Митничари иззеха горива и етилов алкохол на ТД Митница Русе

Открити са при няколко проверки в частни имоти
17 яну 2022 19:52, Анисия Иванова
0
Митничари иззеха горива и етилов алкохол на ТД Митница Русе
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха общо 3000 л горива, както и 350 л етилов алкохол, без документи за платен акциз, през изминалата седмица в Териториална дирекция Митница Русе.

На 10 януари в частен имот в село в община Бяла митническите служители откриват два PVC танк-контейнера, всеки с вместимост от 1000 л, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт. От проверяваното лице са поискани документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза на стоките, но не са предоставени такива.

В друг случай, на 13 януари е извършена съвместна проверка на митнически инспектори и служители на Първо РУ при ОД МВР – Русе - в частна къща в Русе. В помощна постройка в двора са открити множество PVC туби с различни вместимости. Установено е, че 59 туби са пълни с течност с мирис на нефтопродукт, а други 14 - с бистра течност с мирис на етилов алкохол – ракия.

Последваща проверка в други части на имота установява още 21 туби с етилов алкохол – ракия. Иззето е общо количество от около 1200 л нефтопродукт и около 350 л етилов алкохол – ракия, за които не са представени документи за платен или обезпечен акциз.  Установено е, че нелегалният алкохол е притежание на собственика и двама ползватели на имота.

За случите са образувани административнонаказателни производства.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари