Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина

Според Богдан Кирилов, това може да е опасно
24 яну 2022 10:22, Петя Славова
686
Добре ли са? Хиляди българи лекуват коронавирус с... белина
Снимка: БГНЕС

Хиляди българи смятат белината за универсално лекарство. Вярата в лечебните й свойства се разпространява на срещи, чиито участници изграждат връзка като братство и се приобщават все повече вярващи, че има едно универсално лекарство за почти всички болести, съобщава bTV.

Според разследване повече от 10 000 сънародници вярват, че хлорният диоксит, разпространяван онлайн като Це Де Ес или Ем Ем Ес е тайна за здраве. Хлорният диоксит на практика е дезинфектант, сходен с белината.

Разреден по формула според заболяването, той се пие от вярващите в него профилактично, със и без симптоми, маже се върху кожата, впръсква се дори в интимните части на тялото. Чрез специални протоколи, които се разпространяват между просветените в затворени групи, се прилага за лечение на всичко - от рак, до кожни заболявания. Дори върху деца. В затворени групи и общности невярващите в традиционната медицина се лекуват сами и отричат съвременната медицина.

"Ние имаме силата и задачата да споделяме тази светлина на всички останали, защото времето е дошло. Няма време да се крием. Бъдещето е тук. Нашата задача е да светим. Бъдете факли за света около вас. Сега трябва да Ви разкажа за тези три елемента. Це Де Ес, хлорен диоксид идва от ММС. ММС е минерал миракъл солюшън", казва Росен Бакалов, един от хората, които пропагандират използването на белина като лечебно средство.

Последователите на Ем ЕМ Ес по правило са против ваксините, не вярват на медицината. По-скоро вярват, че тя е част от световната фармацевтична мафия, която иска да ни навреди. Използват хлорният диоксид срещу COVID-19. Росен Бакалов твърди пред последователите си, че "тези, които ги ваксинират втори път като ги заразяват, го карат много по-тежко".

Още по темата

"Искам да ви представя инструментите, които вече са в  ръцете на тези, които знаят, първо за предпазване и второ за лечение от този вирус. Превантивно и по време - окислителна терапия - биват три окислителни агента - Це Де Ес и хлорен диоксид, кислородна вода и озон. Ако се направят клиничните изследвания, за да се пусне, би заместило толкова много лекарства, че си нямате представа", твърди Бакалов.

Хлорният диоксид е напълно легално вещество, използва се като дезинфектант и може да се купи от всеки. За да нямат проблем с властите, продавачите не го рекламират като лекарство, но упътват потребителите към групите в социалните мрежи. И може да се поръча 100 милилитра концентрат за 43 лв.

В групата на вярващите са публикувани протоколи за лечение на десетки заболявания. Според администратор на група, хлорният диоксид "прецаква тотално фарма мафията в световен мащаб."

В една от групите има 6000 души, а лечението се осъществява със съвети в групата. Някои се оплакват от главоболие, след като са пили препарата, но други им обясняват, че вероятно се дължи на пълнолуние или слънчеви изригвания.
Най-чести са консултациите за лечение на коронавирус.

Според шефа на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, пиенето на тези разтвори може да доведе до мното тежки и дори фатални последици.

Той допълни пред bTV, че с Министерството на здравеопазването ще бъдат определени мерки, с които максимално ефективно да се преустанови продажбата на тези разтвори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да е с белина, като може и трябва да е с ваксина?! Кое е по-вредно от двете, ще разберем в близките 1, 2 години. Цялата история с хлорния диоксид започнаха демократите като подигравка към Тръмп. Ехото на американските демократи доста дълго пътува към България. Появата му днес е, за да скрие гърмежите от вчера в Брюксел. Не знам колко пъти трябва да бъдат излъгани някой хора, за да провидят измамата с ваксините и зеления сертификат.
436
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ошашавих се! Не правят изявление, защото ги е страх. Има много субстанции, с които реално хора се лекуват от тежки заболявания на собствен риск. Здравните ни институции не се интересуват, само гледат да не се разчува, че фармафията и те да не загубят от доста доходното "лечение" на същите заболявания, което е без добри резултати. Много добре знаят, че има живи хора, които са били болни от рак, примерно, и които не се подлагат на химиотерапия и би трябвало вече да са починали. Но не питат как
435
0
 
