Кувертите в София "скърцат", в Банско всичко разпродадено

В курорта ще гощават чужденците с родни гозби
31 дек 2021 20:16, Александър Попов
62

И тази година много българи ще посрещнат новата 2022 година в ресторант, независимо от покачването на заразените с коронавирус и изисквания за зелен сертификат.

Кувертите в София се продават по-трудно от предходни години.

"Ние работим с напълно ваксиниран персонал, спазваме всички противоепидемични мерки. Всички носим маски - сервитьори, в кухнята, на бара. Хората са доста резервирани откъм Нова година и ресторантите. Имаме може би 50% спад в резервациите с предни новогодишните вечери", сподели мениджърът Стоян Косаков пред Bulgaria ON AIR.

А в Банско отчитат ръст на резервациите.

"Новогодишните празници са на същите нива като преди пандемията. Всички хотели и ресторанти са пълни в нашия регион. Доволни сме, че българинът се върна, доволни сме и от това, че има чужди туристи", заяви председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

Туристите от Израел, Гърция и Англия ще празнуват с български гозби.

"Подготвили сме традиционните за нашия регион печени агънца, прасенца, чеверме, новогодишни пуйки, баници с късмети. Всичко, което народът е създал като традиция, ще предоставим на нашите скъпи гости в Банско", добави Бистрин.

Вижте повече във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще ни уведомите колко данък внасят в хазната тия от Банско като е пълно или искат помощ от правителството
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги знам кръчмарите колко спазват закона, сигурен съм че пускат всякакви клиенти и не искат никакъв сертификат. Едно време като въведоха забрана за пушене в зони за непушачи, те ми сервираха пепелник в нарушение на закона.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като клиент, какво ме топли, че персонала в заведението е ваксиниран? Това означава, че вероятно ще изкарат болестта по-леко и няма да им личи толкова, че са болни, а реално са същите заразоносители и могат да ме заразят като всички други.
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая година няма да им стъпим. Ще ядем чиста домашна храна.
34
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелиерите правят всичко възможно чуждите туристи да внесат колкото може повече от вируса. От това губят, но и те като част от ОПГ ГЕРБ са прочели само Винету и няма да го разберат.
33
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия в заведенията да си нормализират цените първо. Удължиха им и 9-те процента ДДС. Не става само за тях да работим всички. Последното нещо, което ме интересува е този в кухнята дали е с маска или без. Нали са 100% ваксинирани, че ми писна и от тази лудост?
32
33
 
10
 
! Отговори
Звезделина преди 2 години
Бойко Борисов за 10г управление безспорно се доказа, като най-великият политик в историята на България, вдигайки десетки пъти доходите и построявайки прекрасни пътища, училища, спортни зали и болници за българския народ! В днешните мракобесни времена, не само успя да тушира смъртоносната паднемия Ковид19, но и направи невъзможното, в условията на световна икономическа криза, да намери пари и осигури достоен живот във всяко едно домакинство!
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходят такива дето имат, аз като нямам си карам нощна смяна в болницата, на работа.
30
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банско е широко отворен за туристи от Англия и Нидерландия, гастербайтерите се прибраха за празниците от чужбина. Не чух да имаме кой знае какви мерки по въпроса. Зелен сертификат и по заведения не проверяват. РЗИ не проверява карантинираните. Болни ходят спокойно на работа. Няма начин това нещо да не дойде и да ни залее, дори е чудно как още не са го открили официално. В близките седмици ще стане интересно.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На цената на студена пържола от Коледа, предлагана за Нова година и тридневна карта за лифта на Банско за четиричленно семейство ще си изкарат отлично на топло и с кристално чисто море, без бетон и мутри.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да бият толкова път до Занзибар или Малдивите със същите пари плюс 2 хилядарки отгоре направо в Банско се паркират.
27
0
 
3
 
! Отговори
Do 12 преди 2 години
Да не си син на ония с двете гранати?
26
2
 
13
 
! Отговори
No name преди 2 години
Нема да им стъпим
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Църvuli, с парите за посрещането на този измислен празник можете да изкарате 1 седмица където пожелаете в друго време. :)
24
4
 
8
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Явно ще се строят и концлагери за да е ясно че всички извън тях са ваксинирани с 34322 та доза
23
0
 
12
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Много вълци край Банско и Разлог.
22
4
 
11
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Само *** ще иде в Гърция и Турция .*** в Ибиса да видиш кво е живот За кво ти е бутилкас чешмена вода за кафе в Гърция и потури и мандарини в Турция
21
0
 
27
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
И да се четат коментарите. Почти винаги по-интересни/ и забавни/ от самата новина
20
1
 
10
 
! Отговори
22 преди 2 години
Оди си в Турция и не се връщай..
19
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Банско е само за заместник министера дето изгуби скиора :)))