Старт на ски сезона в страната

Бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон
18 дек 2021 08:48, Петя Славова
11
Старт на ски сезона в страната
Снимка: БГНЕС

В събота се дава официален старт на ски сезона. Тази година времето е изключително благоприятно за любителите на белите спортове, а бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон. Неприятният момент идва с покачването на цените и тъй като поскъпването е навсякъде и за всичко, и тарифите за лифт карти са актуализирани, предаде репортер на БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Заради много сняг още в петък любителите на зимните спортове успяха да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха подготвени също ден по-рано, а на връх Тодорка измериха 1,3 метра сняг. На Боровец също се радват на страхотни зимни условия, но въпреки това от курорта обявиха, че оръдията за сняг няма да спират.

Скиорите и сноубордистите ще плащат 75 лева средно за дневна лифт карта, предава БГНЕС.

Ски зона Боровец обяви първа цените за новия сезон. Както вече стана известно миналогодишните цени са само в първата седмица след откриването, тоест от 18 до 26 декември, включително.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лева, за младежите между 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лева, за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лева. Децата под 7 години ползват съоръженията безплатно. Седмичната карта е кръгло 400 лева за възрастни.

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в рамките на първите дни след откриването на сезона.

На Пампорово от 18 до 28 декември, включително, е в сила промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младеж (12-17,99 години) и 37 лева за деца (7-11,99 години). От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж (12-17,99 години) и 45 лева за деца (7-11,99 години).

В Банско до 26 декември цените са от миналия сезон. От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа за възрастни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 28 дек. ще видим колко хора ще има на пистите !
8
0
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Банско ми е Швейцарските Алпи !
7
0
 
1
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
МутробизнеДСът да чакат омикросезон.
6
0
 
5
 
! Отговори
булдозерите в Банско преди 2 години
Да не забравят да турят и втора кабинка че да се изтрепем за тия карти по 80 лева
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е успешен от сега ви казвам. После ще протестират, след това ще искат пари от държавата. Тоя филм всяка година го гледаме.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре на британците, явно януари ще си пламнем без проблем, ама ние ще сме виновни, а не пускащите ги ***-анари от правителството, което после пък ще иска да се наваксаме на макс че виждаш ли имало болни, и КОЙ ни ги довлече
3
1
 
6
 
! Отговори
"МилЬони" преди 2 години
....и "богати" българи тутакси се записват и идат на талази по родните "курорти" известни с високите цени и "легендарно обслужване" и "промоционални" пакети, мълеата за които се носи от уста на уста :)))
2
3
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Като гледам репортажите, направо купища хора :))) При положение, че няма къде да се стоплиш, трябва да си мазохист да идеш в планината! Отиваш горе, мръзнеш цял ден като кон на открито и се прибираш с простуда! Голям кеф ще е! :)))
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 как бре ,всички наши първенюта ще накичат фейсбука със снимки от там !