fallback
 
В село Дреновец, община Ружинци, е изграден нов вело екопарк, направен по европейски проект на Министерството на околната среда и водите. Съоръжението струва 10 хил. лв. Изграждането на парка предизвика обаче противоречиви мнения. 
 
"В селото живеят над 250 деца, лятото стават двойно повече. Площадката е върху 1,3 дка. Има възможност за игри, каране на ролери, тротинетки, колелета. Проектът е с българско финансиране, кандидатствали сме пред МОСВ. Когато е завършен, обектът е проверен от РИОСВ - Монтана дали всичко по него е направено", заяви кметът на общината Александър Александров пред Bulgaria ON AIR
 
"Фирмата, която е положила асфалта, работи в цяла България. Не виждам причини за съмнения. Идеята беше за алея с широчина 1,20 м, но се оказа, че няма машина с толкова малък обхват. Затова направихме с минималната възможност от 265 см широчина", добави кметът.
 
"Велопаркът е безопасен колкото всеки тротоар - като караш колело, не можеш да не паднеш и да си ожулиш коленете. Хората са доволни, още през първия ден, когато положихме асфалта, дойдоха да го видят. Много труд положиха и доброволци. Ползваме вода на комшии, от които поливаме с маркучи", доволен е Александров.
 
След завършването на проекта за велопарк, сега предстои и асфалтирането на 3 км улици в селото.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Пижо

преди 2 години

Аз не разбирам нещо: фирмата нямала машини за изграждане на велоалеи, но кандидатства по проект за велоалеи. Нещо повече - тя е избрана да прави велоалеи без необходимата техника! Още десетилетие най-малко докато се изчисти тая ***. Да не говорим, че този асфалт е хпросто хвърлен и опасен за малки деца!! На 1 метър над земята, без бордюр, без маркировка.... Нямам думи!

62

Анонимен

преди 2 години

За цената си е добър,макар да имам усещане,че повечето асфалт е положен върху пръстта без основа от чакъл,което ще го амортизира бързо,но предвид,че няма да има натоварване отгоре,може и да изкара и повече време,децата ще му се радват

61

Анонимен

преди 2 години

"Реално децата в София няма къде да играят, а да не говорим за другите градове и села."Децата ще играят на градина. През останалото време трябва да учат-учат-учат ... А не да ми хайманосват.

fallback