Линейка не успя да стигне до болно дете в с. Розино

Оказа се, че пречката е снегът
4 фев 2022 10:03, Петя Славова
34
Линейка не успя да стигне до болно дете в с. Розино
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Снегът попречи на линейка да стигне до село Розино, в близост до Ивайловград, и да помогне на болно дете.
Гюлфан Ариф търси помощ на спешния телефон за 3-годишния си син, който е с висока температура.

От Ивайловград до адреса в селото, където е пациентът, разстоярието е около 40 км. Но заради заснежения път линейката не успява да стигне и остава на главния път за да изчака там малкия пациент.

По 12-те километра от Розино до централния път, детето е извозено с личния автомобил на кмета на селото. "Като не идва линейката ,аз му намерих една кола и го закарахме горе на разклона", обяснява пред bTV бащата.

Детето е прегледано в линейката от фелдшера, след което пак с колата на кмета е откарано до личния лекар в Крумовград.

Кметът на селото Мюмюн Юсеин казва, че е трудно с повикването на линейка, като и за възрастни хора се налага да чака.

В общината без болница линейките са само две. Но заради липса на екипи, на смяна работи един. В този ден за Розино потегля старата линейка, която е трудно проходима.

Вътрешна проверка на Спешната помощ показва, че автомобилът технически бил изряден, но непригоден за тежки зимни условия. Новата линейка, която е можела да стигне до адреса, в същия ден е била на сервиз.

Според шофьора на линейката Николай Николов, са необходими около 35 минути за да стигне екипа до въпросното село и то ако няма сняг.

"Линейката е изправна, просто като има много сняг няма как да стигне", заяви той. По думите му наличните екипи на Спешна помощ не са достатъчни, но кадри не се намират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Фърчилар преди 2 години
Приготвили сме два партньорски ф16 за такива случаи, да прелетят ниско или дори само високо и да демонстрират солидарност
25
3
 
6
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Кирил Петков е доволен от реакциятя на Министъра на здравеопазването и на транспорта. Те ще анализират защо линейката не е стигнала, ще създадат комисия и всичко е на ред. Защото дойдоха правилните хорра на власт.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гюлфан Ариф, Мюмюн Юсеин... В коя част на дълбоката анадолска провинция се намира това село?
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве защо шефката на бързата помощ в Ивайловград се скри и взеха само интервю от шофьора на линейката. Или тя горови чрез него?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да се почистват пътища нещо? Или това не се коментира, за да не разваляме идилията - всичко е прекрасно!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е въпроса дали трябва за висока температура да се вика линейка. Ами ако беше наистина спешен случай линейката щеше ли да отиде. Разни безсмислени службици се уредиха с високопроходими джипове за по стотици хиляди но за висопроходими линейки няма пари. Един куп уазки /буханки/ 4х4 на цената на старо желязо гният по военните складове .
20
3
 
1
 
! Отговори
Юсуф преди 2 години
Тука питат за Мюмюн, за 21 век,за вертолети.Явно сте се събрали хора градски с компютри и мислите че всички са Иван возят се на метро и драмите са разходката на кучето.България е с много голяма разлика в нивото на живот в различните райони,мюмюните и ромите са 1 милион.Останалите са македонци.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 години крадът, как искате да е? Здравето на хората не е печеливш сектор, а Доган кахо ръчка електората си да гласуват за него, какво направи за тези хора? Да си завре парите,на фунийки, където слънце не огрява
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 18- ами там нема със какво да търгуват. нали болниците са търговски дружества.отварят магазин дето има пари да капят.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедията в пограничните райони е пълна, особено зимно време снег, лед , поледица, местната болница в Ивайловград отдавна закрита, мед. пунктове по селата също. Най близката на 70-80 км по остри завои , една линейка за цяла община . Това става в 21 век.Дали му пука на някой?
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо в общината няма болница??? Какво ще отговори мафията в здравеопазването с огромно политическо лоби? С 414 болници сме първи по брой на глава от населението в Европа. Нидерландия с 18 млн жители има 120 болници и здравеопазване недостижимо по качество и ефективност. Какво е това тук? Геноцид и узаконен грабеж на парите за здравето на хората?!
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 Единственото хубаво нещо на гнусния комунизъм е възродителния процес. Лошото е, че не са го започнали 20 години по-рано за да са могли и да го завършат.
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи извикали линейка на майната си да го погледне фелдшера и после го закарали при личния лекар. Ами не можаха ли тъпанарите направо там да го закарат? В същото време може някой друг да е умрял, защото наистина е имал нужда от спешна помощ, но не я е дочакал. Вместо да се жалват, трябва сега една яка глоба да му опънат на бащата, а кмета направо да го изхвърлят да пасе овцете доживот, заради некадърност.
13
8
 
6
 
! Отговори
"кметът на село преди 2 години
...Мюмюн Исмаил заяви че..."
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За висока температура изобщо не и е работа на линейката да ходи до там. Първо от там почнете. Затова си има личен лекар, на който всеки месец държавата му плаща за това дете.
11
0
 
12
 
! Отговори
Задачка-закачка преди 2 години
За да стигне до един пациент отиват по 30 мин във всяка посока, колко адреса ще успее да посети за една смяна?
10
9
 
19
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ееееми той Баце намали броя на линейките както за София, така и за провинцията. Щото не трябват. То парите за линейки можеха да отидат за нещо друго. За шкафчета да речем.
9
18
 
10
 
! Отговори
Duсhess of Cringe преди 2 години
Какви са тези имена, майко мила...
8
0
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
8 де ги тия лекари
7
12
 
5
 
! Отговори
До Лекар преди 2 години
Да назначат хора. Лекари под път и над път.