Аптеките ще получават по 10 лв. за изпълнението на COVID рецепта

Това ще се случи от 1 декември
3 ное 2021 07:31, Ния Христова
21
Аптеките ще получават по 10 лв. за изпълнението на COVID рецепта
Снимка: БГНЕС
От 1-ви декември аптеките ще получават по 10 лева за изпълнението на елетронна рецепта за лекарства, изписани за лечение на коронавирус, съобщи БНР. 
 
От 1 януари 2022 година се повишават от 2 на 4 лева парите за рецепти с напълно платени от Здравната каса лекарства. 
 
Това става ясно от подписания меморандум за сътрудничество между Българския фармацевтичен съюз и Касата. 
 
Документът предвижда още обмен на информация между НЗОК и БФС, подобряване на функционалностите на информационната система на НЗОК и взаимообвързаността ѝ с Националната здравно-информационна система, създадена от Министерството на здравеопазването, повишаване на възнаграждението за търговците на дребно на лекарствени продукти за отпускане на напълно платeни от бюджета на НЗОК лекарствени продукти за домашно лечение, както и диференцирано възнаграждение за изпълнението на електронни предписания за лечението на коронавирусно заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Кой плаща Урсула или Асан :)))
14
0
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Ето отговора защо продължава да се потдържа психозата с ковид от медиците. Всичко е за пари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не съм съгласна да раздават бонуси, а санитарките например дори и яденето да не носят в стаята, а да го слагат отвън пред стаята, щото ги мързи да влязат, а иначе холядарка. Откъде идват тези пари?
12
0
 
9
 
! Отговори
Гхййййййк преди 2 години
Фармацевти много сте нахални вече тези 10 лева пак са от бюджета затова това не трябва да се осъществяваТези пари са от данъците на гражданите
11
1
 
14
 
! Отговори
123 преди 2 години
Къв рев беше кой да плаща първите дни болнични на служители, за да се борили с фалшивите болнични. Сега обаче с широка снага раздават парите на данъкоплатеца на куцо и сакато само и само да стимулират фалшиви ковид бройки. Тоя вирус и защитено животно скоро ще го направят
10
0
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Най-скъпите лекарства в Европа са у нас,а сега и субсидия за голямото крадене!Е нема такава държава,не е имало,нема и да има!Парите за корона вируса ще свършат,когато свършат и хората в България!На път сме и то скоро ще стане!Градчетата и селата без аптеки ще ползват само мобилни аптеки с 20.00лева доплащане за ковид рецепти!АЛЧНИ,КРАДЛИВИ И НЕНАСИТНИ ПОЛИТИЦИ ВЕРНИ НА КРАЖБАТА И КРАДЛИВИ ДОКРАЙ!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо? Тази държава все едно е печатница, все раздава раздава а накрая сме блатото на Европа. Интересно, на запад държавата не дава на аптеките пари.
8
2
 
1
 
! Отговори
До6до4 преди 2 години
Хахахахахахахх.Типично интелектуално ниво и речник на ковиваксър.Пръскаш се от злоба, ама вече свършила тя.Мозъкът ти не приема мнение, различно от твоето.Хахах, Мозък ли казах.??????
7
1
 
19
 
! Отговори
Ганев преди 2 години
Ще се намери ли някой който да пречупи гръбнака на тази фармацевтична мафия... Подарък 10 лв...Какъв труд си вложил - НИКАКЪВ...Били на някаква си първа линия - пълни ПРОСТОТИИ...Както е в големите магазини така е при тях....Тази прогнила система е за тотална реформа. Аман от измамници
6
0
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Те са подписали меморандум? То след Кирил Петков и това звучи като договор. И всичко това от догодина, демек следващото правителство. За следващото правителство остана и помощите за ток на бизнеса, за газа, за ресторанти. Всички в купом имат да взимат, ама няма кой да дава!
5
0
 
22
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Очаквайте скоро за всеки продаден хляб държавата ще плаща по 5 лв на търговеца....покрай тези избори и галенето с перце на тъппия алчен балкански субект изцицвата държавата като за последно...точно пък аптеките да се жалват че са го закъсали в тези мрачни болни времена е цинизъм...и децата занаят че лекарство дето е в Турция е 2лв, тук е 8-10лв...ненаяли се мародери...
4
3
 
3
 
! Отговори
СПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ преди 2 години
ЗАВЕДЕТЕ СЪДЕБНИ ИСКОВЕ СРЕЩУ РИК И ЦИК , СЛЕД ИЗБОРИТЕ , АКО ИМАТЕ ДАННИ , ЧЕ СЪЩИТЕ НЕ СА БРОИЛИ КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ И НЕ СА ВПИСАНИ В ИЗБОРНИТЕ ПРОТОКОЛИ, КОЕТО ПРЕДСТАВЛЯВА СЪСТАВЯНЕ НА ФАЛШИВ ДЪРЖАВЕН ДОКУМЕНТ , С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И УВРЕЖДА ВАШЕТО МОРАЛНО И ФИНАНСОВО СЪСТОЯНИЕ ОТ ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ В ИЗБОРНИЯ ДЕН!ВЪРНЕТЕ СИ ПАРИТЕ ---ОТ ДЪРЖАВАТА , ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ФАЛШИВИ ИЗБОРИ!!!!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако знаете кешбека за да се продават конкретни отрови и ваксини ще ви се завие свят.
2
3
 
13
 
! Отговори
Фрост преди 2 години
Нсд 5 милиарда и 200 милиона им се дава на лекарите, фармацевтите и стоматолози за година и не им стига !!! Грабеж !!
1
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано скоро от оръжейните магазини да се отпуска безплатно по един куршум в тивквата на всеки антиваксър.