Армията в помощ на МВР, пратиха военни на границата

На Сухопътни войски да възложени дейности по ремонта на оградата
Обновена: 2 ное 2021 13:25 | 2 ное 2021 13:25, Веселина Йорданова
21
Армията в помощ на МВР, пратиха военни на границата
Снимка: БГНЕС

Българската армия ще подпомогне МВР в охраната на държавната граница.

От 20.00 ч. снощи. над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски оказват съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница.

Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция "Гранична полиция", съобщиха от Министерството на отбраната.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Ремонтно-възстановителните дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция "Гранична полиция" и Командването на Сухопътните войски.

В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП "Елхово".

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 2 години
Важното е че са отишли с 40 единици техника да помогнат , щото полицията не смогва да превозва нелегалните мигранти , пък като има повече предлагане може да смъкнат тарифите , да вземат да спретнат едно приложение тип "убер" и мигрантите да могат да си поръчват превоз.
15
0
 
3
 
! Отговори
местен преди 2 години
Изпратиха военнослужащи от БА за да се пресуши БАНКОМАТА на Гранична полиция .
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се загуби некой войник и да иде в турско или гръцко - защото и това е ставало. Те граничните толкова познават границата, та тези войници в гората и мъглата ще се оправят. Защо има нелегални емигранти ? някой нали ги покани , а пък други и ние бехме 10 г. там в Афганистан. Защо?
13
0
 
4
 
! Отговори
F-off преди 2 години
А армията е пратена сега там, защото изтеглиха жандармерията за изборите......
12
5
 
1
 
! Отговори
F-off преди 2 години
Разрушили били кльона....Ами, че той кльона беше построен за да се спира ИЗЛИЗАНЕТО от страната, не влизането в нея, бе разбирачи....!Кльонът, често беше на КИЛОМЕТРИ от граничната бразда! Кел файда от него сега....А и животни не спира, дивите прасета минаваха през него, без да го усетят!Бодлива тел, накована на летвички, със скоби, като я дръпнеш, и се откачаше настрани, в двете посоки, на няколко кола разстояние."Разбирачите" да драскат коментари по теми, които наистина разбират!
11
3
 
3
 
! Отговори
граничар преди 2 години
имахме стабилна ограда която умишлено съборихме ,после окрадоха парите и построиха рехава коят сега и правят ремонти -голяма ***
10
1
 
1
 
! Отговори
Командира Костов преди 2 години
Разруши кльона. Още тогава болни животни започнаха да минават в България. После дойдоха мигрантите. Сега хората на Костов от проДАй България пак за зажадняли за власт и пари...
9
4
 
13
 
! Отговори
2 преди 2 години
Винкела да си я ремонтира !Той взе парите!
8
3
 
16
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Една система когато работи е добре да я усъвършенствуваш,а не да разрушиш!Имаше и ограда и граничари и т.н-всичко се срина със земята. Сега се усвояват само пари от неслучаини "бизнесмени"-а след тях резултат е скъпо струващи съоражения с почти никакво качество.А военните нека малко се поизпотят че повечето са затлъстели и незнаино как покриват физически норми
7
4
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ДОЙДОХА ВОЙНИЧЕТАТА АМА ТЕ ВСЕ С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО БЕ. ЯВНО ЧЕ САМО ГИ ХРАНЯТ
6
1
 
6
 
! Отговори
L. преди 2 години
Че Съоръжението - два лпета през плет - не е ли ново? Още не сме му изплатили заемите, а то взело че паднало.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне да има някаква полза от тези военни. Сега ще се облажат, като взимат процент от каналджиите за да си затварят очите.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо ограда,по-добре картечни гнезда.
3
3
 
11
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Тарабата пада за пореден път. Построилите я трябва да почиват в ол инклузив закрит тип като Кремиковци Хилтън, Черна Гора, Белене или някой друг подобен с хубава ограда за да се научат как се прави.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато трябваше да ги пратим едни умници рекоха - не може, ще си развалим рахатлъка със съседите. Ограда тръгнахме да правим. То не беха салтанати, прелитания, облитания, перчене, показване ... Пък за идиотията да командироват хора от цялата страна да хранят комарите из Странджа - да не говорим. И накрая както обикновено - парите за оградата усвоени, ограда има, но от нея полза няма и пак опряхме, че армията трябва да се прати да спасява положението. Узряха както се казва, ама не на време.
1
6
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Строят конц лагери за неваксинираните ще отидат в Турция да бъдат роби на Диктатар Ердоган