Има данни, че заседналият кораб е замърсил Черно море

Данните са от анализ на взетите две водни проби
22
Има данни, че заседналият кораб е замърсил Черно море
Снимка: БГНЕС

Има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба "Vera SU", съобщиха от МОСВ.
Това показват резултатите от изпитване за азот нитритен на двете водни проби, взети на 25 септември.

Още по темата
Първата беше взета до товарния кораб в посока открито море, а втората пред носа на кораба, където е предполагаемото изтичане на товара.

В момента екип от експерти на Басейнова дирекция са на място за повторна проверка и пробонабиране.

 


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 3 седмици
До (-_-). Некадърните калинки на фигуранта Радев предизвикаха и екологична катастрофа с престъпното си бездействие.
19
0
 
3
 
! Отговори
(-_-) преди 3 седмици
Що за иди о тизъм!? Обикалят като мухи и събират проби.. Ами хванете го разтоварете тоя кораб бе абдали!
18
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 седмици
И ЗАЩО ДРЕМАХА ДО СЕГА, А НЕ ЗАДВИЖИХА НАВРЕМЕ НЕЩАТА ПО РАЗТОВАРВАНЕТО? ЗАКЪСНЯХА ПОНЕ 7 ДНИ!!! Добре че са Журналистите!!!
17
0
 
2
 
! Отговори
О хо хо преди 3 седмици
Ааааа, не може да бъде!!! Поне седмица министъра на радев твърдеше ОБРАТНОТО по всички медии!
16
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 3 седмици
Кораът вози 3-4000тона амониев нитрат, стойността му е ~500$ на тон, т.е 1.5-2милиона $, доста скромна сума, по сравнение със застраховката на коритото.Значи ще прежалят товара...
15
1
 
3
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 3 седмици
Поради липса на кадри Радев да качва един самолет и да взривява гнусната, анадолска, плаваща ***, с цялата сбирщина роми на борда! Турчин моряк и свиня с каяк, мани - бегай.!.
14
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 седмици
Какво прави 90 метровия кораб до брега?Не е ли цялата история замислена за да се вземе застраховката, пък и коритото е на 32г. ?Малко шум, имитация на спасение, и после благинки за всички...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така е когато в БМФ работят туруци и балъци.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В момента на интерактивната карта се вижда, че на място има влекач, а също морския кран Антей е почти там, та може и да го изкарат от камънака.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До сега ако бяха пожелали, щяха да го изкарат. Срещу съответното заплащане есетствено. Подозирам обаче, че собственика на товара и/или на кораба предпочитат да приберат застраховката. Прогнозата за тази седмица е силен вятър от север-североизток и 4-5 бала вълнение. Пишете го значи паметник... докато не бъде разфасован от сръчните берачи на жилязу.
10
0
 
8
 
! Отговори
Mersi преди 3 седмици
Не е лесно другари! Как да излъжем тоя път ***, че видите ли това дето го търсим го няма , а това дето го има , всъщност също го няма?! С думи прости, няма да търсим амониев йон,щото ще го намерим, за това дайте да търсим свободен кислород щото нняма да го намерим.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами това са естествени процеси. Екипажът вече една седмица задоволява физиологичните си нужди все на това място, как няма да замърси. По-интересно е кога аджаба, професионалистите от най-различни държавни служби и частни фирми ще успеят да размърдат кораба от това място. Като гледам, дотогава той и на антика може да се превърне.
8
0
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 3 седмици
От утре морето се разваля и кораба го виждам да потъне.Цялата морска администрация е пълна с кава...само да папкат държавна пара
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
4: Онези са по напред и от нас. Тук е само лекли и дебели пенсионери във всички институции, нишо не работи както трябва. Скапана държава.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боко ханъм напълни до пръсване държавна администрация с родата си от харема на Ердоган и се виждат резултатите. Ще са нужни поне 5 години докато държавна администрация се разчисти от всичките герберски ханъми и започне да работи на поне 20%! Всяка герберска ханъма по стар комунистически обичай си гледа часовника и чака началника да я привика за устен изпит в офиса и да се издигне като боко ханъм от Бай Тошковия на Ердогановия и така с орални умения вместо със знания се гради кариера.
5
1
 
6
 
! Отговори
Предложение преди 3 седмици
Корабът да се конфискува за щетите и ще стане първият кораб на новия БМФ.
4
0
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
КОРАБА ЗАСЕДНАЛ В КАНАЛА НА ЕГИПЕТ, НЕ ГО ПУСНАХА ДОКАТО НЕ СИ ПЛАТИ ЗА ВСИЧКИ НАСЕСЕНИ ЩЕТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ!
3
0
 
10
 
! Отговори
ЛиШи преди 3 седмици
Държава няма! Такова туткане няма един държавен чиновник, който да има топки да вземе решение и да предприеме действие ! Всички имат тиникийки на дупетат и ги е страх. Страх! Стам и позор! Всички началници в Морска Администрация и подобните му държавни институции да си пуснат оставката
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А добър ден! Липса на разлив може да се очаква ако коръбът по погрешка акостира в средата на някой голям пясъчен бряг. Въпреки че и това не е гранция. След като е възкатерил скалите около камен бряг и не може да се измъкне на заден ход, би трябвало и такива екстри да се очакват
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А само до преди дни един експерт разправяше как товара не бил вреден и нямало да има еко замърсяване. Къде е този експертин сега? Аман от експерти които не разбират от нищо, експерт само по говорене.