово и не искат да слагат легнали полицаи, защото някой щял да се претрепе!! Явно трябва да има жертва и се задействат нещата. Явно е и че КАТ не е никакъв контролен орган-те са само за регистриране и по храстите. Дано се разминем без жертви, но не може така, трябва и контрол.
67
9
 
17
 
! Отговори
ктт преди 2 години
До АнонименНе той е предизвикал катастрофата - автомобилът със загиналите е направил забранена маневра - попада в насрещното .
66
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията пак си свърши перфектно работата, хванаха го след като уби 3-***. Дрогиран с два вида наркотик. Благодаря, ама няма да плащам данъци повече тук, изнасям се.
65
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се добави още, че излизането от въпросната станция за горива "ЕКО" изобщо е рисково поради, от една страна липсата на достатъчно плавно извеждаща пътна лента, а от друга страна от съществуващ входно-изходен път към вилните имоти с изход, съвпадащ с изхода на "ЕКО". При непрекъснато увеличавщия се трафик по главния път, рискът от ПТП на това място също расте непрекъснато.