След лечение по телефона: Проверяват случая с починалата бременна жена

РЗИ-Пловдив прави проверка, близките обвиняват здравната система
2 окт 2021 13:54, Петя Славова
30
След лечение по телефона: Проверяват случая с починалата бременна жена
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започва проверка от здравната инспекция в Пловдив за починала от COVID-19 родилка . 29-годишната жена била в шестия месец от бременността си. Близките на починалата жена обвиняват за случилото се здравната система - от личния лекар й е назначено лечение по телефона, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Жената не е имала придружаващи заболявания. Според медиците обаче тя е потърсила медицинска помощ с голямо закъснение. Приета е в Университетската болница "Свети Георги" на 15 септември, а резултатът от теста за коронавирус излязъл на следващия ден.

След като състоянието ѝ бързо се влошило, жената била интубирана, но лекарите не успели да спасят живота ѝ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
нещо ептян ся побъркаха "медиците"..НЕ ги обвинявам!...Защото,всъщност ГИ ПОБЪРКАХА...Миналата седмица отидох до "личната ми лекарка",която се оказа че е в отпуск..За да искам направление за очен лекар..Заместваше я иначе много приятна ДО ПРЕДИ нейна колежка..Като влязох в кабинета,тя най-троснато попита:..-"КАКВО ИСКАШ?!"...Останах малце шокиран,но за моя чест запазих самообладание...Та такива ми ти работи със "СЪВРЕМЕННИТЕ МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ"..
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според статистиката сме 2 милиона българи в чужбина.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление, никой не се интр. от пациентите, ако се обади, обади, а по-нататък да се оправя. Трябвало е по-рано да иде в болница, не я ли е следя и гинеколог за да даде и той мнението си. Може би са се успокой ли от отрицателния тест. Жалко..
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вервам само на двама души в БГ (лекари), другите требва още много да учат за да се кичат с титлата доктори :))) По темата, не знам кой ще се лекува от грип по телефона, явно са доста първобитно семейство :))
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какво да е починала,щом Ковид19 го лекуват как *** с Ивермектин и го използват с/у краста,но тя се предизвиквала от яйцата на паразитен акар,кат подкожно женски прокарвали канали с изходи над кожата,а над тях мъжки браздящи направо чегъртали по кожата до кръв със съсиреци-тромби,а го използват с/у Ковид19 сравним с кръглия червей в стомаха на човек работил със същия ефект на Ковид19,като Ивермектин него го допускап до клетките на стомаха понеж съдържал бактерии,които блокирали протеина му
21
2
 
3
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
От простотия и четене на глупости умряха поне 20000 от ковид в България...и както отива ще умрат още пет пъти по толкова ...паметниците!
20
2
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
В чужбина българи няма!
19
2
 
4
 
! Отговори
АЗ ДА ПОПИТАМ преди 2 години
В българия останаха ли още анестезиолози, които да знаят как да интубират? Това мисля че беше риторичен въпрос. Очаквам отговори (респективно оценки) само от дипломирани анестезиолози! Всеки минус (респективно плюс) на моя коментар ще смятам, че е отбелязан от лекар анестезиолог!!! На Ваша отговорност!
18
14
 
8
 
! Отговори
Българин в чужбина преди 2 години
В Европа чакаш по месец за час при личния лекар. За специалист се чака х 3 до 6 месеца. За спешност - спешните кабинети. Хич не се оплаквайте. Ваша е отговорността! И за ваксинация, и за лечения, и за пазене.
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърска съдба
16
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е плюла по ваксините във фейсбук приживе. Безотговорна не само към себе си, но и към неродените си деца. Направила си е избора.....Нали това искате! Избор!
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който не му харесва доктора да търси арменска църква , там се приемат жалби! Питайте някой избягал от селото ви колко време се чака в Европа!
14
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше влязла в болница щеше да оцелее. Жалко за момичето. Изрично е написано, че след постъпване в болницата състоянието и рязко се влошава и е интубирана. Пътеката за интубиране от здравната каса е златна и съм чувал, че точно в Св. Георги Пловдив те приспиват и те включват на апаратна вентилация без да те питат. Много хора са уморили от началото на пЛандемията. За нищо на света на влизайте в болница. Там е свърталището на фармамафията и сатанистите. Тези които не влязоха оцеляха.
13
10
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Единият я е почнал, другите са я довършили. Като видят по-простичка фамилия, по-уплашени хора, направо ги слагат на шейната. В България лекарите имат официално право да убиват безнаказано и това е закрепено със закон.
12
12
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
На Кацаров домашното лечение погуби още три живота! Нека сега още колко му остават да стигне предишните. Гадд е тоя Кацаров, а защо Радев не го махна главата не ми го побира
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Докторите много хора умориха, но Койчо много други излекува, като им каза да не се ваксинират!
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то така е от началото на епидемията, личните лекари НЕ преглеждат и Не лекуват болни от Ковид. Така им наредиха, само обаждания по телефона. За тези телефонни услуги получават даже и някакво допълнително заплащане, доколкото знам. Тъй че защо това сега се изкарва като сензация? Маса хора починаха именно за това, защото няма кой да ги лекува. Или търсят спасение в болница, или чакат вкъщи помощ от онзи отгоре
9
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите, как сте, пука ли ви?
8
2
 
13
 
! Отговори
Бay преди 2 години
не отлагайте да потърсите помощ! Ако щете се ваксинирайте.
7
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторите ви казаха да се ваксинирате . Нали? Сами сте си виновни. Тя се крила, дори тест не си направила.