МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността
16 окт 2021 11:32, Петя Славова
88
МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

На 15 октомври след получен сигнал от "Гранична полиция" за петно до заседналия кораб "Вера Су", от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба, предава Bulgaria ON AIR.

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт.

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция "Морска администрация". Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб, съобщават от Министерството на околната среда и водите.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма страшно ,коката отдавна я извадиха ,сега чакат да потъне сам ,че то си има морски закони ,да ни осъдят че сме го потопили ние
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Променен е цветЪЪЪТТТ за тези, които са ходили на училище и са висшисти ижурналисти, а не парашутисти. Полуграмотността ще погуби България. Ама лъ колко ни пукаааа!
82
1
 
6
 
! Отговори
Румен Злорадев преди 1 месец
Няма страшно, ще се изпрати едно самолетче да пръсне отгоре синя боя !
81
0
 
19
 
! Отговори
Абсурдистан преди 1 месец
А, каква изненада. Предлагам да го огледаме с дрон. Все пак нека се уверим от високо, че кораба е още там, добре и няма намерение да се саморазтовари или самопотегли от нашия бряг.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако беше нормална държава, досега да е изваден!
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радеф Аааа, знаем я експертната група, оглавявана от вицеадмирал шапкар: поредния тунеядец от котилото на безполезниците, също като Радев. Той затова си го е назначил сигурно, щото еднакво им миришат чорапите.
78
1
 
15
 
! Отговори
Радеф преди 1 месец
Всичко е под контрол, има експертна група ,която следи денонощно, ако случайно потъне ,предишното правителство са безхаберници(тук вдигам юмруче)
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до голия цар "Хилят му се зад гърба и му наливаха лимонада в ушите." Знам, че наливаха кинти, което е и целта на "връзките" да водят до резултати. Кой за какво се е хилил не е интересно. Резултатите са важни, а Борисов по отношение на европейските ни партньори резултати имаше. Това не може да бъде оспорено. Радев беше изолиран масивно.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До о царя е гол Беше не само казано, но и предложено да се изпрати тежка техника да помогне за претоварването на кораба. Правителството щеше "да решава" и така реши, че сега четем за екокатастрофата. Спряха първия опит за претоварване, заради малко количество от товара разсипало се при самото претоварване. После МОСВ излезе със становището, че кораба не бил заплаха и ще бил "запечатан". Неграмотни и некадърни радевистчета яко мазаха, за да се стигне дотук. Помощ имаше как да получим.
75
3
 
5
 
! Отговори
до голия цар преди 1 месец
шшш ало, по сериозно. Това че Боко ги прегръща и целува не значи че са ми първи дружки. Хилят му се зад гърба и му наливаха лимонада в ушите. Като толкова го обичаха ,защо 12 години не ни приеха в Шенген. Радев ли им каза, не приемайте България. Защо не спряха докладите за България че е най корумпираната държава с най големи проблеми в сектор правосъдие. Как не изпратиха своите бизнесмени да инвестират в Бг а видиш ли за кораба по заповед ще ги пратят в камъните. Нещо е много лицемерно това прия
74
3
 
1
 
! Отговори
о царя е гол преди 1 месец
да да точно така, тук в Бг всичко си мислите че стаеа ей така по телефона като при соца, Сийче бани имаш ли банани в склада....запази ми едно кашонче". Аз пак ви питам разбирачите щом Радев не знаел какво да прави вие лаещите да кажете , това с телефона е пълна пародия, ще звъннеш на баба Меркел и тя ще каже ...оооо. Бойчеее ей сега ти пращам два летящи храна от Германия. Като плюещ някой че не знаел и не можел кажи ти , ще кажеш дръжки .
73
8
 
21
 
! Отговори
Царя е гол преди 1 месец
Ей сега ще ти обясня каква е разликата между Радев и Борисов. Радев е превратаджия на мутрите, Борисов от 12 години управление има контакти с всички европейски лидери. Щеше да вдигне телефона и да поиска моментална помощ и щеше да я получи. Радев на кого да звънне? С кого подържа отношения?
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 71 "Марсиянци ще викаме" Радевите тролове и до марсианците опряхте да му извинявате престъпленията!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 66 /70 "и като е цялата власт в Радев какво да нсправи" Самия факт, че мислиш, че Радев не знае какво може да направи е достатъчно показателен за това какво представлява управленческия му модел. Радев е некомпетентен, и вреди на България по всеки възможен начин. Опита ти не върви: в този случай не е необходим "тежък влекач", а трябваше да се направи претоварване на кораба, което Радевистчетата не направиха (нарочно или от некадърност).
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хайде разбирачите кажете, Радев можеше да направи това и това с тези средства спасителни а той ме го стори. Чакам казвайте налу сте все експерти хейтъри. Те самите фирми в региона че и по далече отказват да действат в момента в такива условия. Марсиянци ще викаме да угодим на Винету.
69
5
 
7
 
! Отговори
до 66 преди 1 месец
и като е цялата власт в Радев какво да нсправи да изкара армията да дърпа с въже кораба ли или тъмнокожите от Варненския квартал Хр Ботев с лопати и чували да разтоварват. Този тиквения 12 години защо нищо не е заделил предвидил че даже е и унищожил това което сме имали. Тежкия влекач Перун Радев ли продаде за 200х за скрап и после купувача го препродаде за 600х . Гробарска далавера.
68
4
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Реално сегашните управници не си мръднаха пръста за тоя кораб.Нищо,абсолютно нищо не сториха.Ще го оставят морето да го разбие и погълне,а товара да натрови огромна площ.Радев и сие са за бесило направо
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ако се беше случило при Борисов щеше да има вой до небесата,ама на Рундьо некадърника никой не му търси сметка за нищо.
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А петната лаена от тръбите във Варна и Бургас не се ли забелязват вече толкова години?
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 62 "Гeрб опоскаха държавата и назначиха калинки на всички постове, какъвто и инцидент да се случи при нас е драма, дори летните валежи водят до катастрофа. Не питайте за Радев, сърдете се на един друг господин." Хахахахаха. ИВ е в ръцете на Радев. НЯМА ИЗВИНЕНИЕ за БЕЗХАБЕРИЕТО И КАТАСТРОФАТА. Нещо повече, лъсва със страшна сила, че "герб" ви служи само за бухалка.