Тяло на дете е открито върху електрически стълб във Велинград

Инцидентът е станал този следобед
90
Тяло на дете е открито върху електрически стълб във Велинград
Снимка: БГНЕС

12-годишно момче от Велинград е открито мъртво върху метален електрически стълб с високо напрежение. Детето е от квартал Анезица, обяви говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов пред БНР.

Около 16 ч. на телефона за спешни повиквания е получен сигнал в Районно управление - Велинград за това, че от метален електрически стълб от високо напрежение виси безжизненото тяло на дете.

Незабавно към мястото са били изпратени екипи на районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велинград, автопатрули на районното управление, дежурна група на районното управление, както и линейка на Спешна помощ.

Потърсено е и съдействие на електроразпределителното дружество, което да спре временно електричеството, за да може тялото да бъде свалено.

Според първоначална информация става въпрос за инцидент с високо напрежение.

По случая има образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тяло на дете е открито..." Га че ли онова, което си е отишло (Душата му) е баш детето, а не заедно с тялото.... Га че ли, ако е живо, ще намерите Душата му, ще я видите, пипнете и прочие.... Абе упржнения по философия на журналята, пфуу.........
17
3
 
6
 
! Отговори
Браво на вас! преди 2 години
80 % от коментарите сте изтрили. Само това е достатъчно, за да се досетим какво е отношението на българите към подобен род "инциденти" с участието на този етнос. И пак да повторя - не става въпрос за инцидент, а за престъпление - кражба на ток, който ние плащаме! Май сте забравили, че кражбата на ток е криминално деяние!
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74 Ниско напрежение - 220 - 380 V, средно - 6-20kV, високо - над 20 kV. Има електропроводи за далечни разстояния 220 kV и повече, тъй като п отози начин са по-малки загубите.
15
5
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
До номер 78. Дедо Ташунко съм аз, а ти си някакво менте "дедо Ташунко". Тъжно е, че е загинало невръстно дете и не бива да се бъзикаш със смъртта, защото тя ще настигне всеки от нас. Бог да го прости и съболезнования на близките. Новината за това дете е поднесена изключително бездушно от г-н Ангелов, който иначе е грамотен журналист. Без капка респект, хладно и сеирджийски. Бъди здрав и да отпразнуваме днес Арахангеловден без богохулство. А що се касае да *** - те са отдавна в историята.
14
2
 
8
 
! Отговори
журналист от медия преди 2 години
Някакъв пита за високото напрежение,, и децата знаят че то вирее по високите стълби (или стълбове?! Как беше) .
13
3
 
26
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
"Според първоначална информация става въпрос за инцидент с високо напрежение." смаян съм от висотата на мисълта на някой милиционер или журналисти с тия евфемизъм!
12
4
 
13
 
! Отговори
Ninormalen преди 2 години
Айде уважаемите журналисти да отговорят на въпроса какво е Високо напрежение, Ниско и Средно напрежение. Като пишете (преписвате) статии, малко да се поинтересувате.
11
29
 
9
 
! Отговори
Марин преди 2 години
На 12 години е. Качило се е да играе. Вие като малки не се ли катерихте по дървета, огради. Пожелавам ви да не се случва на ваш близък. Но внимавайте с коментарите, че съдбата понякога си прави жестоки майтапи с майтапчиите.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо по жестоко от смъртта на дете! Господи, дай сили на семейство и близки да намерят някога покой от тая загуба.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е търсел лайкове и се е щракал да са фали по фейсо.
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото на децата е в училище,а не учене онлайн.Ходяъ свободни без надзор на родител, не се включват в уроците....Г- н Денков докато достави тестовете те май вече няма да трябват!Важното е ,че вземаме мерки!Децата ходят глад и да търсят какво да направят за семейството та да хапнат нещо и да изкарат до утре, а се наляха милиони за тестове,които докато дойдат до училищата,няма да са потребни.
7
6
 
33
 
! Отговори
Извода: преди 2 години
За да завършим позитивно, ще ви кажа какъв е извода (защото смятам че нямате капацитет да се сетите сами): Извода е, че трябва да си караш колата с 30/50/80/140 км/ч и да не се катериш по стълбове, на които има табела "Опасно за Живота". Просто живейте по правилата. Правилата са добро. Те са писани с много човешка кръв. Ваксините не са правило. Ваксините са пожелателни. Правете разликата. Много е важно. МИСЛЕТЕ! МИСЛЕТЕ!
6
5
 
23
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Качило се е да бере жици, горкото...
5
5
 
37
 
! Отговори
нмного преди 2 години
деликатен: "става въпрос за инцидент с високо напрежение". --------------- Не, драги Красимире, става въпрос за опит за кражба на ток! А токът ние го плащаме скъпо и прескъпо!
4
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тези които пишат в коментарите по долу, откъде разбрахте, че детето е от ромски произход и отишло да "бере" жица? Малко ли деца се катерят по влакове, стълбове и къде ли още не, за да си правят селфи.
3
4
 
34
 
! Отговори
Преди 3 месеца преди 2 години
в същия "квартал" съплеменници на гореспоменатия герой бяха подпалили гората, докато си "играят" с кибрит. Та и този се е качил на стълба да си поиграе, но токът го е надиграл. Не изпитвам капка жал!
2
2
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
До Анонимен 18 - "фазомерите" за такова напрежение са специални. Аз поне не съм виждал да се продават свободно.
1
10
 
17
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Кацаров да пише в списъка с умрелите от ковид-19 за да закръгли бройката