Хотелиери и ресторантьори от Сандански излизат на протест

Те настовяат да бъде отменен задължителния PCR тест при влизане от Гърция в България
Обновена: 26 ное 2021 16:21 | 26 ное 2021 11:11, Ния Христова
1
Хотелиери и ресторантьори от Сандански излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Хотелиери и ресторантьори от Сандански излизат на протест, ако до края на седмицата не бъде отменено решението на здравното министерство за задължителен PCR тест при влизане от Гърция в България, предаде БНР.

От сдружението на местния туристически бизнес са изпратили отворено писмо до президента и служебния премиер. В него те остро се противопоставят на изискването от началото на седмицата влизащите от Гърция чужди и български граждани, включително и ваксинираните, да представят отрицателна проба от направен PCR тест, заяви Илия Пасков, председател на хотелиерите и ресторантьорите в спа курорта.
 
Туризмът в Сандански е напълно блокиран вече месеци наред.
 
Изкарването на зелени сертификати, каквито имат над 90% от работещите в бранша, се оказали напразни:
 
"Ние загубихме 30 процента от персонала, обучен. Сега почваме да губим  още персонал, това е голям проблем. Ние реално не работим, а разходите си вървят, вече не се издържа", каза Пасков.
 
Хотелиерите и ресторантьорите от Сандански  настояват  за спешни решения. Заедно с министъра на туризма се обсъжда възможността в близост до границата да се разкрие мобилна лаборатория:
 
"PCR първо е скъп, второ, не може да се направи на място, един ден се чака докато излязат пробите, докато антигенен тест за 10 минути става".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 години
И те ли за домашното насилие , или те за парички - Клиентела да има , колко ще се разболеят и докога ще идват - няма значение ?!