12
 
! Отговори
анти преди 2 години
Поне джурналето мисирка да се научи как се пише диоксиД, а не диоксиТ. Т-то сигурно означава, че написалият го е "b" по подразбиране.
434
3
 
19
 
! Отговори
Трън преди 2 години
Досега не бях чувал за такова лечение, но сега благодарение на статията , ще потърся сериозно . Благодаря Петя . До това води упоритата несъдържателна пропаганда от страна на *** и математици - усмеят ли нещо , значи си заслужава да се провери
433
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 474 А, и Вие се залепихте за дъното, не се правете на отделен :)
432
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А разумните хора се питат дали авторкоата е добре. Понеже е сътворила едно голямо а . о, вместо статия. Да не я ехванало разстройство е въпросът. Че смърди около нея и статията й!
431
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая голяма бяла птица, дето е написала горната *** отия, ще я разследва ли сега прокуратурата? Нека сме последователни, все пак!
430
3
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Да попитам г-жа Петя Славова, която е написала неверния материал, защо подвежда хората, които и без това са дезориентирани и неинформирани? Всеки що годе грамотен човек прави разлика между БЕЛИНА / натриев хипохлорит/ и ХЛОРЕН ДИОКСИД, който НЕ Е БЕЛИНА.Написаното от Петя Славова е ЛЪЖА и е ПОДСЪДНО.
429
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие полудяхте ли! Не познавам някой, който се е лекувал с белина. Съвсем изпростяхте, ей!
428
5
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Е, нали уж сте на по-високо ниво :)" -- Аз ли съм списал "статията"? :) А, че днеса са дънни риби, мисля, че няма две мнения по въпроса :)
427
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропагандаторите на фармаиндустрията съвсем се изложиха с тази статия! Елементарни различиямежду две съвсем различни химични съединения не правят, обаче пишат тъпотии на поразия! Излагат само себе си - като неуки, манипулирани и опитващи да манипулират, но на тях би им севързал само тотален ***, като тях, самите.
426
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец 464 Е, нали уж сте на по-високо ниво :)
425
0
 
19
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Ами ако пиеш белина вероятноста да се споминеш е по-малка от това да влезнеш в българска болница.
424
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вътю Аз пък се гордея с народа ни, че има толкова много хора, които са образовани и правят разлика между хлорен диоксид и белина и не се хванаха на тази фейк новина! България ще пребъде!
423
4
 
10
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Със сигурност са по-добре от тия, които вярват в пЛандемията и в неизолирания т. нар. ковид-19.
422
0
 
21
 
! Отговори
Дам преди 2 години
Много манипулативна статия.. Това нещо(CDL/VDS) се ползва от 70 год. Само търсите под вола теле. С него се дезифенкцира водата в райони, където нямат чиста вода. Това метод правещ се от години... Няма нужда от фалшиви сензации просто..
421
0
 
2
 
! Отговори
Код Жълто преди 2 години
До ТръмпНадявам се, че няма такива. Просто е уникално как "медиите" хващат поста на един перко от фб и правят новина от него, че да може бабите пред блока да цъкат с език "Мааалей, страшна работа".
420
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вътю Ако си прочел и новината, а не само заглавието, и ако не си бягал от час като умните ни и красиви журналисти, щеше да забележиш, че не говорят за белина.
419
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вътю 460 Не е истина. Белината е натриев хипохлорит, а споменатите групи пият разтвор на хлорен диоксид. Съвсем различни вещества са. Както виждате, не се споменава за смъртни случаи, каквито би имало, ако бяха пили белина. Това е манипулация, която преминава в лъжа. Срам за ваксапропагандата!
418
0
 
8
 
! Отговори
Код Жълто преди 2 години
Що пишете небивалици по тия сайтове за "новини" не мога да разбера? Като изключим масата правописни грешки -пише диоксиД, това е скалъпено от човек, който не е учил химия . Винаги има по някой изплискал легена, преди 10ина години един руснак беше пуснал "универсално лекарство срещу рак" от водороден пероксид и дестилирана вода. Това в никаъв случай не означава, че има хиляди пиещи белина.