Три пъти по-високи са сметките за ток в Карлово

Емил Кабаиванов: При някои общини увеличението е четворно
50

В община Карлово този януари спрямо януари 2021 г. три пъти се е увеличила сумата, която е платена за електроенергия - от 65 00 на около 180 000 лв.

При някои общини увеличението е четворно. Компенсация, която ще получим за месец януари, е около 25% от новата стойност на тока. Ако януари 2021 година сме плащали по 0,25 лв. на мегаватчас, сега е 0,66 лв. Компенсацията ще бъде около 0,16 лв. Ако продължи тази тенденция - общините ще изхарчат такава част от бюджетите си, която ще ни намали възможностите да реализираме комуникалните си функции - поддържане на градската среда, селата, зелените площи", каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че има диалог, но не в степен, в която им се иска.

"Иска ми се този диалог да бъде ускорен и да бъде конструктивен, защото държавата има две публични институции - правителството и неговите подразделения, както и местната власт. Може ли при криза от този мащаб да бъдем от двете страни на бариерата? Ние трябва да бъдем заедно и да намерим заедно решение на въпросите. Ние имаме конкретни предложения. В закона за енергетиката потребителите се делят на битови и небитови, предлагаме да има трети вид субект, това са публичните потребители на електроенергия - държавните и общинските институции", допълни д-р Кабаиванов.

Те предлагат и компенсации за ДДС.

"Ще решим проблема, пред който сме изправени, само ако сме заедно. Трябва да има повече пари за общините, но те не са самоцел. С между 30 и 40% се увеличиха цените на строителните материали и на услугите в областта на строителството. Ние няма да може да разгърнем сериозни инвестиционни програми. Другият проблем - здравната криза. Ако не беше общинското здравеопазване, как щяхме да се справим с първите 4 вълни на Ковид-19?", попита кметът на Карлово в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: карловосметки за ток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
БХК преди 2 години
Кой си купи ТЕЦ наскоро? И на него май му орязаха студения резерв.... Кох ще има най-голям дивидент от скандал и падане на правителството?Кой държи енергийните дружества? Чекмеджета, чекмеджетаааа, вий отворени сте поопразнени сте май сегааааМного бързо българина забравя кой какво и защо. И докато толкова бързо забравя ще му кензат на главата.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на всички е ясно че увеличението е заради досегашното изкуствено задържане на цените от ГЕРБ, ама тука *** кратуни продължават да повтарят като латерна едно и също
15
0
 
3
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Мегават, киловат все тая- нали? 66 стотинки за мегават- лол
14
2
 
5
 
! Отговори
хранителна добавка преди 2 години
ами кирчо надгражда , кво искате ?
13
2
 
0
 
! Отговори
Най накрая преди 2 години
Яко се продават климатици във нета!! Да без пари стига със евтиния ток и кражбите сега да видим *** ганьов български как ще се отоплява то трябва да си много зле да си купиш жилище за 150 Хил евро без изградена отоплителна инсталация
12
3
 
6
 
! Отговори
пППППпп преди 2 години
На калпава промяна тиквата и пречи. Скоро чалгарите ще бъдат тричани.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после социализмът свърши и при тока. Дойде капитализмът, освободихме цените да са пазарни и вече сме функционираща пазарна икономика и при тока. "33 години стигат. Времето е наше. Но нищо друго не е наше.".... "Комунизмът си отиде, комунизмът си отиде. Спрете тока, деца.". Васко Кръпката не може да го плати. А Маричков с пенсията си се прости.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазарна икономика. искате капитализъм и пазарна икономика, борса, либерализация, диверсификация. Сбъднаха се всички мечти в енергетиката на Боко, Теменушка, ГЕРБ-СДС-ДПС.
9
9
 
11
 
! Отговори
haho преди 2 години
Ето ви промяната , сега нема да ревете . Като падне мораториума ще ви се .....
8
9
 
9
 
! Отговори
Нанков преди 2 години
Гарантирано от ,,новите" на Радев.Няма да се плашите.Нормално!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това собирание на головозаменените с кратуна не сакат да развалят хортуната.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до сега ВЕИ регистрират. Вход от енерго изход кьм енерго. Далаверата е надценката. Но като стана скьп от енергото, другото стана партийно общински миш маш.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Май забравят някои ,колко семейстна ,години ,десетилетия ,получаваха сметки за ток ,4-5 пъти по-големи ,отколкото са имали в предишни месеци ? Колко много дела се водеха срещу дружествата ,за прекалено високи сметки ? И как ,само кметове от ГРЕБ ,надават рев ,как само при тях се случва това ? Нали АЕЦ Белене ,беше гьол и нямаше нужда от номи енергиини мощности ? Нали нямаше нужда от Южен поток ? .. . . . . . Е, и ???
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащаме шведската маса на твойата бока
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, защо държавните мъже не избегнаха комунизма. Всичко решава местния партиен другар в общината кой с кой ще си слага а сметката е кредитна карта без лимит. До сега.Ами сега ВЕИ тата на партийните другари консумираха повече ток !!
2
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А преди 30 г съветска власт без банани и с режим на тока.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега токът е 21ст/квтч. На свободниа пазар - 65ст/квтч.