Заловиха 73 840 къса в четири автомобила на ГКПП "Дунав мост -Видин"

Всички тютюневи изделия са иззети
Обновена: 9 дек 2021 21:44 | 9 дек 2021 21:20, Ния Христова
0
Заловиха 73 840 къса в четири автомобила на ГКПП "Дунав мост -Видин"
Снимка: БГНЕС
Митнически служители от Териториална дирекция Митница - Русе откриха 73 840 къса (3682 кутии) цигари, скрити в тайници на четири леки автомобила в района на ГКПП "Дунав мост-Видин", съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Проверките са извършени в рамките на седмица в края на ноември и началото на декември. Тютюневите изделия с български бандерол са открити в напускащи страната превозни средства. Цигарите са били скрити в прагове, резервна гума, броня, хладилна чанта, както и фабрични кухини.
 
Автомобил с изградени тайници е спрян за проверка на 29 ноември 2021 г., около 09:00 часа. Освен водача пътуват още трима души в колата с българска регистрация. 
 
Митническите служители извършили проверка, при която установили, че върху превозното средство са направени множество манипулации и под предните седалки и в задната броня са изградени тайници, от които са извадени 18 200 къса цигари с български бандерол. Водачът обяснил, че тютюневите изделия са негови и ги пренася за приятели в Германия, но не разполага с необходимите документи. 
 
Стекове с цигари (общо 14 000 къса) са открити и при проверка на лек автомобил с българска регистрация, извършена на 4 декември. Тютюневите изделия били скрити във фабрични кухини, както и в хладилна чанта.
 
На 27 ноември митнически служители са открили още 19 000 къса митническите служители намират в тайник, изграден под резервната гума на друг автомобил.
 
Всички тютюневи изделия са задържани. На водачите са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари