Антикорупционната комисия проверява община Враца

Причината - съмнения за злоупотреби с обществени поръчки
10
Антикорупционната комисия проверява община Враца
Снимка: КПКОНПИ

Антикорупционната комисия проверява община Враца и  общинското дружество за тролейбусен транспорт по повод постъпил сигнал за закононарушения при провеждане на две обществени поръчки, съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ.

Първата поръчка е за доставка на девет тролейбуса, а втората - за доставка на 13 електрически автобуса, тринадесет станции за бавно зареждане и една бързозареждаща станция към тях. Финансирането е с евросредства.
Обществените поръчки са на обща стойност от 32 027 089,53 лева, от които 26 000 000 лева са безвъзмездна финансова помощ и 6 027 089,53 лева - собствено финансиране. Възложител е общинското дружество "Тролейбусен транспорт - Враца" ЕООД.

И двете поръчки са спечелени от един и същ изпълнител - "Авто Инженеринг Холдинг Груп" ЕООД. По първата е сключен договор, като през юли тази година са доставени девет тролейбуса. Според получените данни и постъпилия сигнал, съгласно договора и техническата спецификация към него тролейбусите са производство на полска компания, но в действителност те са произведени от беларуско държавно предприятие, без да е установено дали отговарят на нормативните изисквания за транспортни средства в ЕС.

Проверката на КПКОНПИ касае и данни за получени неследващи се облаги от длъжностни лица, включително такива, заемащи висши публични длъжности, при избора на изпълнител на поръчките и последващия контрол на доставките. От комисията ще изискат документи и ще снемат обяснения от длъжностни лица в общината и в общинското дружество "Тролейбусен транспорт - Враца".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Врацатролейпроверка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са Лели ГЕРБ от Враца да го защитят човечеца. Предполагам до скоро опашката от подмазвачки и подмазвачи е била пре-дълга. До скоро врачани се кълняха в кмета - града им оправил с държавни пари лично от джоба на главния Макак. Сега да видим Врачанската преданост :)
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пооляли са се. Във Варна за 82 000 000 купиха 60 ел автобуса с 60 зарядни станции.Тук за 32 000 000 само 13 + 9 тролейбуса дето са бадава сигурно.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се оплакват, нали имат нови тролеи, да проверят ВТ , как и защо закриха тролейбусните линии, и как целия транспорт се извършва от някаква фирма , която няма официален сайт и дори чичко Гугъл е неспособен да им намери офиса или служебен телефон
6
2
 
5
 
! Отговори
DF преди 2 години
Да ровят.. то там къде и да ровнеш все смърди на кметчето и на Илианчо... придворниа строител на общината...и много много...и БКС да преровят..има матрял.
5
6
 
7
 
! Отговори
Тато преди 2 години
Това нормален човек, ако се е возил на старите тролейбуси щеше да разбере веднага, че всичко е чист реваншизъм. Евала на кмета, че смени тия ковчези и обнови градския транспорт на градчето. Човека много неща направи за този град, но червените *** сега са настървени като *** от Властелина на Пръстените за мъст, защото болеше много 10години да си извън властта.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там са за да мажат.
3
2
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
А ТАКА ЛИ САМО ВРАЦА ЛИ ЩЕ ПРОВЕРЯВАТЕ АМИ ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ КОГА
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой ходил ли е във Врачанския квартал Бистрец в последните 10 години? Преди почти 10 години разкопаха улиците да правят воден цикъл и все още и капка асфалт няма. Лятото прахоляк до небето, зимата тиня. 10 години не асфалтираха главната улица на квартала (за малките странични изобщо няма да споменавам)Къде отидоха парите кмете?
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
враца е най-корумпирания град!