Няма опасност за България след земетресенията на Крит

Най-големите сеизмични зони у нас са Благоевград, Симитли, София
3
Няма опасност за България след земетресенията на Крит
Снимка: БГНЕС

Сеизмичната обстановка у нас е спокойна и българите нямат повод за притеснения заради земетресението на остров Крит, коментира пред NOVA NEWS проф. Николай Милошев, сеизмолог, директор на НИГГГ.

Още по темата


Той смята, че натрупаната сеизмологична енергия е била изразходвана в нашата страна през изминалото столетие с няколко големи земетресения.

Проф. Милошев припомни, че най-големите сеизмични зони у нас са в районите на Благоевград, Симитли, София, Горна Оряховица, Велико Търново, Стражица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Критземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ни дойде някой трус ше кажат сега си лягайте У нас активността е от взривове у дома не се знае къде ще е следващия България какво да правим
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земята е жив организъм който постоянно се тресе. Подземните реки също допринасят за земетресенията. Дано Бог ни пази че само земетръс ни липсва и ще я втасаме. Слабичкият от Банкя ни докара евтина газ и тази зима ще бием клинци. Тока скъп газта скъпа храната скъпа горивата скъпи и какво ни остана. Едно земетресение 7-*** степен и не ми се иска да си предстяавям каква ще стане. Директно вкупом към черно море и в най дълбокото. То това племе за друго нестава.
1
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
А с вулкана в Ла Палма как е? Има ли опасност, че съм притеснен?