КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 760 лв. за 2022 г.

Частният бизнес трябва да увеличи заплатите на служителите си
16 сеп 2021 10:08, Петя Славова
43
КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 760 лв. за 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Дни на равносметки след края на 46-ото Народно събрание и предстоящите избори.

Новият служебен кабинет трябва да залага политики, не се е случвало досега служебно правителство да прави бюджет. Господин Алексиев отдавна работи в сферата на железопътния транспорт, господин Белчев е във финансите повече от 7-8 години", обясни пред БНТ Пламен Димитров, президент на КНСБ.

По думите му Европейската комисия поставя остро въпроса за неприемане на Плана за възстановяване. "Другият горещ картоф, който трябва да реши новото служебно правителство е този, час по-скоро", допълни Пламен Димитров.

Според прогнозите му, инфлацията ще достигне близо 5 процента до края на годината. "Това поскъпване трябва да бъде компенсирано и в частния сектор през есента", заяви той и допълни, че инфлацията е интересен процес, защото вкарва и допълнителни приходи в бюджета. По думите му, са необходими тези умерени увеличения, които да са съобразени с нуждите на хората, тъй като има стоки и услуги от първа необходимост, които растат. "Не е нормално зеленчуците и плодовете да са на тези цени в нормалния си сезон", уточни той. "Търговците пробват нови цени и дали пазара ще ги поеме зависи от мястото на регулаторите", заяви Димитров.

"Трябва да бъде договорена 760 минимална заплата за 2022 година, а като се приеме еврото трябва да стане 1000 лв. Спекулата на цените зависи от прозрачността на ценообразуването, зависи от регулаторите, не може да има повишение три пъти на една стока. Аз очаквам от началото на следващата година двуцифрено увеличение на цените на топлоенергията заради цената на газа", добави президентът на КНСБ.

Относно това дали ще продължи да се изплаща помощта от 120 лева за пенсионерите, той заяви: "Няма кабинет, досега роден, който да свали нещо надолу като плащане".

Според Пламен Димитров предизборната кампания отдавна е започнала. "С новия бюджет трябва максимално да се подкрепят бизнесът, заетостта и социалната сфера", каза още Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Възможно е. Аз подобни хора не познавам. Ей ги на обявите на големите вериги супермаркети из големите градове- заплати под 1200лв. там няма. А тук квалификация не се изисква. Ама никаква. Имам една вила до Котел- в селския магазин плащат 800лв. на магазинерката. 2 се редуват там. На едната мъжът й е булдозерист- под 2000лв. деклариран доход не пада. "На частно" заработва още толкова. Има и месокомбинат- там под 1100лв. заплата не дават. Та, не знам кой взима минимална, наистина.
18
1
 
12
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 2 години
''Тия'' от КНСБ се криеха 30г., и не виждам за какво СЪЩЕСТВУВАТ , на хранилка са към всеки КАБИНЕТ , а ''уж'' се издържат от членски внос и давани под наем ''техни'' /държавни/ имоти , ПОСТОЯННО СА ПРОТИВ НАРОДА И СЛУГИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ...Та да си дойден на думата , МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ОЩЕ СЕГА ТРЯБВА ДА Е КАТО ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ , НОВИ ЧЛЕНКИ В ЕС , А ИМЕННО 1400 Е-В-Р-А !МЕРСИ !
17
3
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Не. Чисти на някои колеги къщите и апартаментите през уикендите или след работа за по час, два. Много симпатична и съвестна женица, между другото. У нас идва 1 път седмично.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такава МРЗ автоматично означава че в евро зоната няма да влезем със сегашния курс лев евро, а с по обезценен лев.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13И след 10 часов работен ден чистачката, ще отиде да работи на още 1 място по 10 часа, така ли?
14
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив масово се работи за за заплата между 900 и 1200 лв.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 13 Масово в провинцията се работи за МРЗ. В Сф в офиса може и да се работи за хиляди левове, но в дълбоката провинция нето 500-550 лв.Защо КНСБ не искаше 12 год. от ГЕРБ увеличаване на МРЗ? Защо одобриха 300 часа извънреден труд? Сега тръгнали да се правят на загрижени.
12
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой изобщо работи за минимална заплата 670лв. към днешен момент?! Та дори чистачката в нашия офис взима 1200 (е, вярно за 10-часов работен ден, ама...) и работи на още едно място, че да върже 2000 месечно. Минималната заплата е инструмент на сивия сектор да кажем уж, че се осигурява на нея Мими, сервитьорката или Пешо, шофьорът на баничарка. Никой не работи за толкова пари у нас. Никой.
11
2
 
23
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Който "бизнес" не може да си позволи да плаща минимална работна заплата от 700-750 лева към момента, най-добре да обяви ФАЛИТ.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КНСБ е кur.ва, която от самото си създаване облиз.wа задните (тъмните) части на властимащите при всяко едно правителство! "Другият горещ картоф..." - това е изказването на президента на КНСБ;) Как не ви е срам г-н Пламен Димитров? Мин. заплатата в РБ трябва да бъде не помалко от тази на работника в Румъния или в "брадска" Унгария!
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МРЗ то трябва да е двойно над това на КНСБ и да не се изсмуква от пръстите като Каролев. Трябва да е съобразено с международния пазар на труда ;) Не е трудно да се изчисли че трябва да е между 700 - 800 евро . Все пак тези работи трябва да са пазарни . Вече не е от голямо значение щото няма да е възможно да се работи в ЕС . Други работи са по важни .Възможностите.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек очаквайте увеличения на цените ОТНОВО
7
0
 
10
 
! Отговори
баш Хамлет преди 2 години
Гореща молба или плаха надежда!?
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ трябваше да я направи така, ам а през 2013-14-а. Ама на тях за народа не им пука!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ee, много е! Дайте като ГЕРБ с по 50 лева през з 2-3 години, че "партньорите" с бизнеси да не се оплакват.
4
4
 
15
 
! Отговори
истина преди 2 години
Икономиката е приватизирана от комунисти сега нарекли се социалисти.Щи има да чакате по високи заплати. Социалисти капиталистите вземат не дават.
3
6
 
17
 
! Отговори
Хахахахаха преди 2 години
Свършиха парите, а обещахте по-високи пенции. Сега се чудите как да намерите средства за да ги изплатите! Смях и подигравка! Тази клоака трябва да се напарчетоса и да се разпродаде! Нищо смислено не остана тук!
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре го предлагате сега.А защо години наред клякахте на Бойко и нищо не постигнахте?
1
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да стане но КНСБ да я плаща.