Шахтата убиец в Перник зеела с дни отворена

Според жителите на квартала причина е и липсата на улично осветление
16 ное 2021 23:55, Красимир Ангелов
33

Нелеп тежък инцидент в Перник завърши със смъртта на 46-годишен мъж. Прокуратурата вече започна разследване около случилото се, при което мъж падна в шахта.

Съоръжението е новоизградено и е било без капак, но обезопасено с метална ограда и ленти.

На 12 ноември, около 20:00 часа екипи на Бърза помощ, полицията и пожарната пристигат в квартал "Изток", на улица "Стомана". Заварват 46-годишен мъж, паднал в шахта с дълбочина 1,70 м. Човекът вече е починал. Кадрите от нощта на инцидента заснема Мария Ташева, която живее в блока над шахтата.

Още по темата
"От шахта се чува много силен звук. Той явно е предизвикан от това, че при падането на човека е изкривен един от крановете", разказва Мария.

Дупката е изкопана още на 9 ноември. Била е заградена от метална ограда и обезопасителна лента. Капаци обаче няма. Дни наред преди инцидента Мария гледа зейналата дупка през балкона си.

"4 дни тази дупка седи само с тези ограждения. Те се клатят, изобщо не са стабилни, не са захванати по абсолютно никакъв начин за нещо", разказва Мария пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според жителите на квартала до инцидента се е стигнало не само заради липсата на капак, а и заради липсата на улично осветление. "Отдавна тук е тъмно, лампите не светят, те са изгорели от 2 месеца", възмущава се Петър Костов.

2 дни след фаталния инцидент от "Топлофикация" поставят капаци върху дупката. От Община Перник пък заявиха, че не са получавали сигнали за проблеми с осветлението в района.

По тялото на загиналия не са открити следи от насилие и версията за умишлено убийство отпада. Според разследващите смъртта е настъпила в резултат на травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: перникшахтаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и аз съм на 46 години , не мога да си представя това да си отиде мъж в разцвета на живота си . виновните заслужават затвор .
3
4
 
24
 
! Отговори
Тео преди 2 години
... знаете ли къде ще съм? Точно! На улицата! Защото там ми е мястото! Защото ще съм един некадърник, който не знае защо и за какво е назначен на работа. А при нас некадърниците гласно заявяват - ми никой не ни е казал! Ами направи един обход на квартала вечерта бе, приятелю! Ако по това време няма екипи направи един тест през деня! Никой не ти бил казал! Абе всички сте за една дряновица отгоре-до долу! Мисия Лондон, в цялото и величие! Жалко за човечеца!
2
2
 
29
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Рибата се вмирисва откъм главата. Топлофикация, нямате ли шахти? Или поне едно продупчено парче пластмаса(не листова ламарина или дърво, че берачите могат да си го харесат)? Отделно осветлението - ... ми ние не сме получавали сигнали! Абе таранколо, сигнали ли трябва да получаваш бе? Шефът ти е народа. Аз ако не си свърша работата и чакам на шефа да ми каже, че не си върша работата, и после с най-голямата си наглост да заявя - ми, той шефа не ми казва каква ми е работата ...
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой учудва ли се?