МОН пенсионира 25 служители от администрацията

Те ще получат обезщетения
16 дек 2021 14:03, Петя Славова
60
МОН пенсионира 25 служители от администрацията
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката (МОН) прекратява договорите на 25 служители в централната администрация. Това са всички служители по служебно и трудово правоотношение, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към края на ноември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но към момента продължават да работят.

Правителството реши при пенсионирането си служителите да получат обезщетения в зависимост от натрупания стаж в МОН. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МОН за 2021 г. в размер на 617 069 лв. Средствата ще са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2021 г.,

В МОН предстоят и следващи действия по оптимизиране на структурата и състава на администрацията. Една от целите на промените е да се предостави възможност за кариерно развитие и по-добра мотивация на държавните служители, които остават в министерството. Очакванията са това да повиши ефективността и качеството на работата.

Министерският съвет отпусна също 14 072 722 лв. по Национална програма "Оптимизиране на вътрешната структура на персонала" за 2021 година. Средствата са за обезщетения в общинските образователни институции за месеците септември-октомври 2021 г. Те се изплащат след промяна в структурата и състава на дадена институция, както и при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание. Обезщетенията се изплащат и след закриване или преобразуване на образователни институции.

Финансирането ще е за сметка на предвидените разходи за национални програми за развитие на образованието за 2021 г. и на намаление на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А министеро още на работа ли е в МОН? Ако ДА, значи нищо не са направили!
9
8
 
21
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
А министър Бойко Рашков не е ли и той в пенсионна възраст? Него кога ще го освободите?
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, пенсионират 25 служители, които са на възраст за пенсия и им дават обезщетение? За кво? Имат излишни 600 хил. или пак си раздаваме едни държавни пари?
7
4
 
22
 
! Отговори
супер преди 2 години
На другите просто задължете Зелен сертификат - сами ще освободят място
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В университетите удължаванията за подлежащите на пенсиониране са повсеместна практика. На някои най-много им се работи като дойде време за пенсия, а по-младите ще почакат...
5
5
 
25
 
! Отговори
някой преди 2 години
В болниците са 75% бабички и старци. такава чистка трябва, че пенсиите дето гонят младите да изхвръкнат със 100 от место. а за столична общине да не говорим..................бабите на комп търсят буквите.............
4
4
 
44
 
! Отговори
hehe преди 2 години
сладката държавна работа. цял ден дремеш, пиеш кафета и клюкарстваш.. и накрая земи тея заплатки на изпроводяк.
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хихихи. Червените плащат от вашия джоб за политическите им уволнения. Перверзия!
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освобождават се места за нови некадърници.
1
2
 
52
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
В МО са 2000. Там кога?