Малки и големи вече са по белите писти, очакват силен зимен сезон

В Банско началото му даде министърът на туризма: Скиорите да заповядат!
Обновена: 18 дек 2021 20:06 | 18 дек 2021 20:05, Веселина Йорданова
19

Силен зимен сезон очакват за ски курортите у нас, които откриха зимния сезон. В Банско официалния му старт даде лично министърът на туризма Христо Проданов.

"В Банско ми се струва чудесно. Виждате всички, че имаме много добри условия за ски, имаме над метър и половина сняг, така че това съобщение до всички скиори е да заповядат", каза министърът.

По думите му осигурени са всички условия мерките да се спазват и е чудесно за каране на ски. В района на Банско и Пирин снежната покривка е от 80 см до 120 см, предаде Bulgaria ON AIR.

"В момент всички писти работят, до няколко дни тръгва и ски пътят, и пистите на Чалин валог, така че за момента предлагаме перфектно обработени писти и добро настроение. Който е в планината, да знаете, че това е здраве", каза концесионерът на ски съоръженията Иван Обрейков.

Той предупреди, че има опасност от лавини - който излезе извън пистата е застрашен да бутне лавина, така че съветът му към всички, които карат ски, е да го правят само по маркираните ски писти.

За скиорите любимото време от годината започна обещаващо. Малки и големи любители на зимните спортове от рано се спуснаха по пистите и в Боровец. 90% от капацитета на хотелите там за коледно-новогодишните празници вече е запълнен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Striker преди 2 години
Цените пак са в небесата. Компирите и кръвносмесените банскалии да си гледат работата. Ако ще е в БГ ще е на Мечи Чал и Пампи. А министъра-слабоумен що не каже за Витоша - сняг има 2 метра, но седи пак пак само на Лалето, а? Промяната дойде, дааа.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотно беше вчера на Банско! Много се забавлявахме. За жалост, у нас рядко ходим на ски. Предпочитаме Италия, Швейцария, Франция, Австрия. Не, не ме от тия с торбите от Лидл. Наемаме цяла вила с гледка и външно джакузи и си караме кефа. Не, не е евтино. А относно хейта в коментарите- в 99% от случаите бедният сам е виновен, че е беден. Ако си мислите, че в ЕС всеки втори има пари за ски, лъжете се жестоко. Това не е спорт за обслужващата класа.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Казано ене му трябва на богатия да влиза в рая защото той не съществува и богатия си го прави тук на земята.това са приказки за заблуждение на наивници.
10
3
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
така е българинът няма пари за сирене ама ще плаща дневни карти по 70 лева .и при соца беше същото в събота се чуди сирене ли да купи колата ли да зареди .на това му казват НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ
9
2
 
9
 
! Отговори
Казано е преди 2 години
По скоро камила ще мине през иглени уши отколкото богат да влезе в рая.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато цял народ нее щастлив как може шепа богаташи да им е кеф???
7
2
 
13
 
! Отговори
АХААХА! преди 2 години
НЯКои хОра нямат пари да си платят ТокА , руги сИ жИВУрКАТ Като лордове И Се чуДЯт В коЙ куроРТ Да сИ ЗаВрАт дИрнициТе. Да ти ПИкАЯ На ДемокрАЦиЯТА
6
3
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Би ли обяснил на български език какво имаш предвид с това "да го дудухат бедните"? Ще ти дам един жокер - най-съдраните бедняци, крадци, джамбази, *** и т.н. в подходящия момент се озовават на тия места. Така ако говорим чиста статистика ти си около 3 % от масовката по курортите. Щастлив ли си? Има една поговорка "ден година храни". Ами да ти е честита банската капама, ама скоро ще й дадат лична карта, че 16 години е у фризера. Най-големият майтап беше като видях пицария в Банско.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болниците ,места -няма !
4
6
 
16
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Нормално е да има много клиенти. България има почти милион държавни и общински служители, които получават добри заплати и бонуси. Другите да не завиждат а да запрятат ръкави здраво на работа, защото освен скиори, трябва и бачкатори да има данъци.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не ревнат за хеликоптер да ги издирва! Щото както са се юрнали пак ще има изчезнали в нищото. Миналата година не си взеха поука нито от нелепата смърт на ски писта Картала в Рила планина, нито от изчезнал сноубордист или скиор в Банско. Също и 27 -годишен скиор от Румъния почина от травмите си след падане на писта в Банско. Също и в Чепеларе в в местността Мечи чал". Неподготвени и необорудвани подходящо, а после разиграват по 40 часа спасителите.Каролев така си загуби живота в Пирин.
2
26
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Явно си го доста закъсал, приятелю...
1
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно някои хора са доста напред с парите, щом имат време за такива безсмислени занимания.