Затварят за ремонт Прохода на Републиката до 31 октомври

Леките коли ще минават през Шипка, ТИР-овете през второкласни пътища
29 сеп 2021 22:29, Анисия Иванова
6
Затварят за ремонт Прохода на Републиката до 31 октомври
Снимка: БГНЕС

Затварят Прохода на Републиката до 31 октомври заради ремонт, леките автомобили ще преминават през прохода "Шипка", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

От 4 до 31 октомври се спира движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката - път II-55. Ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево - Предела в област Велико Търново.

Целта на предприеманите дейности е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България.

Леките автомобили ще преминават през прохода "Шипка", а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по път II-73 Шумен – Карнобат и път II-48 Омуртаг - Котел, уточняват от АПИ.

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП "Дунав мост 1" през Стара планина към ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Маказа". Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания.

Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи.

Дейностите за подобряване състоянието на второкласното трасе включват машинно изкърпване на асфалтовата настилка, подмяна на компрометирани дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, обрушване и обмрежване на скатовете, укрепване на откосите, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност, подмяна на компрометираните ограничителни системи /мантинели/ и др. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 години
Радев и партиите му може да го затворят напълно. Добри са в това да съсипят.
5
0
 
9
 
! Отговори
адолф преди 2 години
Нека краденето да започне - сега!!!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Южният изход на Търново е пример за това, което не се направи нито през Живково,нито през сегашно време. Тези няколко Присовски завоя са срам за понятието официален изходен път на старата столица.Асфалт не се яде,но всеки уважаващ се град,а в случая туристически и университетски, трябва да посреща своите гости и граждани поне с 4 автоплатна.Да не говорим за неспирния ТИР-поток.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко всичко работеше , радев само затваря и спира. Кораба изтегли ли го фигуранта или дай за по лесно източват всичко в морето? Нямам думи
2
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Дрън-дрън! Поддръжка и ремонт на пътищата трябва да има постоянно! Живея в този край,загубих приятел заради тези калпави пътища и безразсъдни шофьори..
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Батко и братко се връщат с благословията на фигурантът радев