Хаос в болницата в Поморие, стига се и до бой

Пациенти чакат от сутринта само за номерче при лекаря
28 сеп 2021 11:20, Петя Славова
46
Хаос в болницата в Поморие, стига се и до бой
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В разгара на четвъртата вълна от коронавируса в болницата в Поморие цари хаос. Хората сигнализират, че се стига и до бой само за да се взема номерче за преглед при личните лекари.

Номерата за преглед в болницата се издават рано сутринта независимо дали даден специалист е първа или втора смяна на работа.

Таксата се плаща предварително за услуга, която още не е получена, недоволстват пациентите. Има възможност за връщане на парите, но хората не смятат този начин на работа за правилен.

Лекарите обаче виждат това като единствен начин да се въдвори ред сред пациентите. "Това е само в Поморие. Трябва да станеш сутринта в 6.30, да чакаш отвън, в 7.30 часа започва да работи регистратура, за да си вземеш номерче, час. Ако докторът е следобед, значи, че сутринта трябва да чакаш, а тук е митинг, да си вземеш за следобед час... И който не може да върви, как да дойде сутринта, да си отидеш и пак да дойдеш", споделя пред bTV пациентка.

Друга пациентка също се оплаква, че вече идва за трети път като два пъти чака от 7.30 и десет минути по-късно й обясняват, че номерата за нейния лека вече са свършили. "Как може за 10 минути да свърат 20 номера? Или няко взема по 10 или от предния ден са ги дали. Има хора от 5.30 часа стоят и чакат", обяснява жената.

Според управителя на АПМП "Здравето 2000" д-р Таня Петкова, регистратурата отваря в 7.30 и талоните за лекарите се раздават с часовете за посещение. "Така сме решили да е организацията, защото много начини сме отработили, засега този е най-безболезненият", обясни тя.

Според личния лекар д-р Милена Енева, хаосът го създавали самите пациенти. Според нея струпването идва от номер 1 до 20, но между тях идвали и нови номера, както и пациенти без номера. "Кой го създава хаоса, ако не пациентите? Ние ли?", попита тя. По думите й, по телефона не ставало да се записва час, защото всички искали така, а хората от селата се сърдели, че като дойдат, поморийци са запазили вече номерата.

Управителят на болницата заяви, че ще се обърне към общинския съвет, за да спре тази практика, но поясни, че е с ограничени правомощия. От сдружението на общопрактикуващите лекари в Бургас казаха, че е добра практика за да не се струпват пациенти да се направи оптимизация на процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: болницалекариПоморие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания и Норвегия рахлабват мерките защото там основно е тестуването и то безплатно има такива пунктове това е мярката тестуване на гражданите защото и ваксинираните може да са полижителни и да разнасят вируса у нас обаче основно е печалбарството затова няма и мащабно безплатно тестване за вируса
42
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Проблема ще се задълбочава понеже никой не иска да е личен лекар и всяка година намаляват. Държавата разбира се е пас от години.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не затворите училищата ,трябва да се готвим за хуманитарна катастрофа ! Но са по важни горивата за отопление и кетарига .......! Циркаджии
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме лекари, които да лекуват, вие искате телефон да ви вдигат.... Логика и българин. Космос и магаре
39
1
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Кой не скача е червен! Бухахахааааааа...
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май преназначенията наКацата не помогнаха. Оставка
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, славчо
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка,Рундьо.
35
8
 
3
 
! Отговори
така им се пада преди 2 години
Юмрукът на хаоса продължава. Виденовата зима ще ни се стори песен пред Радевата зима. Това се пада на хора, които не мислят с главите си.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боят лекува!!!
33
0
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Добре де , като свършат номерата за днес , защо не дават номер за утре !? Утре некой може да е оздравял ли , друг умрял ли .....!?
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биеха докторите, сега се бият помежду си за достъп до лекар.
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаос и безобразие.Гарантирано от министрите на Радев. Чакйте да ви оправи. Докато ,чакате ще си заминават още хора.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има един сайт супердок, който е като електроненд невник за лекарите. Записваш се там когато ти е удобно. Има обаче иговорка - спешните състояния изискват промяна в този график и все пак се налага джипитата чат-пат да си вдигат телефона и да си организират работния процес. Това с листчетата с номера е като чакане за пералня или лада наврвмето, не мога да повярвам че някой го е измислил
29
3
 
9
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Личен опит. Запазваш си час за личен лекар в СофияМед. Отиваш 5/пет/ минути и влизаш на часа. Ако нещо е дошло на зор и нямаш резервация, седиш кротко и чакаш дупка. Учете се.
28
1
 
8
 
! Отговори
Системата преди 2 години
На личните лекари и направленията също се провали.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа и аз така.Питам кой е последен сядам и чакам , и винаги ама абсолютно винаги се намира поне един дето си мисли , че сме чували с картофи и влиза с 300 през вратата пререждайки всички.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко години кметът на Поморие искаше да закрие болницата. В Бургас било имало болници, в Поморие щяло да има няколко линейки, които да транспортират спешните случаи до Бургас. Другите, неспешните, да се оправят сами. Пълен ***, но за съжаление, още е кмет. Добре че тогава и гражданите, и селяните, и лекарите се вдигнаха на протест. Сега лекари не им достигат, Ами ако и болница нямаше....
25
1
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Говорим за организация, а не за ниво на медицината. Ние сме царе на хаоса. Поморийската практика е пример за перфидно тъпоумие и незаконност.
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевата зима иде със страшна сила