Пътни експерти помогнаха на английски туристи от горящ бус

В микробуса са пътували около 15 младежи от Лондон
25 яну 2022 01:30, Ния Христова
9
 
Експерти по пътна безопасност помогнаха на туристи от Англия, намирали се в горящ бус край Драгичево. В неделя пътните експерти от Европейския център за транспортни политики са извършвали инспекция на пътя София – Перник през Владая.  
 
"В движение забелязахме как от един микробус, теглещ ремарке, започна да излиза огън", посочи пред Bulgaria ON AIR експертът от ЕЦТП Диана Русинова.
 
В микробуса към летището в София пътуват около 15 младежи от Лондон, връщайки се от почивка в Банско.
 
"Помогнахме им да излязат от буса, отдалечихме ги от въпросния бус. Ние трябваше да ги успокоим, бяха доста изплашени", спомни си Русинова.
 
Полицията е пристигала на петата минута, а пожарната - на осмата. Огнеборците предполагат, че пожарът е възникнал след техническа неизправност на превозното средство. 
 
"Турбото на превозното средство се е запалило в движение, под самото превозно средство излизаше огън. Обикновено са секунди, затова най-важното нещо е да човек търси как да излезе навън. Ако беше лумнал пожар", заяви още Русинова.
 
"Този случай можеше да приключи трагично, защото ние, когато отидохме, секунди след като видяхме, че гори, никой още не беше слязъл. По-късно дойде друго превозно средство и си хванаха самолета", разказа още Русинова.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Тази ЛИЧНОСТ (без повече определения разбираемо защо)чии интереси защитава?Със сигурност не българските и не на истината. Коментарите и при катастрофата бяха меко казано далеч от истинските причини за трагедията.
2
2
 
7
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Сещам се как тая рубенсова кака при катастрофата с македонския автобус обясняваше как един знак не бил сложен правилно щот бил сложен много на високо а трябвало да бъде сложен на 30 см. от земята за да окаже че там имало препятствие.Абе бульо, кът го забиеш на 30см. от земята знака както било по закон, и като падне един сняг нали като мине снегорина и ще го зарине тоя знак указващ наличие на препятствие бе мойто момиче.И това създание най-вероятно зема заплата в хиляди левове.Трагедия.....
1
3
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Това същество с неясен пол трескаво търси внимание за да си заслужи парите наливани от някаква чужда нам организация.Снощи са спасили 15 туристи като им "помогнали" да слязат от буса и ги "отдалечили" от него и ги "успокоили".