Двумесечни близнаци са с COVID в болницата в Ловеч

Те са на антибиотично и кислородолечение
30 дек 2021 16:00, Александър Попов
20
Двумесечни близнаци са с COVID в болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Близначета на два месеца са приети с COVID-19 в ловешката болница, съобщи директорът й д-р Янко Кочев, цитиран от БТА.

Двете момиченца са родени недоносени, два месеца преди термина, в болница в Плевен. При раждането си са тежали 1,580 кг и 1,915 кг. Гледани са в Неонатологична клиника в Плевен, а след това в Дом "Майка и дете". От там били изписани вкъщи на 1 декември. На 24-ти вечерта обаче са приети със симптоми за COVID-19 в Инфекциозното отделение в Ловеч, съобщава началникът на Отделението по неонатология в ловешката болница д-р Петя Станчева.

Децата са били в много тежко състояние, на четвъртия ден са приведени в неонатологията, тъй като се нуждаят от специализирани грижи. Имат три положителни теста за коронавирус и все още са положителни. В момента са в стабилно състояние - на антибиотично и кислородолечение. Тежат 2,700 кг и 3 кг.

Д-р Станчева обяснява, че това е шесто раждане на 27-годишната майка, която е от село Беленци, община Луковит. В семейството с положителна проба е и друго нейно дете - на осем години, откъдето най-вероятно са се заразили близнаците. Майката е с отрицателна проба за COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: близнацикоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
мемет преди 2 години
Чок гюзел хабер!!
13
2
 
5
 
! Отговори
Сега, айде да мислим преди 2 години
Може ли информация и за други бебета, които в този момент са приети за лечение в болница? Без значение с какво заболяване. Все едно са единствените бебета в България , приети в болница! Ще оздравеят. Обаче гърг да има за народа, плашене и страх! Нали това е целта?
12
0
 
5
 
! Отговори
Кофти работа преди 2 години
За тези индианчета ми е все тая, ама новината е показателена какво идва - нещо, което натръшква и бебета. След такова боледуване ме съмнява което и да е дете да не стане нещо различно, я аутистче, я хиперактивно, я някакъв друг дебилизъм да развие. Това вече е страшното
11
1
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Българският "всичкоразбирач" след ваксините е напът да заклейми напълно и антибиотиците. Ако в следствие на Ковид са рзавили и бактериална инфекция, какво искаш да им дават - светена вода?
10
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако майката е била ваксинирана, децата щяха да имат пасивен вроден имунитет до 6-ия им месец. Но - прсти майки, болни деца.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде скитат и не пазят децата та са ги зарязилиКак може да чакат до 4ти ден при новородено детеТова са безхаберни родители
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата новородени индиянеца им е все едно дали ще ги прибере МанитУ
7
7
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Високата смъртност е тясно свързана с процента на ваксинирани. Ще спада при повече ваксини :) Простичко е ! Но за умни хора :П
6
8
 
3
 
! Отговори
Кунчев преди 2 години
Майка им защо не ги е ваксинирала, а?
5
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нямат срам да дават на толкова малки деца антибиотици. Микрофлората е от съществено значение за образуването на имунната система при бебетата.
4
3
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Че си го запишем у тефтерче! С молиФ !
3
0
 
35
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Спрете им всичко, бе господа управляващи. Ако нямаш поне средно образование и си трайно безработен, не си плащал години наред данъци и осигуровки, какви деца ще гледаш? Какъв начин на живот ще им предложил, как ще ги изхранваш. Който не отговаря по горните условия да няма право на повече от 2 деца примерно. От там нагоре нито лев от държавата и глоба. Щом си сметнал, че без работа и образование можеш да имаш 7,8 деца, ми гледай си ги, никой не е длъжен да плаща за това. Аман вече...
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги уморят! Какво е това антибиотично лечение на ВИРУС БЕ МАНЯЦИ? Слагайте ги на моноклонални антитела веднага да ви се не види и бездарните "доктори". Имаме най-високата смъртност с КОВИД по отделенията, щото тук за всичко викат дай му антибиотик. Което не само, че не помага в случая, а СЕРИОЗНО ВРЕДИ, щото ти отслабва имунитета заради намаляването на фаги и полезни бактерии! АМАН ОТ КPETEHИЯ! Колко вече международни изследвания за лечение на КОВИД с над 30 медикамента има и 0 са антибиотици!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкоматчета