Родители извиха опашки за помощта за грижа за деца в онлайн обучение

Все повече общини предприемат мярката да се учи от дистанция
11
Родители извиха опашки за помощта за грижа за деца в онлайн обучение
Снимка: БГНЕС

Опашки от родители се изви пред социалната служба във Велико Търново. Те подават заявления за парична помощ, защото са спрели да работят, за да се грижат за децата си, които са на дистанционно обучение.

Заболеваемостта от Covid-19 във Велико Търново е близо 900 на 100 000 население.

Все повече родители чакат за бележките, с които могат да кандидатстват за държавната помощ, защото са свършили дните от платения им годишен отпуск или нямат възможност да работят дистанционно, когато децата им под 14-годшна възраст са в онлайн обучение. 

Иван Рачев е самоосигуряващ се, има две деца и също има право на помощта. "Едното е на 10 години, другото е на 13. Не зная кога ще мога да започна работа. Никога не съм си мислил, че мога да се унижавам по този начин да чакам от държавата", заявява той пред БНР.

При въведени ограничения за срок от шест до десет работни дни от месеца за едно дете се плащат 325 лева, а за две - 487. Над този срок помощта е съответно 650 лв. и 975 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Д-р Герберастов преди 2 години
До мангоИ за Първа линия, и за Първа линия, хиляда-то лева!
8
0
 
2
 
! Отговори
манго преди 2 години
Надявам се че , помощи получават само тези в неплатен отпуск , за гледане на ученик в онлайн обучение .
7
2
 
4
 
! Отговори
Дясен преди 2 години
Аз като дясно мислещ гражданин с дясни убеждения съм против всякакви помощи от държавата! Има си благотворителни организации, има доброволци, които във всеки миг, всеки час са готови да помагат на дясните хора!
6
0
 
4
 
! Отговори
жйргко преди 2 години
айде сичкото роми на опашката .
5
1
 
5
 
! Отговори
ss преди 2 години
Значи нямам против ама да има и контрол ! Да ходят от време на време да проверяват тези дето са на опашката за помощи дали не са на работа когато трябва да си гледат децата.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да е унижение, ще взимаш от държавата?!? Та това са твоите пари, които си дал във вид на данъци. Затова ги даваш, за да има какво да вземеш после. Не е унижение, а е твое неотменно право, като данъкоплатец.
3
1
 
3
 
! Отговори
Заболеваемост преди 2 години
0,9%
2
4
 
5
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Защо документите не се подават онлайн?
1
3
 
15
 
! Отговори
Kiro преди 2 години
Браво, най-после държавата ни да даде помощи и на хората, защото досега раздаваше едни камари с пари, но санмо за фирмите. По белия свят помагаха на хората, а у нас помагаха само на фирмите. Тъмносин капитализъм.