Училище в Благоевград отвори врати въпреки разпоредбите

Не били получили навреме официално разпореждане от властите
21 окт 2021 20:17, Ния Христова
13
Късно снощи бе издадета заповед, според която половината ученици в Благоевград трябва да преминат към онлайн обучение.
 
Въпреки разпоредбите едно от училищата в града отвори врати за всичките си ученици. Като причина от училището посочват, че не са получили навреме официално разпореждане от властите.
 
В 9. ОУ има само 6 паралелки. Всички те днес започнаха часовете си присъствено въпреки заповедта, половината трябва да преминат онлайн. 
 
"Ако излязат онлайн, става страшно със децата, специално за първи клас. Не е правилно, защото и родителите трябва да се подготвят все пак", коментира пред Bulgaria ON AIR родителят Николай.  
 
За новите изисквания на здравните власти Анелия Бачева разбира късно снощи.  
 
"Не, не съм подготвена. Като родител не съм, защото той сега е първи клас и следващата седмица ще бъде онлайн. Не го одобрявам това", категорична бе Анелия. 
 
"Ние имаме 6 паралелки, 3 от които са в начален етап. Не е логично 5 и 7 клас да бъдат присъствено, а 6 клас да бъде онлайн – същото да се случва и в началния етап", посочи директорът на 9. ОУ Василка Величкова.
 
"9. ОУ е малко училище, тоест не е необходимо поне според мен да се разделят на 50% или да има ученици, които да бъдат онлайн. Те са достатъчно малко, така че смятам, че може да са всички на училище", отбеляза Анелия Бачева. 
 
"Ако аз бъда задължена да предоставя график, аз ще предоставя следния график – ще започна с паралелките в прогимназиалния етап, след което при краен случай ще преминат паралелките от началния етап на онлайн обучение", обясни Величкова.
 
Утре и в 9. ОУ присъствено ще учат само учениците от 1, 5, 7 и 8 клас.
 
Вижте повече във видеото. 

13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
9
 
! Отговори
възмутен!!! преди 1 месец
Какви са тези своеволия, я бързо яки глоби за директора и учителите!Какво като е малко училището,това не значи,че няма болни,не стига, че не правят тестове,маски не носят,а и не спазват заповед.Точно тези малките училища трябва да ги затварят,защото там няма абсолютно никакъв контрол,миналата година останаха присъствено и беше кошмар за родителите!!! Такива училища,не предлагат и нямат ОЕСР, ОТКАЗВАТ на ЗАЯВЛЕНИЯТА за ОЕСР с което нарушават правата на децата и родителите,а това е дискриминация!!
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другите да взимат пример
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е кой ще му каже нещо на директора,оня дето му нашокаха канчето на площада ли?
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво
8
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
От понеделник по заповед на министъра всички пенсионери над 66 години тръгват на детска градина
7
9
 
28
 
! Отговори
Взели са преди 1 месец
правилно решение.. Нищо не са нарушили...Всички издадени заповеди до момента са противоконституционни! Нарушенията са на ниво министри, изпълняващи Заповеди на ЕК/ ЕС с протекциите на САЩ!!!!! Те са предателите на България!!!
6
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директорът май иска тояги...
5
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно! Като са само 6 паралелки просто няма смисъл да затваря или да работи на 50%. Миналата година как бяха измислили мерки за такива малки училища? Кацаров да гледа и да се учи от Ангелов! Много по-смислени бяха мерките миналата година!
4
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези хора са истински народни будители.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Благоевград измре до седмица-две, ще знаем че са сгрешили. Но няма да оставят нещата да се развият и да продължат, понеже по-вероятно е да се разбере че други са сгрешили... Които затварят, а не които остават отворени.
2
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санкции и закриване! На директора и учителите отнемане правата по чл. 37 от НК!
1
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво