В помощ на малкия Виктор, борещ се с ДЦП

Въпреки проблемите, детето и семейството му са винаги усмихнати
16 сеп 2021 09:37, Петя Славова
2

Първият учебен ден е изпълнен с много усмивки и емоции. Но той е особено празничен за децата с увреждания. Едно от тях е Виктор от ямболското село Кабиле, който днес влезе в предучилищна група.

5-годишното момче страда от Детска церебрална парализа – квадрипареза. Въпреки проблемите той и семейството му са винаги усмихнати.  

В първия си учебен ден Виктор танцува и се забавлява с много радост, заедно с другите деца. Въпреки, че година го дели от ученическия чин, той знае азбуката и може да брои.

През последните 4 години Виктор посещава редовно рехабилитации. Средствата за тях обаче не достигат и стотици дарители от страната помагат на семейството. През последните две години лечението му се извършва в Турция и дава сериозни резултати.

"В началото на лечението той не можеше да седи, а за ходене не можеше да се говори", споделя пред Bulgaria ON AIR майката Таня Лечева.

В детската градина, която ще посещава усмихнатото дете, е осигурено всичко необходимо за обслужването, придвижването и обучението му.

"За Виктор ще се погрижи Регионален център – Ямбол, който ще предложи допълнително специалисти след обследване на състоянието му, което е по Наредбата за приобщаващото образование", уточни директорът на ДГ "Изворче" Милена Паскова.

15 септември в област Ямбол е особено празничен за още около 400 деца със специални образователни потребности.

Всеки, който желае да помогне за лечението на 5-годишното дете , може да направи дарение по сметка:

IBAN: BG17STSA93000025985308
BIC: STSАBGSF
Виктор Петров Костадинов


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 г се борим с ДПС и БСП.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано се оправи детето.