МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността
16 окт 2021 11:32, Петя Славова
88
МОСВ:Променен е цвета на водата в района на "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

На 15 октомври след получен сигнал от "Гранична полиция" за петно до заседналия кораб "Вера Су", от екипа за наблюдение на МОСВ е извършена извънредна проверка на място. Взети са две проби от морските води: едната от ежедневен брегови пункт и една непосредствено до носа на кораба, предава Bulgaria ON AIR.

Във взетата проба ясно личи опалесценция на повърхността. В района се усеща силна миризма на нефтопродукти. Стойността на азот-амониев е 0.147 мг/л и превишава три пъти измерваните досега стойности на този показател от бреговия пункт.

За резултатите от проверката незабавно е уведомена Изпълнителна агенция "Морска администрация". Информацията е предоставена и на Областния координационен щаб, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно ,коката отдавна я извадиха ,сега чакат да потъне сам ,че то си има морски закони ,да ни осъдят че сме го потопили ние
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Променен е цветЪЪЪТТТ за тези, които са ходили на училище и са висшисти ижурналисти, а не парашутисти. Полуграмотността ще погуби България. Ама лъ колко ни пукаааа!
75
1
 
6
 
! Отговори
Румен Злорадев преди 2 години
Няма страшно, ще се изпрати едно самолетче да пръсне отгоре синя боя !
74
0
 
19
 
! Отговори
Абсурдистан преди 2 години
А, каква изненада. Предлагам да го огледаме с дрон. Все пак нека се уверим от високо, че кораба е още там, добре и няма намерение да се саморазтовари или самопотегли от нашия бряг.
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше нормална държава, досега да е изваден!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радеф Аааа, знаем я експертната група, оглавявана от вицеадмирал шапкар: поредния тунеядец от котилото на безполезниците, също като Радев. Той затова си го е назначил сигурно, щото еднакво им миришат чорапите.
71
1
 
15
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Всичко е под контрол, има експертна група ,която следи денонощно, ако случайно потъне ,предишното правителство са безхаберници(тук вдигам юмруче)
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до голия цар "Хилят му се зад гърба и му наливаха лимонада в ушите." Знам, че наливаха кинти, което е и целта на "връзките" да водят до резултати. Кой за какво се е хилил не е интересно. Резултатите са важни, а Борисов по отношение на европейските ни партньори резултати имаше. Това не може да бъде оспорено. Радев беше изолиран масивно.
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До о царя е гол Беше не само казано, но и предложено да се изпрати тежка техника да помогне за претоварването на кораба. Правителството щеше "да решава" и така реши, че сега четем за екокатастрофата. Спряха първия опит за претоварване, заради малко количество от товара разсипало се при самото претоварване. После МОСВ излезе със становището, че кораба не бил заплаха и ще бил "запечатан". Неграмотни и некадърни радевистчета яко мазаха, за да се стигне дотук. Помощ имаше как да получим.
68
8
 
21
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Ей сега ще ти обясня каква е разликата между Радев и Борисов. Радев е превратаджия на мутрите, Борисов от 12 години управление има контакти с всички европейски лидери. Щеше да вдигне телефона и да поиска моментална помощ и щеше да я получи. Радев на кого да звънне? С кого подържа отношения?
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 "Марсиянци ще викаме" Радевите *** и до марсианците опряхте да му извинявате престъпленията!
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 66 /70 "и като е цялата власт в Радев какво да нсправи" Самия факт, че мислиш, че Радев не знае какво може да направи е достатъчно показателен за това какво представлява управленческия му модел. Радев е некомпетентен, и вреди на България по всеки възможен начин. Опита ти не върви: в този случай не е необходим "тежък влекач", а трябваше да се направи претоварване на кораба, което Радевистчетата не направиха (нарочно или от некадърност).
65
4
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Реално сегашните управници не си мръднаха пръста за тоя кораб.Нищо,абсолютно нищо не сториха.Ще го оставят морето да го разбие и погълне,а товара да натрови огромна площ.Радев и сие са за бесило направо
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ако се беше случило при Борисов щеше да има вой до небесата,ама на Рундьо некадърника никой не му търси сметка за нищо.
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А петната лаена от тръбите във Варна и Бургас не се ли забелязват вече толкова години?
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 "Гeрб опоскаха държавата и назначиха калинки на всички постове, какъвто и инцидент да се случи при нас е драма, дори летните валежи водят до катастрофа. Не питайте за Радев, сърдете се на един друг господин." Хахахахаха. ИВ е в ръцете на Радев. НЯМА ИЗВИНЕНИЕ за БЕЗХАБЕРИЕТО И КАТАСТРОФАТА. Нещо повече, лъсва със страшна сила, че "герб" ви служи само за бухалка.
61
4
 
8
 
! Отговори
крайно време преди 2 години
На фигуранта има ли петно и мирише ли.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, къде са еколозите. Месеци скачаха на други места, ама Черно море явно не е в техния кръг на интереси ли? Щото Банско, Пирин ... бяха?
59
1
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Хемус 61/ ПРАТИХА НО МИНИСТЕРСТВОТО ГИ ОТПРАТИ И НЕ РАЗРЕШИ ДА РАЗТОВАРЯТ КОРАБА, ЧЕ МОЖЕЛО ДА КАПНЕ МАЛКО В МОРЕТО ДОКАТО ГО РАЗТОВАРВАТ! СЕГА ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ В МОРЕТО!
58
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гeрб опоскаха държавата и назначиха калинки на всички постове, какъвто и инцидент да се случи при нас е драма, дори летните валежи водят до катастрофа. Не питайте за Радев, сърдете се на един друг господин.