Пътниците от автобуса на АМ "Струма": Най-малкият на 4 г., най-възрастният на 63

Голяма част от тях са били етнически албанци
Обновена: 23 ное 2021 12:35 | 23 ное 2021 12:35, Петя Славова
123
Пътниците от автобуса на АМ "Струма": Най-малкият на 4 г., най-възрастният на 63
Снимка: БГНЕС

Най-малкият пътник в катастрофиралия македонски автобус е бил на 4 г. Това съобщава БГНЕС. Става въпрос за дете родено през 2017г.

Още по темата

Най-възрастният пътник е на 63 години. Той е роден през 1958 г. По-голямата част от пътуващите са родени между 1971 и 2004 г.

При тежката катастрофа тази нощ на магистрала "Струма" загинаха 46 души, а 7 други бяха ранени. От имената на жертвите става ясно, че огромната част от тях са етнически албанци.

Самата екскурзия до Истанбул, откъдето се връщал злополучният автобус, е струвала 79 евро на човек. Пътниците трябвало само да предоставят допълнително PCR-тест.

 Близки на пътниците от изгорелия автобус на АМ "Струма" търсят информация за роднините си, но за момента без успех. Някои от тях са пред офиса на "Беса транс" в Скопие от ранните часове на деня.

Македонската телевизия Алсат, която предава на албански език публикува списък на пътниците в изгорелия автобус. Били са там на т.нар. "дълъг уикенд", защото в РС Македония вчера е бил празник - Ден на албанската азбука.

Ето и имената, според телевизия Алсат:

Мемеди Кадри
Широки Мухсин,
Љупчо Зафиров
Амети Љуан,
Амети Џихан,
Амети Аљбан,
Амети Авни,
Рустеми Ибрахим,
Рустеми Февзије,
Амеди Алејна,
Фејзулахи Халиме,
Халити Хамије,
Фустан Нермије,
Сумеја Лок
Фазлији Сумерја,
Абдуловска Наџије,
Белули Албина,
Укали Газменд,
Ислами Хатије,
Исени Меџиде,
Исени Хамди,
Раманоска Алмира,
Раманоски Енис,
Сали Рабија,
Мустафоска Зелија,
Мустафоски Саде,
Јахи Белма,
Јахи Рамиз,
Исени Фикрије,
Исени Аниса
Јахи Разије,
Мухаџери Анеса,
Јахи Ергин,
Јахи Омер,
Мухаџери Ерда,
Јахи Ајла,
Јахи Семие,
Јахи Амијет,
Љутфији Медина,
Сулејмани Љулјзим,
Османова Шефија,
Фера Ајла,
Сали Јехона,
Јашаровска Жуљејха,
Пајазитовски Елмедин,
Јашаровска Ѓула,
Пајазитовска Ѓулизарка,
Јашаровска Илмија ,
Пайазитовски Ебип,
Алити Висар,
Јашаровски Минир,
Алити Орхан

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: възрастпътнициАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Животът е кратък,а в днешните времена-особено несигурен."...защото утре,утре,утре-ще съмне може би без теб или без мен!"Не помня името на автора на това стихче,но то е поетичен израз на една житейска истина!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Объркаха бая народ.Едни казват,че са били спрели в някаква отбивка на магистралата,други,че са се движили в най-лявата лента по посока на движението с висока скорост.После... 90 мин преди катастрофата били на бензиностанцията,а само на 20 мин от нея стянал инцидента ??!! Къде са били и какво са правили останалите 70 минути??!! Тия будните,които са се спасили,като са видяли,че шофьора кара като бесен посред нощ,защо не са му казали да намали ??
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светъл път на всички души!Хората,на физическо ниво не знаят /не помнят/ , че душата сама си избира живота от няколко избора които й се дават за нейно развитие на Земята!Всичко което се случва на Земята вече се е случило в духовния свят.И когато има много загинали при катастрофа, това е за по нататъшното развитие на душите.Когато човек знае,че смърт няма -тя е само на тялото а душата и духът съзнанието духовното тяло са живи, няма защо да страда.За душата смъртта е прекрасна тя е освобождаване
73
13
 
5
 
! Отговори
1908 преди 2 години
Спомнете си миналото и го сравнете. Когато комунистите вземат цялата власт винаги имаше такива работи. Спечелиха изборите миналия ден - вчера маса изгорели в дом за стари хора, а днес гробища на пътя. Узакони се новото управление от сатаната - вече могат да дерибействат. Курбанът за Звяра е даден.
72
5
 
2
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
До Бойко Много ми липсваш, идвай вече чакам те за булка в ЦСЗ. Хахахаха
71
0
 
17
 
! Отговори
Виктория преди 2 години
Бог да прости загиналите! А нека ние се смирим и да не превръщаме тази трагедия в поредната журналистическа сензация или трибуна за политически PR.
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не може да се каже в такива моменти. Моите съболезнования на близките. Бог да ги прости хората.
69
6
 
13
 
! Отговори
КРЕЩИ НИНОВА..... преди 2 години
АЙДЕ , КРЕЩИ ПАК "УБИЙЦИ" НА КОМИТОВА И УПРАВЛЯВАЩИТЕ....!!!!!!!!!!!!!!!ЗАЩО НЕ КРЕЩИШ ПАК , КАТО РАЗГОНЕНА КОЗА...?..ПОМНИШ ЛИ КАТАСТРОФАТА В СВОГЕ И КАК КРЕЩЕШЕ ТОГАВА В ПАРЛАМЕНТА??НЕ КРЕШЩИШ---ЗАЩОТО УСТАТА ТИ Е ПЪЛНА С ЛИГИ ОТ АЛЧНОСТ ОТ НОВАТА ВЛАСТ НА РАДЕВ , ЗАЩОТО ШОСЕТО Е СТРОЕНО ОТ СТАНИШЕВ И СЕГА СИ МЪЛЧИШ , КАТО ДУПЕ...!....МРЪС НИЦА СИ ТИ НИНОВА И ГАДНА ЛИЦЕМЕРКА --КАТО ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАР ЦАЛ!!!!
68
6
 
6
 
! Отговори
Боже, горките хора.. преди 2 години
Какви са тези "магистрали" целите в опасни завои :( Господ да се смили над нас грешниците, проектантите и строителите на тези недоразумения. Искрени съболезнования на близките.
67
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинска трагедия! Радвайте се на живота и обичайте близките си, не бъдете злобни и груби, съдбата винаги наказва, особенно присмеха на чуждата мъка. Всички сме хора, независимо от цвета, религията, половата принадлежност, умни, глупави и т.н. Мъката в душата я усеща всеки, не бъдете гадни, а съпричастни!
66
18
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Липсвам ли ви вече?
65
37
 
7
 
! Отговори
Господ преди 2 години
Тая мюсулманскаизмет дамре. И макетатадамрат. Гледам и не прощавам. Като биха българите в македонската селска държава му беше смешно на Зайобайо. Като горяха нашия флаг пак. Господ е българин. Не ме ядосвайте макетаимюсулмани.
64
3
 
38
 
! Отговори
Дилдо преди 2 години
Няма значение албанци ли са, северномакедонци ли са, да бъдем смирени поне днес. Хора сме, да почиват в мир!
63
9
 
17
 
! Отговори
Ne преди 2 години
Потресен съм от цялата кохорта политици, които искат да сме "братя и сестри" с хора, които празнуват Деня на албанската азбука в Турция, дори не в Албания представете си!Мир на праха им на невинните жертви, но как така тези хора ни станаха много мили, а с нашите си етнически братя турци се делихме преди 1-2 дни на наши и чужди?!А Заев се хилеше все едно нещо супер хубаво е станало и използва пресконференцията да прокарва политика, насред трагедията. Ами не искам да съм брат с такива хора, мерс
62
20
 
12
 
! Отговори
ЗАВОЙ преди 2 години
не знам КОЙ СРИВ, КОЙ ПРАВ, но при предната подбна ката строфа с жертви и то български, Баце уволни 3 трима министри, да видим сега КОЙ, КОЛКО ще уволни
61
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верно че не виждам български имена, само мюсюлмански...... :) Това явно е насочено против албанците, ама все пак са хора, не животни за клане :((
60
0
 
32
 
! Отговори
родител преди 2 години
до бара-ш ли го ур--од Това са хора ,живи изгорени , без значение религия !
59
17
 
8
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
К'ви северномакедонци са тези шиптъри?!
58
5
 
9
 
! Отговори
Дали не е ГЕРБ? преди 2 години
До 100 кила ракия - Лот 0 "Първоначалната стойност на отсечката е 32 милиона евро, но към 2011 г. тя още няма документи за ползване и цената се е увеличила на 98 милиона евро." - 98 млн лв и няма знаци и маркировка на този завой, строен от ГЕРБ. (Кабинет Борисов 1: 27 юли 2009 - 13 март 2013)
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми то дори изядоха част от стадиона във Варна, дето го строят от 30г. и все немогат да го "достроят", представям си за пътищата :))) Все пак да чуем "компетентните" органи, щото само гадаем какво е станало :))