Жители на русенско село недоволни заради ремонт на пътя и тротоара

Налага им се да правят рискови маневри
11 сеп 2021 17:31, Анисия Иванова
10

Недоволство сред жителите на село Червена вода заради новите тротоари, които се изграждат заедно с ремонта на пътя Русе - Кубрат.

Рискови маневри са принудени да правят жителите на Червена вода, които искат да завият от главния път надясно към къщите си в селото.

"Сега ми се наложи 2-3 маневри да направя, за да мога да взема завоя. Иначе трябва да вляза в насрещното, пък те идват, засилени и може да стане ПТП", разказва шофьорът Георги Ковачев.

Георги казва, че наклонът е много стръмен и почти всеки автомобил опира при излизане от пресечката на главния път.

Владимир Станев живее в къщата до ремонтираната отсечка.

"За мен е изключително нескопосано и некадърно направен и няма да изкара дори и 1 година в състоянието, в което е в момента. Аз имах направен тротоар, лично мой, те го разрушиха и новото, което го правят изглежда доста по-зле от това, което бях направил аз с мои сили и средства", посочи Станев.

Заради ремонта Владимир изпитва затруднения да излиза с автомобила от гаража си. Вече няма надежди, че проблемният участък ще бъде оправен.

Жителите на Червена вода настояват в началото на селото да се сложи легнал полицай, тъй като след оправянето на пътя всички автомобили карат с по-висока скорост и влизат в населеното място засилени.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Го в София тротоарите са ни руини на 4 десетилетия, тотално непроходими, а ако изобщо има нещо ново е фиаско като Графа. Е щом в уж европейска столица е така, как да е в русенско село.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това за легналия полицай е задължително, защото улицата пред дома я преасфалтираха и сега летят ще кажеш че са на "Тракия" .
4
11
 
1
 
! Отговори
Гном преди 2 години
Te там не се свикнали да има тротоар, завой по къра и си перкат. Затова и не са научени да завиват като спазват маркитовка, като е нямало до сега
3
6
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата да връща парите и без туй 90% ги е откраднал :)))
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОИ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИТЕ РЕМОНТИТЕ НА ПЪТИЩА И ТЕМ ПОДОБНИ СЛАДКИ РАБОТИ ЗА МИЛИОНИ. Сигурно си мислите че са професионалисти. Не не са професионалисти такива няма от 30 години. Има аматьори които си оставят ръцето там където пипнат. Сами виждате какви са магистралите на Бибитко. По времето на бай Тошо бях ръководител на строителна бригада от 100 човека. Имах специалисти във всеки сектор на строителството. С тази бригада сме построили всичко което виждате в цялата страна.
1
6
 
30
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Е вие какво очаквате от строителните фирми на тиквата? Те са направени за кражби, а не за строежи. Ще го оправят, но сега са заети. Тиквата им е наредил да протестират.