Протест: Фермер изсипа три каси мляко в енергото във Варна

Последната му сметка за ток била 2800 лева
78
Протест: Фермер изсипа три каси мляко в енергото във Варна
Снимка: Pixabay

Фермер от варненското село Доброглед протестира по нестандартен начин срещу високите цени на тока. Той изсипа три каси с вкиснало мляко в сградата на енергодружеството във Варна.

Причината мъжът да реагира по този начин е последната сметка, която е получил за ток - около 2800 лв. За сравнение сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв.

"В резултат на тези месеци, в които токът постоянно се увеличава, натрупа се напрежение, натрупа се безсилие, трудно се справяме със ситуацията и след като ме изключиха предния ден, аз платих, забави се включването 24 часа и това беше моята спонтанна реакция", разказва Данаил Николов, фермер от с. Доброглед, пред БНТ.

"Ако не се вземат мерки с това повишаване на цената на електроенергията, която е непосилна, не само в моя бранш, но в цялата индустрия, производствата страдат и ще има масови фалити", предупреди Николов.

Заради цените на тока и фуражите в животновъдството се ликвидират масово млечни говедовъдни ферми, цели стада с овце се продават, голяма част от свиневъдите спряха развъдна дейност, което предвещава свиване на производство, допълни фермерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам от ферми и мляко, но когато разбиха енергоразпределение на 3 ЕРПта, беше за да има конкуренция и да е по-добре за нас. Когато се въведоха свободни цени за фирми, беше за по-добра конкуренция и по-добре за нас. НИКОЙ, никой не се противопостави, нямаше протести, нямаше нищо! Станали сме васали на външни сили и те решават как да дерат фирмите и простолюдието. Свободен пазар било. Който не му харесва да си прави сам ток сега
60
0
 
5
 
! Отговори
До 70 Ха,ха преди 2 години
Как кой дои овцете с агрегати? Ами който има повече овце ги дои с агрегат, иначе не става. Няма работна ръка дето да дои на ръка.
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сее картофи и лук там няма ток
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на тока ще расте и за това президента няма никаква вина. Сигурно той вдигна цената в целия свят
57
6
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
това създава Бойко Борисов - невежи и пр0сто хора като коментиращите които дори не могат и да четат! последователи - СРАМ!!!
56
0
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
това драги съграждани и сънародници е начина да Ви съсипят!!!
55
7
 
2
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
не харесвам тези неща ами даи млякото на хората в кухнята за бедни пука муна някои че си платил толкова пари ами докараи млякото без вода в люлин1 литър за 1 лев и ще си платиш тока за 1 час
54
11
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Другарю фермер, бегай на бензиностанцията да си купиш бензин за мляко , че после да имаш с какво да се самозапалиш ! С мляко не можеш да се самозапалиш. А ще ти се наложи - цената на тока само ще расте вече ! Гарантирано от Фуражков !
53
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Ко стана, ве ? Няма ли да има самозапалили се ? Ко чакат ? Или бензина скъп , нямат пари за бензин , ама и кибрита стана скъп.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61 Сравнението ти е крайно безпочвено! Какво трябваше да направи според теб? Може би да зареже бизнеса, който е градил с години и да стане програмист, а? Аман от юпита! Естествено, че ще му прекипи и ще протестира!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
62 горката изтормозена администрация, по цял ден си клати краката и събира пари от неизтормозените платци. Аз лично не бих работил там за нищо на света.
50
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
При този монополизиран и силно регулиран пазар защо в енергото, а не на Дондуков? В енергото са същите изтормозени труженици като навсякъде.
49
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чухте ли го какво каза по тв: Прекипя ми и така... спонтанна реакция. Утре ще убие жена си и пак ще каже: Прекипя ми и така... спонтанна реакция.
48
1
 
3
 
! Отговори
Хохо преди 2 години
Еса нали Кирчо АаааааахаОтбора назначи Адвокатче за Земеделски. Сега ще Тръгне работата в Земеделието. Направо ще хукне .......
47
0
 
3
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 54 Валери... Но пък виж, населението е толкова изпарено умствено, че получаваш и лайкове, хахах.
46
1
 
3
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
До 54 Валери... Голяма греда нацели с това земеделие приятел, хахаха... Думата, която търсиш е скотовъд или животновъд.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходи на психиатър. Радев има съвсем друга работа и не се занимава с покупко продажба на енергийно квоти, за разлика от калинките.
44
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
От доста години назад се дои с ток
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53, а ти мислиш, че няма да се отрази на цените ли? И как точно? Може би Радев ще им плаща сметките?
42
2
 
5
 
! Отговори
Валери преди 2 години
Казва се земеделец бе земеделец, не фермер. Разбрахте ли бе чуждоезичници. Земеделец се казва не замърсявайте общият ни български език, защото той не е само на вас журналистите. Няма нищо срамно и архаично просто да напишете ЗЕМЕДЕЛЕЦ.