Шофьорът, премазал моториста в Стара Загора, минал на червено

Започват проверки на дрифтаджии, разширява се видеонаблюдението
4 окт 2021 18:48, Анисия Иванова
48
Шофьорът, премазал моториста в Стара Загора, минал на червено
Снимка: МВР

Шофьорът, убил моторист в Стара Загора, е минал на червено и го премазал в насрещното. Катастрофата стана снощи, а кметът на Стара Загора и директорът на полицията в града днес дадоха подробности.

Трагедията стана по-малко от 48 часа, след като ученик в петък помете три млади жени на кръгово кръстовище.

Светофарите на кръстовището са светели в червено. Въпреки това шофьорът на лекия автомобил е преминал, навлязъл е в насрещното платно и е ударил мотора, който е блъснал чакащите деца на тротоара. Това показват записите от камерите в района на катастрофата.

Още по темата

Видео от инцидента ще бъде показано публично още днес, обяви Живко Тодоров, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Не го правим за сеир и да се създават различни настроения, а за да види обществото какво означава брутално погазване на Закона за движение по пътищата", уточни градоначалникът.

Тодоров обяви, че започват масови проверки на местата, на които се събират дрифтаджии.

Ще бъде разширено общинското видеонаблюдение по възлови кръстовища в града. Полицията ще има достъп до камерите, за да следи за нарушители.

На кръговите кръстовища ще бъдат поставени неравности и ограничители на скоростта.

Живко Тодоров за пореден път поиска законодателна промяна, с която местната власт да може да следи скоростта на движение и да налага санкции на нарушителите.

Заради двете трагедии кметът отмени тържествата за празника на Стара Загора на 5 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
12
 
! Отговори
ммм преди 2 години
Няма страшно, моториста ще кара в отвъдното по внимателно, а неговите родители ще го изпратят от този свят бавно-бавно, ще реват, ще скимтят, ще ..! Ех, да му казали колко е живота е кратък ..! Когато карам по пътищата, винаги изпитвам страх и на сън от мотористи. Изпитвам страх от тези които са аруганти и не мислят за другите ...
18
4
 
16
 
! Отговори
Ванчето преди 2 години
........бясно карай на червено, направи за мене нещо откачЕноооо...........
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
моторидта така и не е разбрал, че е умрял . гонил е да счупи свръх звуковата бариера ( гледах клипчето ).
16
8
 
4
 
! Отговори
Ботев преди 2 години
Айде сега, голямата работа станала
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моториста мина с триста..
14
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кмета стиска ли му да каже, кой е "бизнесмена", чийто 18 годишен син премаза трите жени ?! Всички в града знаят за кой става въпрос !!!
13
27
 
25
 
! Отговори
Пфуууу преди 2 години
Гербаджийския кмет, може само да събира такса паркинг, а когато стане дума за правила, нямал правомощия...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е тва видео???
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гостенин е прав. При нас, на село, до 2-3 през нощта се въртят гуми и свирят с клаксони. Шайките навзеха книжки (кой има кой няма) и си накупиха некви коли и сега е ужас. Кварталния знае, но вечер не идва иначе денем си пие кафето пред магазина. Кмета живее на 50 метра от площада, мислите че не чува ли? Чува, ама си трае, гледа си пашалъка човека и си чака заплатката. Налага се посред нощ, тези които живеят на центъра да излизат и да се карат с шайките. Скандали, гюрултия... А бе пълна анархия е
10
6
 
26
 
! Отговори
42 преди 2 години
Нищо хубаво не мога да кажа за шумотерористите, освен, че стават за донори . Ето и тук един луд такъв ниско прелита на червено с огромна скорост и попада на друг бабаит, който СЪЩО минава на червено. И какво - мотористчето да не е невинно в случая? Червеното трябва да важи за другите, а не за него, така ли? А ако не минаваше кола, каква е гаранцията, че той нямаше и без нея да убие някой невинен с мотора си. Ай холан!
9
6
 
34
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
По провинцията хептен няма КАТ!Всеки на някого роднина, всеки на някого приятел, всеки на някого баджанак.И пасле като излязат от село - пълна тъпня! Нито знае къде са му огледалата, нито за какво ги има. Това предимство, това мигач, това червено - йок, бате не видим.Където е тръгнал сел янина трябва да стигне до масата или канцеларията със колата!Поради това ще се избиват, но защо трябва да патим ние?Случката е поредно доказателство колко са т ъпи по провинцията. Съжалявам за обобщението!
8
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Високата скорост винаги носи фатални последствия. Ако се движеха всички с до 50км в час в градовете, пак щеше да има катастрофи, но не с толкова смъртни случаи. Високата скорост не позволява адекватна реакция в градски условия. Полицията трябва да започне да следи и да санкционира водачи с над 70км, а съда директно да им отнема книжките, за тия дето карат с над 100 - завинаги без книжка.
7
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефя се на макс, донорчета. Що летите с 150 в града? Ограничението е 50. Донорчета, кеф
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И мотористът минава на червено, и БМВ - то, шофирано от ДРОГИРАН, чуждестранен гражданин, родом от Великобритания, минават на червено, като този с автомобила освен всичко прави ЗАБРАНЕН ляв завой и навлиза в еднопосочна улица, карайки срещу трафика. Ако донорът с мотора беше карал с 50 -60, сега 16 годишното момиче, чакащо да пресече булеварда, нямаше да е с опасност за живота! ТЕЖКА ПРЪСТ НА МОТОРИСТА!
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и двамата минават на червено, а моториста се движеше с около 150, видяхме го много добре от видеокамерите. Най ми е жсл, че пострадаха и пишиходци, които изобщо нямаха вина, за разлика от тези
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе щото хората като минават на червено не гледат. мотора е карал с 200.
3
22
 
10
 
! Отговори
Polipantev преди 2 години
Сега след като два дни тука плюхте, някой има ли са говори отново за "донорите", "шумотерористите" и т. н.? Щото гледам няма коментари, а? *** с ***, нещо не ви идва дар слово днес! И онази в София дето беше в шок, щото убила моторист.... И още една година да е в шок, момчето няма да се върне!
2
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шофьорът минава на червено,отнема предимство и завива в забранена за него-еднопосочна улица.Моториста също минава на червено с явна доста превишена скорост.Ами това се вижда.
1
5
 
37
 
! Отговори
На Иван брат му преди 2 години
И моториста и лекия автомобил преминават на червено. Вижда се на видеото.