Заради пороите бедствено положение в Неделино, Югозападът под вода

Опасност от преливане на язовир „Златоград“ и река Неделинска
22
Заради пороите бедствено положение в Неделино, Югозападът под вода
Снимка: БГНЕС

Поройните дъждове блокираха пътища, а опасност от преливане на язовир „Златоград“ и река Неделинска държа будни до сутринта хората в района. В два часа кметът на Неделино обяви бедствено положение. А в Златоград придошлите води застрашиха къщи.

„В 2:00 ч. обявих бедствено положение в цялата община заради проливния дъжд, вятър и нанесените щети, за да мога да мобилизирам техника и хора. Към всички водачи на моторни превозни  средства отправям апел да бъдат изключително внимателни, тъй като пътните платна са наводнени, има образувани кални наноси, а от 2 ч. пътя Неделино-Крайна-Кърджали в района на бившата пресевна станция е наводнен, поради излизане на река Неделинска на пътното платно“, каза кметът на Неделино Боян Кехайов за bTV.

„Прекарахме тежка и тревожна вечер. Пътят Неделино-Смолян е подкопан на много места. Има много пропаднали тежкотоварни автомобили, които са били паркирани в близост до реката. Залята е и помпената станция, която доставя вода на Неделино. Много частни домове са с отнесени покриви“, каза Кехайов.
За щастие, няма жертви, а само материални щети. Създадена е готовност за евакуация. Само едно семейство от село Средец не е успяло да се прибере снощи вкъщи заради придошлата вода, която е отнесла дървен мост“, каза кметът на Неделино.

В момента се приемат сигнали за нанесените щети, които ще бъдат описани и предоставени на областната управа.
В Златоград до бедствено положение не се стигна, но цяла нощ заседава кризисния щаб на града. Река Върбица излезе от коритото си и заля пътят към Кърджали.

120 литра дъжд  са паднали на квадратен метър през последната нощ в района, каза заместник-кметът на Златоград Елмира Пехливанова.

„Язовирът редовно прелива при големи количества дъжд, но това става контролирано през преливниците. Имаме сигнал за една къща, която е наводнена“, каза Пехливанова.
В Златоград са разтревожена, защото се очаква пороите да продължат и тази неделя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: наводнениеНеделино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До такава ви е промянат===Що са излагате бе?!...Тиквата си имаше своята тактика:..-И некой ром да са съпне некъде , той веднага оприпкваше...С две цели:.-Първо да удари тъпана на собственото си "величие" и второ да види дали нема възможност да припере некой и друг милион покрай тоя случай..Та що са излагате?...За толковапрости ли мислите дрлугите ?
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До такава ви е промянат... да. Като се скъса язовирната стена поради безхаберие и Борисов веднага, на другия ден, отиде там.
17
3
 
2
 
! Отговори
такава ви е промянат преди 2 години
Къде е Радев и компанията.. защо не са с ботуши и дъждобрани. Днес човек не може да ги открие с интерпол.... Такова нещо при г-н Борисов нямаше.
16
3
 
3
 
! Отговори
алчни преди 2 години
Гласувайте пак за ГЕРБ и ДПС и чакайте хубаво... алчни прости помаци... или сега веднага ще се пребоядисате подмазвачи ? Да не търсите вече офисите на ПП ? Да си предлагате услугите ?
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правоверните ги отнесоха пороите а нас неверниците БОГ ни пази.
14
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 години
112 МЯСТО ЗА БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА. МАЛКО Е......
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учете география! Югозапад?!
12
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевщината и сталинизъма ви докараха наводнения, земетресения, глад, пандемии, разединение и гражданска война. Махнете военната хунта, ако искате да просперирате.
11
3
 
13
 
! Отговори
Кирча Корнелев преди 2 години
Усмивка;))) Спокойно, ша преборим корупцията;))) Усмивка, кокор, блещт и продължаваме напред, промяната е в ред!;))
10
8
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 2 години
Това е задължение на Радев - при извънредни ситуации президентът се разпорежда. И той спи ли , спи! Чакай да ти реагира, друг път!
9
7
 
18
 
! Отговори
Къде е Радев? преди 2 години
Президентът трябва да е на първа линия при извънредни ситуации. При бедстващите хора. По закон. Както правят другите президенти. Ама като не може да изпълзи изпод десината пола... И лакеят Рожков не го буди тази сутрин с кафенце в леглото, пусти махмурлук! Ставай, отивай в Неделино, президенте, че всички ти колеги президенти има да се блещят защо си проспиваш задълженията. Че ти утре някой война ще простиш..
8
8
 
13
 
! Отговори
Бог предупреждава преди 2 години
какво ще бъде при военната диктатура на ч.орапа
7
2
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Абе какви са тези измислени общини по 5 хиляди население и с по 100 души администрация? Кога? Кога ще има административна реформа? Вместо да се намаляват, те се увеличават и развъждат чиновници! Обзор -2000 население- община? Неделино към 5000 - община?
6
5
 
10
 
! Отговори
Гарванов преди 2 години
Още една причина изобщо да не се замисляте за живот на село в България.
5
7
 
4
 
! Отговори
Илчо преди 2 години
Здравеите използвани тампони.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най лошото наводнения преди студ. Дано държавата реагира максимално бързо
3
2
 
21
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
ДПС гласове,райони на местни дерибеи ,поголовна сеч за износ,дървена ДПС-арска мафия и резултата е ясен!!!
2
4
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Какво е свестен кмет и има ли изобщо такива? Разбира се кой какъв след приключване на мандата когато вече е късно.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Габрово тази нощ имаше ураганен вятър. Добре че се отървахме с падналата коледна елха на централния площад и едно паднало дърво на централна улица. Дъждът беше слаб.