Мъж от Силистра организира книжен пазар в помощ на жени, жертви на насилие

Средствата отиват за женско сдружение
26 дек 2021 18:12, Красимир Ангелов
22

По Коледа винаги има място и време за доброто. Доказва го млад мъж от Силистра, който организира благотворителен книжен пазар, средствата от който подпомагат жени, жертви на насилие.

Кампанията "Книга на надеждата" се провежда за трета поредна година.

"Събираме книги от наши приятели, познати, близки хора, които изявяват желание да се включат. След това продаваме книгите на нашия коледен пазар на цени, които всеки може сам да прецени според възможностите си, като 100% от събраните средства отиват за Женско сдружение "Екатерина Каравелова", в помощ на жертви на домашно насилие, трафик на хора", обясни Неделчо Карагенов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Сред книгите има историческа литература, всякакви романи и дори книги за майчинството.

"Смятам, че е добра идея – едновременно и благотворителност и добър подарък, в края на краищата, от книгата по-добър подарък няма", смята Асен Бачков.

В Силистра е създаден първият у нас подслон за жени, претърпели насилие. През 2015 година е изграден и  център, където се настаняват жени и деца, пострадали от домашно насилие.

"Всъщност ние се радваме, че млад човек, и то не жена, е съпричастен към дейността на организацията. Тази година средствата, които са събрани от този книжен базар, ще бъдат използвани за ремонт в преходната къща Резилианс", председателят на Женско сдружение "Екатерина Каравелова" в Силистра Христина Георгиева.

До момента в рамките на кампанията са събрани 3 200 лв.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всчико хубаво ама няма ли кой да каже на тези хора, че разклонител еза ток не се поставя на матрака?? Децата на макрака и на половин метър до тях един разклонител...После ще събират помощи за изгорял дом... То бива, бива неграмотни хора - ама нещо взеха да стават прекалено много начело с неграмотния Кирчо от Харвард.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната соросияда за промиване на съзнания и настройване против основата на обществото-патриархата. Поредното унижение на мъжкото достойнство и налагане на фалшива вина.
6
1
 
4
 
! Отговори
Хм? преди 8 месеца
повечето НПО-та в България са създадени с основна цел усвояване на пари от Европейски или национални фондове.
5
6
 
6
 
! Отговори
А колко мъже са се преди 8 месеца
Самоубили, следствие на семеен тормоз от страна на съпругите им? А колко мъже са убити от любовниците си, защотоса им казали довиждане? А колко военни и полицаи са го сторили - за тях статистика няма ли? Само преди седмищи, следствие на *** семеен скандал със съпригата си, мъжът е скочил от седмия етаж! А преди години, мой колега се самоуби - точно на Коледа, вероятно пак след семеен скандал скачайки от седмия етаж! А миналата година, мой колега не смеше да се прибере в къщи, заради жена си!
4
7
 
2
 
! Отговори
Асан преди 8 месеца
За 3200 лв. е продал 1000 книги
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на този млад мъж! Това на снимката е художествената галерия в Силистра ако не се лъжа! Малко е размазана уви.Ами трябва за всяко начинание,някой да тръгне пръв и даде тон за песен както се казва! Много жени и тази нощ ще треперят за живота си и неизвестното което им предстои!-:((
2
5
 
7
 
! Отговори
Поредното COPOCKO преди 8 месеца
HПO! Женско сдружение Екатерина Каравелова - Силистра / регистрирано през 2002 година!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Похвално , но повече ефект щеше да има да беше организирал публично поругаване на някой насилник- та да им е за пример на останалите комплексирани късопишковци