Поредна сутрин с мръсен въздух в няколко града у нас

Концентрацията на ФПЧ в София и Русе е 2 пъти над нормата
6 яну 2022 08:40, Ния Христова
26
Поредна сутрин с мръсен въздух в няколко града у нас
Снимка: БГНЕС
Измервателните уреди на Изпълнителната агенция по околна среда отчитат поредна сутрин със замърсен въздух. Данните са публикувани в портала на Европейската комисия, цитирани от Нова тв. 
 
В София и Русе концентрацията на фини прахови частици е 2 пъти над нормата от 50 микрограма на кубичен метър. По-малко, но пак над допустимите нива е запрашаването в Плевен, Видин, Пловдив и Смолян.
 
Мъгливото време през последните дни е основен фактор за задържането на замърсителите в атмосферата. Прогнозите за вятър засилват очакванията, че ще се намали концентрациите на фини прахови частици. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Печките. Докато не се забрани отоплението на твърдо гориво в големите градове, въздуха ще си е замърсен всяка зима.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София ми е Бангладеш!
17
0
 
4
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 2 години
Картофената принцеса обеща 25 нови трамвая до края на миналата година, но не каза коя "минала". Иначе има слънчеви колектори интегрирани към отоплителни тела. Да започне да ги подарява на избирателите си от к.в. Факултето. П.С. погледнете продуктите на BP Solar и SHARP Solar.......Юрданка много краде като осчетоводява "идеи" и безсмислени намерения.
16
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Нещо инспирирана от чужбина Екогласност да събира подписи за нещо си?! При Тошо имаше повече свобода и гражданско общество отколкото под брюкселският диктатура.
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е просто. В София средната заплата е достатъчно добра, че всеки да може да си позволи Евро 6 малък автомобил. АКо не може, би следвало да се замисли изобщо защо кара кола. Да не говорим, че всеки в западна компания кара чисто нов автомобил от години и сменя на всеки 2-3 години за нов. Иначе казано- забрана на всичко без Евро 6 и забрана за всякакво твърдо гориво. Колко е сложно? Както е във всеки нормален град по света.
14
0
 
8
 
! Отговори
щастлив преди 2 години
Щастие,че не живея в такава пушилка. Бягайте от мръсните градове.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София какво да се очаква има прекалено много хора .23 км са се събрали милион и половина .Другото летището е на 10 мин от центъра.Як смок има от там .Летището трябва да е най малко на 40 км от София .Русе там отдавна ги замагляват и се чудя кво стоят като препарирани.
12
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
През лятото смогът е по-опасен отколкото през зимата.
11
1
 
6
 
! Отговори
Пелети преди 2 години
Да са ви честити новите "екологични" печки на твърдо гориво! Столична община изсича масово дървета в зелените площи и ги праща в заводите да ги смелят на "екологични" пелети.
10
3
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Браво, дано всички селинджърии последват примера ти !
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангалитегорят всичко и по много. Не е от дизелите.
8
6
 
10
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Пфууу! Добре, че се махнах от тая клоака София!
7
2
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До Анонимен - Фалшиви.Има нещо гнило , на телефона ми от 18 месеца има няма апликацията за времето (която дърпа данни от Акюуедър) има и ФПЧ - показва 50 в момента, което е ОК.Но интересното е че на КОЛЕДА (25-26) показваше между 170 и 197 а мисир-медиите мълчаха като пукели.София празна = 197 ФПЧ Теория - тецовете горят *** вместо газ или директно въглища/мазут
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте, въглищата и старите таратайки. Днес минавайки покрай орландовци смърдеше на въглища. А на всички сфетофари пушат разни дизели за скрап, крайно време е да се вземат мерки.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е крайно време в София да се забрани отпплението с дърва и въглища. Освен това да се наложи и голям акциз на тези горива. От години общината подменя безплатно печките на такива хора, и въпреки всичко маса народ продължава да ни обгазява всяка зима.
4
1
 
8
 
! Отговори
споко преди 2 години
Зима е, Йордановден.........по Петровден няма да е така.
3
11
 
1
 
! Отговори
Рашков доволен ли е преди 2 години
От МВР Перник Екзекутират новодошли Българи!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно трафика пак е виновен.
1
5
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете :)))