Триград остава блокиран, пътят още е затворен

Туристите вървят пеша
Обновена: 3 яну 2022 09:50 | 3 яну 2022 09:28, Александър Попов
36
Триград остава блокиран, пътят още е затворен
Снимка: БГНЕС

Пътят за Триград остава затворен и все още няма достъп до населеното място. Това постави на изпитание желаещите да посрещнат новогодишните празници в курортната дестинация, заяви Радост Караиванова пред БНТ, жител на селото.

По думите ѝ туристите не могат да бъдат посрещани нормално и адекватно, затова се обмисля преустановяването на приема на гости, за да не се поставя престоят им на изпитание.

Въпреки неотложната нужда от ремонт, дейности все още не са започнали, сигнализира Караиванова. По думите ѝ от Община Девин са отпуснали средства само за рисковия участък, който е забранен за преминаване, и ремонтът се очаква да започне следващата седмица.

Хората спират колите си на около 2 км от Триград - преди пострадалия от наводненията участък, и ходят пеша около километър с багажа си до другата страна на затворения участък, където ги чакат местни жители. Сред пътуващите е имало и бременни жени, и малки деца. Получило се е и задръстване от образувалата се колона от спрели автомобили.

Порои в края на 2021 година блокираха населеното място, което остана без автомобилен достъп заради пропадането на пътя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: затворен пътТриград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Е какво толкова реват? Малко търпение - нека проанализира кабинета нещата хубаво от всички страни... Няма да бързат да действат още... То май, че и лятото по-лесно се строяло... А пък ако местните сами успеят да си направят пътя до тогават - е още по-добре! Значи могат...
26
0
 
1
 
! Отговори
1-н преди 2 години
такива жертвоготовни туристи- оставят си колите, ходвт пеша, носят си багажа на ръце...само и само да не изпуснат резервацията...някой вярва ли го това? Отделно, кажете като са се върнали пак така пеша до колите си, дали са си ги намерили или поне в оригиналния им вид...
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва ще ревете от Бойко!!!! Те само 15% лапачи, некадърни бяха доволни....Сега ще стъпвате по това което ви е оставил вожда. Защо чакате от новите? Или до преди няколко месеца имаше магистрали и не беше крадено или пък пътища? Еми така е...Навсякъде бяха натъпкани безброй в администрации, които не вършат нищо, но целуват задни части и хващат"правилната" бюлетина за гласуване хахаха Сега последни хрипове с надежда, да се върнат крадците, но по-добре се нагаждайте наново, че ББ отива при НДСВ.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не завиждам на новото Правителство, защото след 30 години грабежи и последните мафиотски 12, бяха капака...Не остана нищо в тази държава, но поне едно се разбра, никога повече Герб. Нямат място в Парламента, а по затворите и следствените служби. Хората избягаха от цели райони в страната, беднотия като в Судан в е Северозапада.....Няма пътища и вода...ужас. Добре, че ги бутнахме тези крадци и сега вече ще строим наново, какво да се прави. Но за Герб затвори и линчуване, само така ще се оправим...
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея в София, Княжево. Ние нямаме улици вече по които да стъпваме, изпочупихме си колите и нашият зам. кмет на район Витоша е от Герб. След хиляди жалби, преди месец дойдоха багери, зам. кметчето разкопа, усвои едни средства за да се приключи годината и в момента нямаме нито парко места, нито път да излезем от домовете си....паркираме през няколко преки и нормално там ни пукат гумите. Това е истината за Герб, затова, ако искаме да започнем да се оправяме, никога повече хора от тази партия на по
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на всички, които искат да хейтват всяко нещо. Спрете се бе хора! Очакват ни прекрасни години, но ако само партии като Герб и ДПС се откажат от бойкотите и това Правителство най-накрая заработи за народа, а не за себе си, както са свикнали, защото това е резултата в цялата ни страна от управлението на крадливите....мислите, че за две седмици новите ще успеят да построят нови пътища, ако се осъдят хората, които са разнасяли чувалите с нашите пари. Затова сега страдаме, защото мълчахме от ст
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите управляващи бездействат. Оставиха хората без път вече 3-та седмица. Какво чакат? Да не би да не знаят какво да правят или чакат да се одобри проекта и да получат всички разрешителни както е според закона, както казваше Комитова ? Уж бяха по-добри от предишните, а хората вървят пеша по опасния път.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че Кирето не знае иначе веднага щеше да се изкаже по някоя телевизия как с усилията на всички пътя ще се оправи. Да ама не. Иска си Премиер като Борисов и тогава да ще се оправи.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баце кире да глоби пороите, да ги провери дали имат зелен сертификтат, ама истински да не е фалшиф що инак че им прати милицията
18
3
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 2 години
Е нали им бяха пълни къщите за гости? Това им беше болката на пумите.
17
0
 
4
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Господ ни наказва Родопите заради ваксинит чуйте тяхната болка
16
4
 
16
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ами вече няма джибки и няма кой да отиде да види и да издаде заповедите. В момента сме на кораб без капитан, всеки за себе си.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходенето пеша за бременни нали е полезно, какво скимучат.
14
7
 
4
 
! Отговори
Местен преди 2 години
До 13:Колкото оправи и свлачище то до с. ТЪРЪН?!МИНАХА 3 години, умнико.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ще проверява умрелите дали имат сертификат, това го интересува
12
11
 
25
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Ако беше Борисов до сега да беше отишъл и да се е разпоредил. При. тези безхаберници има да чааакат. Кирчовци още не знаят на кой свят са.
11
5
 
13
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Извикайте Радев и деца да ви направи !!!!!!!!!!!!!!!!
10
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо Радев 9 месеца не погледна този път, защо не го направи наново. Ето това е наследството на Радев.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До веселМи, направи го, то е толкова лесно.
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некъдърността на правителството на Петков е ужасяваща!